Φωτεινό βλέμμα,  βελούδινη επιδερμίδα, λαμπερά μαλλιά: βασικές προϋποθέσεις για να δείχνουμε πάντα νέες. Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά των make up artists που «παγώνουν» το χρόνο!

1. Αποτέλεσμα… Μπότοξ

Τονίστε το σχήμα των φρυδιών σας με ένα μολύβι δίνοντας έμφαση στην επάνω γραμμή.  Αποτέλεσμα; Τα φρύδια θα φαίνονται πιο ανασηκωμένα και τα μάτια πιο ανοιχτά και ξεκούραστα.

2. Δίαιτα εξπρές για ξεκούραστα μάτια

Ο διάσημος δερματολόγος Νίκολας Πέρικον, προτείνει: «Για τρεις μόνο ημέρες ξεχάστε τα γλυκά και τη ζάχαρη και υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς και λιπαρά ψάρια που περιέχουν Ωμέγα 3». Και συνεχίζει: «Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού η περιοχή γύρω από τα μάτια σας θα δείχνει εμφανώς πιο φωτεινή και αναζωογονημένη».

3. Επενδύστε στο ροζ χρώμα

Με τα χρόνια η επιδερμίδα χάνει το νεανικό της τόνο. Για να τον επαναφέρετε αναμείξετε στο φον ντε τεν σας λίγες σταγόνες από ένα προϊόν λάμψης με ροζ βάση ή σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας ταμπονάροντας το πρόσωπο με μια πούδρα σε ροζ απόχρωση.

4. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας

Δεν είναι τα βαμμένα ξανθά μαλλιά που παραπέμπουν σε μια πιο νεαρή ηλικία αλλά η υγιής και λαμπερή εμφάνισή τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα πορίσματα μιας βρετανικής έρευνας κατά την οποία ένας αριθμός ατόμων έπρεπε να μαντέψει την ηλικία ορισμένων γυναικών, κοιτώντας τες μόνο από πίσω, όταν τα μαλλιά τους ήταν λαμπερά και υγιή έδειχναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια νεότερες! Συμπέρασμα; Φροντίστε τα μαλλιά σας με προϊόντα θρέψης, όπως μάσκες και conditioner και ανανεώστε την εικόνα σας.

5. Σώστε το ντεκολτέ σας

Tα push ups δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ανορθώσετε το στήθος σας.  Μια καλή κρέμα για τη συγκεκριμένη περιοχή και από πάνω μια διάφανη ανάλαφρη πούδρα μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τυχόν ρυτίδες θα καλυφθούν τέλεια και το ντεκολτέ σας θα τραβήξει και πάλι τα βλέμματα.

6. Ρίξτε τους τόνους στα νύχια

Αντικαταστήστε τα σκουρόχρωμα βερνίκια όπως μαύρο, μπλε και μοβ με βερνίκια στο χρώμα του δέρματος που κάνουν τα νύχια να φαίνονται πιο μακριά και καθαρά και μαλακώστε τα πετσάκια χρησιμοποιώντας καθημερινά μαλακτικό λάδι.

7. Χείλη – φωτιά

Φλογερό κόκκινο, εκρηκτικό πορτοκαλί, έντονο φούξια… Επενδύστε σε ένα κραγιόν με ζωηρό χρώμα και αναδείξτε τα χείλη σας. Προτιμήστε  τις κρεμώδεις φόρμουλες που χαρίζουν όγκο και σατινέ λάμψη.

μακιγιάζ

8. Ακολουθήστε το παράδειγμα της Κοκό Σανέλ

Μια μπλούζα από μουσελίνα ή κασμίρι στην απόχρωση του απαλού ροζ φωτίζει στη στιγμή το πρόσωπο. Εναλλακτικά μπορείτε να φορέστε ένα κολιέ με λευκές πέρλες γύρω από τον λαιμό όπως έκανε η μεγάλη κυρία της μόδας.

9. Χρησιμοποιήστε σωστά το ρουζ

Για να γλυκάνετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας απλώστε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά και όχι πολύ κοντά στις ρινοπαριακές γραμμές ή κάτω από τα μάγουλα. Κάτι τέτοιο προσθέτει χρόνια. Ποιο χρώμα να επιλέξετε; Προτιμήστε τις αποχρώσεις του ροζ και αποφύγετε εκείνες του πορτοκαλί, λένε οι ειδικοί. Ως προς την υφή, προτιμήστε την κρεμώδη που χαρίζει στα μάγουλα σατινέ λάμψη.

10. Αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας

Η λεία, φωτεινή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα παραπέμπει αυτόματα σε μια πιο νεαρή ηλικία. Για να την αποκτήσετε απλώστε αρχικά ένα σέρουμ με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες. Περιμένετε λίγο να διεισδύσει το προϊόν στο δέρμα και περάστε από πάνω μια δεύτερη στρώση. Στη συνέχεια, απλώστε την κρέμα ημέρας και αφήστε τη για λίγα λεπτά να δράσει, όπως ακριβώς θα κάνατε και με μια μάσκα προσώπου. Έπειτα βοηθήστε την κρέμα να απορροφηθεί καλύτερα  κάνοντας στο δέρμα σας ήπιο μασάζ. Με αυτή την τεχνική των «διαδοχικών στρώσεων»  η επιδερμίδα αποκτά και πάλι ομοιόμορφη υφή και ζωντανό χρώμα, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια πλούσια στρώση ενυδατικής κρέμας.

