Μετά από σειρά ετών, που τα δυσθεώρητα τακούνια και τα πέδιλα ουρανοξύστες έκαναν τις γυναίκες να χάνουν την ισορροπία τους και τους άνδρες να σαστίζουν στη θέα τους, ήρθε η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή.

Γυναίκες κρατηθείτε αλλά φέτος θα φορέσετε μόνο φλατ! Ακούω το κλάμα, νιώθω την απελπισία σας, αλλά μόδα είναι και θα κάνετε ότι σας προστάζει. Άλλωστε ο Alber Elbaz στον οίκο Lanvin παρουσίασε τη συγκλονιστική συλλογή του μόνο σε φλατ.

Οι φετινές επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Η γνωστή fashion editor Τabitha Simmons , σύζυγος του επίσης διάσημου και «υπερταλαντούχου» φωτογράφου μόδας Craig Mc Dean, πριν δύο σεζόν λάνσαρε την δική της σειρά με γυναικεία παπούτσια και η επιτυχία της ήταν και εκεί, καθολική!

Συνδυάζοντας λίγο από Saint-Tropez με αέρα μικρής, αλλά άτακτης, υπερπλουσίας debutante που διασκεδάζει σε Νεοϋορκέζικο hip μπαρ, οι μπαλαρίνες πάνε με τα πάντα, έχουν όλα τα σωστά χρώματα της σεζόν και σας δίνουν έναν κοσμοπολίτικο αέρα, που θυμίζει και ολίγον από ελληνικό καλοκαίρι.