Σε όλους αρέσουν τα κέικ! Αυτή η συνταγή είναι για όσους αγαπάνε και τις σταφίδες!

Συστατικά

* 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 2 κ.γ. baking powder
* 2 κ.γ. κανέλα
* 2 ποτήρια σταφίδες
* 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
* 1 γάλα εβαπορέ
* 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
* λίγο αλάτι
* 100 γρ. λάδι
* 400 γρ. καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

1. Χτυπάμε πρώτα τους κρόκους καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τη κανέλα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφού ρίξουμε στο μείγμα τις σταφίδες, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για μία ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κέικ ψήθηκε.

Πηγή: sintagespareas.gr