Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τα αυγά και μόλις το μείγμα γίνει αφράτο βάζουμε εναλλάξ το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και το γάλα. Όταν το μείγμα γίνει μια εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και με πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 15΄-20΄.
Υλικά

• 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
• 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 7 αυγά χτυπημένα
• 14 φλ. τσαγιού αλεύρι
• λίγη μαστίχα σε σκόνη
• 3-4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
• Για το άλειμμα:
• 2 κρόκους αυγού
• 2 κ.σ. νερό

Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Πηγή: argiro