Για 13η χρονιά με κοινό στόχο «Ο κόσμος χρειάζεται την Επιστήμη, και η Επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες», η Unesco και η L’Oreal βράβευσαν τις γυναίκες της επιστήμης, οι οποίες είναι τα ταλέντα του μέλλοντος.

Σε μια λαμπρή τελετή στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι στις 3 Μαρτίου 2011 επιβραβεύτηκαν φέτος 5 κορυφαίες ερευνήτριες από τον κλάδο των Φυσικών Επιστημών με τα «διεθνή βραβεία L’ oreal- Unesco». Πρόκειται για γυναίκες που προέρχονται από τις πέντε ηπείρους και ενσαρκώνουν την επιστήμη που είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, ενώ εκτός από το να δίνουν αξία στις καινοτομίες που προσφέρουν οι γυναίκες αυτές, τα βραβεία συμβάλλουν στη δημιουργία γυναικείων προτύπων, ανοίγοντας το δρόμο σε μια ολόκληρη γενιά νέων κοριτσιών.

Στα δεκατρία χρόνια αυτά χίλιες ερευνήτριες, διακρίθηκαν, τιμήθηκαν και επιβραβεύτηκαν για την αριστεία των εργασιών τους, αλλά και για τη συμβολή τους στην επιστημονική πρόοδο, και για το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Το 2009, απονεμήθηκαν δύο βραβεία Νόμπελ σε βραβευμένες με το βραβείο L’ oreal- Unesco. Το Νόμπελ Ιατρικής απονεμήθηκε στην Elizabeth Blackburn, και το Νόμπελ Χημείας στην Ada Yonath. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για το πρόγραμμα.

Το 2011 είναι αδιαμφισβήτητα στραμμένο προς τις Επιστήμες, αφενός με την ανακήρυξή του από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Χημείας και αφετέρου με την ευκαιρία του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Χημείας στη Marie Curie, στη διοργάνωση του οποίου συμμετέχει το Ίδρυμα L’ORÉAL.