11. Εφέ λίφτινγκ με μάσκαρα

Ο ρόλος της μάσκαρα είναι να ανορθώνει και να «ανοίγει» το βλέμμα.  Επιλέξτε ένα προϊόν που χαρίζει μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες  κάνοντας τες να δείχνουν πιο γυριστές και μεγάλες. Καλό είναι να μην περνάτε με μάσκαρα τις κάτω βλεφαρίδες γιατί κάτι τέτοιο τονίζει τους μαύρους κύκλους και δείχνει το βλέμμα κουρασμένο.

12. Κάντε μασάζ πριν το μακιγιάζ

Πριν από μια φωτογράφιση, οι make up artists προσφέρουν στα μοντέλα τους λίγες στιγμές χαλάρωσης με μασάζ στο πρόσωπο. Το λεμφικό μασάζ βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ηρεμούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι σωστές κινήσεις: Κάντε με τα δάχτυλα ελαφριά τσιμπηματάκια στο οβάλ του προσώπου και μέχρι τα μάγουλα. Συνεχίστε με  κυκλικές κινήσεις μασάζ  στις περιοχές γύρω από τα μάτια και πάνω στα ζυγωματκά με φορά από μέσα προς τα έξω. Απαραίτητη προϋπόθεσή: Το πρόσωπο πρέπει να έχει προηγουμένως καθαριστεί καλά και το μασάζ να γίνεται με μια ενυδατική λοσιόν.

13. Βλεφαροπλαστική με άιλαινερ

Ανορθώστε το βλέμμα σας επενδύοντας σε ένα τονισμένο περίγραμμα και όχι σε έντονες σκιές στα βλέφαρα. Πως θα το πετύχετε: Με ένα γκρι, καφέ, μπλε σκούρο ή χακί αιλάινερ, σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στη βάση των πάνω και κάτω βλεφαρίδων.

14. Αντίο ρυτίδες

Καλλυντικά προϊόντα που εξαφανίζουν τις ρυτίδες αντικαθιστούν πλέον επάξια τις ενέσεις με υαλουρονικό οξύ «γεμίζοντας» τις ρυτίδες και μειώνει το βάθος τους. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα ξαναβρίσκει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της.

15. Σκουρύνετε τη ρίζα

Αποφύγετε την ανοιχτόχρωμη βάση στη ρίζα των μαλλιών σας ειδικά εάν και τα υπόλοιπα είναι επίσης ανοιχτόχρωμα. Η σωστή απόχρωση για τη ρίζα είναι αυτή των φρυδιών. Εάν μάλιστα τα μαλλιά δεν είναι και πολύ πλούσια αυτό το παιχνίδισμα των σκιών που δημιουργείται τους χαρίζει όγκο. Η σκούρα ρίζα βελτιώνει επίσης την όψη της επιδερμίδας και τονίζει το βλέμμα.

16. Αποχαιρετίστε τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια

Η λύση είναι ένα ειδικό κολλύριο για τα μάτια αλλά και μια άσπρη ή γαλάζια γραμμή στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων. Το βλέμμα δείχνει έτσι στη στιγμή πιο ξεκούραστο, νεανικό και ζωντανό.

17. Φωτίστε το πρόσωπο με φον ντε τεν

Εάν δεν είστε πια 20 ρτών, χρησιμοποιείστε λιγότερη ποσότητα προϊόντος και «δουλέψτε» το καλύτερα  δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο περίγραμμα των ματιών, το κινητό βλέφαρο, τα πτερύγια της μύτης, τα  ζυγωματικά και το πηγούνι.

18. Αεροδυναμική κουπ

Η αέρινη κίνηση στα μαλλιά ακτινοβολεί υγεία και ζωντάνια. Ξεχάστε λοιπόν τις στημένες και συντηρητικές κουπ και αφήστε τα μαλλιά σας να πέσουν ανέμελα στους ώμους. Για να τους χαρίσετε τέλειο ελαστικό φινίρισμα, λάμψη και μεταξένια υφή ψεκάστε τα με λακ.

19. Το σωστό nude

Με τα χρόνια τα χείλη χάνουν τον όγκο και το φυσικό κόκκινο χρώμα τους. Το τρικ για περισσότερο όγκο είναι να χρησιμοποιήσετε, μετά το κραγιόν, ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση τονίζοντας το περίγραμμά τους ώστε να φαίνονται πιο σαρκώδη.

20. Μην αμελείτε τα χέρια σας

Οι ρυτίδες, οι πανάδες και η ξηροδερμία που δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων στο πάνω μέρος των χεριών μαρτυρούν την ηλικία. Εάν, λοιπόν, δεν θέλετε να σας προδώσουν, δώστε τους την απαιτούμενη προσοχή.  Δυο φορές την εβδομάδα κάντε απολέπιση και απλώστε μια αντιγηραντική μάσκα. Σε καθημερινή βάση, απλώνετε μια κρέμα ενυδάτωσης και από πάνω λίγο φον ντε τεν  μακράς διάρκειας για να καλύψετε τις δυσχρωμίες.