Τη στιγμή που κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, ερευνητές ίσως έχουν βρει κάποια κοινά, βασικά χαρακτηριστικά, που ορίζουν τις μακροχρόνιες σχέσεις, όπως η καλοσύνη και η γενναιοδωρία.

Είναι κοινώς γνωστό, ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε σε κάθε σχέση είναι όταν έρθει η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα, είτε της συγκατοίκησης ή του γάμου, ή του χωρισμού.

Οπότε, δείτε παρακάτω μερικά 7 επιστημονικά αποδεδειγμένα δεδομένα ή τρόπους, που πιθανότατα αποδεικνύουν το αν θα αντέξει ή όχι μια σχέση.

Ρωτήστε έναν φίλο:

Έρευνα του πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι φίλοι προβλέπουν καλύτερα την έκβαση της σχέσης ενός φιλικού ζευγαριού, παρά το ίδιο το ζευγάρι.

«Επενδύστε» σωστά:

Οι άνθρωποι που καταβάλλουν προσπάθειες και επενδύουν στη σχέση τους, είναι πιο σταθεροί, αναφέρει έρευνα του παραπάνω πανεπιστημίου-όταν φροντίζει κανείς να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό του ή όταν για παράδειγμα επιλέξει να συζήσει.

Έχει σημασία το πότε θα νιώσετε οικειότητα:

Οι ειδικοί διαφωνούν ως το πότε ένα ζευγάρι θα «ανοίξει αυλαία» στην ερωτική του ζωή. Άλλοι φυσικά λένε ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το γάμο, άλλοι προτείνουν αναμονή 36 ωρών…

Η κριτική σκοτώνει:

Τα ζευγάρια που κριτικάρει ο ένας τον άλλο, χάνει τα όμορφα πράγματα που κάνει ο σύντροφός τους, σύμφωνα με τον ψυχολόγο John Gottman που μελετά ζευγάρια τα τελευταία 40 χρόνια.

Μαντέψτε πόσο ευτυχισμένος είναι ο σύντροφός σας:

Σε δείγμα 3.500 παντρεμένων ζευγαριών, δυο ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που εσφαλμένα προέβλεψαν ότι ο σύντροφός τους ήταν ευτυχισμένος μέσα στη σχέση, είχαν διπλάσιο ποσοστό διαζυγίου από ότι όσοι προέβλεψαν σωστά.

Κρατήστε μια θετική στάση:

Η άσχημη συμπεριφορά, έχει σαφώς αρνητικές επιπτώσεις. Τα ζευγάρια που δεν γελούν, δεν αστειεύονται ή δε περνούν ευχάριστες στιγμές μάλλον είναι καταδικασμένα.

Νιώστε ασφάλεια και προστασία:

Το ζευγάρι που νιώθει ασφάλεια και προστατευμένο από φίλους και συγγενείς-τους αποδέχονται με λίγα λόγια-, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αντέξει στο χρόνο.

17odbnnn