Η γιόγκα αποτελεί το ιδανικό αντίδοτο στην εξοντωτική καθημερινότητά αφού είναι ένα ολιστικό σύστημα ευεξίας και άσκησης. Βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία, τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και των πνευμόνων, βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες με τον πιο φυσικό τρόπο ενώ είναι ένα καλό μέσο χαλάρωσης.

1η Στάση: Γέφυρα

Προσφέρει: Ενδυνάμωση και ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, της πλάτης και των ώμων.
Πώς να την κάνετε: Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και τα γόνατα λυγισμένα πατήστε τα πέλματα σταθερά στο πάτωμα. Σηκώστε τη λεκάνη σας κρατώντας τους γοφούς σας παράλληλα στο πάτωμα φροντίζοντας ώστε ο κόγγυγας να σηκωθεί ψηλά. Πάρτε 5 – 8 βαθιές αναπνοές και επαναλάβετε.

2η Στάση: Τρίγωνο

Προσφέρει: Ενεργοποιεί τα πόδια, την σπονδυλική στήλη και τους μηρούς.
Πώς να την κάνετε: Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια παράλληλα και ελαφρώς ανοιχτά. Γυρίστε το δεξί σας πόδι 15 μοίρες και το αριστερό σας 90 μοίρες. Εισπνεύστε σηκώνοντας τα χέρια σας παράλληλα στο πάτωμα, με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά. Εκπνεύστε και στρίψτε τους γοφούς σας δεξιά. Σκύψτε προς τα κάτω λυγίζοντας τον κορμό σας και πιέστε την παλάμη του αριστερού χεριού σας πάνω στο αριστερό σας καλάμι. Εκτείνετε το δεξί σας χέρι στον αέρα. Κοιτάξτε προς τα πάνω, πιέστε προς τα κάτω με το κάτω μέρος του χεριού σας για να περιστρέψετε τον κορμό σας ώστε να ανοίξει. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 –8 αναπνοές.

3η Στάση: Σκύλος

Προσφέρει: Ένταση και χαλάρωση. Όταν νιώθετε κουρασμένοι και πονάει η μέση σας αυτή η στάση θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα με 5 αναπνοές.
Πώς να την κάνετε: Στηριχθείτε στα χέρια και τα πόδια σας, με τα δάκτυλά σας ανοιχτά, τους καρπούς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους μηρούς. Μαζέψτε τα δάκτυλά σας και καθώς εκπνέετε πιέστε κάτω τα χέρια σας καθώς σηκώνετε τους μηρούς και ισιώνετε τα πόδια σας. Μπορείτε να σηκώσετε λίγο τις φτέρνες αν θέλετε. Σφίξτε τους μυς των χεριών και των ποδιών και αφήστε χαλαρό το κεφάλι σας. Μείνετε σε αυτήν τη θέση για 5 περίπου αναπνοές.

Πηγή: omorfamistika