Μια έξυπνη και νόστιμη συνταγή για όσους νηστεύουν και όχι μόνο.

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι, κοχυλάκια, κ.λπ.).
1 φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
10 αντσούγιες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ο χυμός 1 λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με ανάλογα αλατισμένο νερό που βράζει. Τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν, και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Τα στραγγίζετε και βάζετε το σουρωτήρι κάτω από τη βρύση να τρέξει φρέσκο νερό. Αφήνετε να στραγγίξουν καλά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Ρίχνετε τις ελιές, την κάπαρη, τις αντσούγιες, τον μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το λεμόνι σε μπολ με πιρούνι, και περιχύνετε τα μακαρόνια. Προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως ή την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει, για να τη σερβίρετε κρύα.

Πηγή: myworld