Το διεθνές supermodel Emily Ratajkowski είναι μια πραγματική λάτρης της ομορφιάς και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Παρόλο που είναι εντυπωσιακά όμορφη (εκ του φυσικού της), έχει υιοθετήσει μια πολύ εύκολη και γρήγορη ρουτίνα μακιγιάζ, την οποία το «Bustle» αποκαλύπτει για όλες εσάς που έχετε περιορισμένο χρόνο, αλλά θέλετε να βγαίνετε από το σπίτι πάντα περιποιημένες.

Δεδομένου ότι ο χρόνος της αφιερώνεται κυρίως στον γιο της, η Ratajkowski λέει ότι έπρεπε να βελτιώσει τη λαμπερή ρουτίνα της σε ένα ρυθμό πέντε περίπου λεπτών.

Τα βήματα που ακολουθεί η Ratajkowski για το μακιγιάζ της

«Το less is more για εμένα. Εξακολουθώ να αγαπώ το μακιγιάζ, αλλά έχω προχωρήσει προς αυτή την πεντάλεπτη αγωγή. Συνεχίζω να ακολουθώ συγκεκριμένα βήματα, αλλά θέλω απλώς να δίνω μια πινελιά φρεσκάδας στο πρόσωπό μου», λέει στο «Bustle».

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει υιοθετήσει ένα πιο καθαρό μακιγιάζ. «Χρησιμοποιώ πολύ λιγότερες σκιές. Μου αρέσει ένα καθαρό μάτι. Θέλω να φαίνομαι όσο το δυνατόν πιο φρέσκια, γι’ αυτό και χρησιμοποιώ μόνο τη μάσκαρά μου».

Η Ratajkowski σημειώνει ότι δεν έχει καθόλου φυσικές φακίδες στα μάγουλά της και παραδέχεται πως «πάντα φορούσα φακίδες και μερικές φορές το παρακάνω».

Για τη λάμψη, το επιτυχημένο μοντέλο έχει ως στόχο να δείχνει ηλιοκαμένη όλο το χρόνο. «Με το μακιγιάζ μου, προσπαθώ συνεχώς να μιμούμαι αυτή την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και θέλω να δείχνω όσο πιο φρέσκια γίνεται», λέει και συμπληρώνει πως «όλοι λένε ότι είναι μια τάση ομορφιάς, αλλά εγώ το υποστηρίζω εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που ο υπόλοιπος κόσμος συμφωνεί».

Για να το επιτύχει αυτό βασίζεται κυρίως στο ρουζ της, το οποίο της δίνει αυτήν την ηλιοκαμένη όψη.

Παρά την προτίμησή της στη λάμψη, όμως, έχει υιοθετήσει μια νέα φιλοσοφία, κατά την οποία θέλει να φροντίζει στην ουσία περισσότερο την επιδερμίδα της. «Αποφάσισα πραγματικά να αρχίσω να φροντίζω το δέρμα μου πέρυσι», λέει στο Bustle.

«Όσο κι αν αγαπώ το μακιγιάζ, ο στόχος είναι να νιώθω ότι χρειάζομαι όσο το δυνατόν λιγότερο από αυτό. Καθώς μεγαλώνω, σκέφτομαι ότι αυτό είναι το πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύσω».

Τέλος, τονίζει ιδιαιτέρως την ευεργετική δράση της βιταμίνης C, λέγοντας: «Η ενσωμάτωση της βιταμίνης C στη ρουτίνα μου ήταν αυτό που άλλαξε την επιδερμίδα μου. Τη χρησιμοποιώ κάθε πρωί».