Το καλοκαίρι πλέον είναι γεγονός και φυσικά τα παγωτά έχουν την τιμητική τους! Αντί να τρέχετε για έτοιμο παγωτό, μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και απλά μόνες σας…

Υλικά για 6 άτομα
350 ml γάλα φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αβγά (τους κρόκους)
100 γρ. ζάχαρη
0,50 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
2 φακελάκια βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός.

Βάζετε το γάλα με το σαφράν σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες ανακατεύοντας.

Ρίχνετε λίγο λίγο από το παραπάνω μείγμα στη λεκάνη με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Τα περνάτε από ένα ψιλό σουρωτήρι και τα μεταφέρετε σε ανάλογη κατσαρόλα.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας.

Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το βάζετε στην κατάψυξη. Διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου.

Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ κόβοντας το σε μπάλες με κουτάλα παγωτού.

Πηγή: myworld