Τα naked dress έχουν μονοπωλήσει τη σκηνή της μόδας τα τελευταία χρόνια, με αγαπημένες celebrities όπως η Rihanna, η Emily Ratajkowski και ολόκληρη η οικογένεια Kardashian να έχουν υιοθετήσει αρκετές φορές το look.

Αλλά οι διάφανες φούστες πρόκειται να αντικαταστήσουν τα διάφανα φορέματα το 2024. Αν, ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει με μια αρκετά «ξένη» και παράτολμη ιδέα για την καθημερινότητά σας, σύμφωνα με τη βρετανική Vogue, υπάρχουν τρόποι για να γίνει το συγκεκριμένο είδος φούστας μια πιο καθημερινή επιλογή styling, όπως παρουσίασαν στις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι 2024 οι Givenchy, Carven, Louis Vuitton, Prada και άλλοι διάσημοι οίκοι μόδας.

Η συγκεκριμένη τάση, μάλιστα, δεν έχει να κάνει με την επίδειξη ακόμη περισσότερης επιδερμίδας. Οι οίκοι παρουσίασαν τη διάφανη φούστα ως ένα έξυπνο κομμάτι για να προσθέσουν βάθος και υφή σε μια κατά τα άλλα κλασική εμφάνιση.

Πώς να φορέσετε μια διάφανη φούστα στην καθημερινότητά σας

Συχνά φτάνοντας στο γόνατο ή ακριβώς κάτω από αυτό και κατασκευασμένες από ρομαντικά υφάσματα όπως οργάντζα και τούλι, αυτές οι φούστες συνδυάστηκαν με τα βασικά ρούχα, όπως γκρι πλεκτά, παλτό, σακάκια με ζώνη και μπαλαρίνες ή loafers, κάνοντάς τες κάτι που θα μπορούσατε να φορέσετε και την ημέρα.

Αντί για παγιέτες, πλέγματα και δαντέλες που τραβούν την προσοχή, αυτές οι φούστες έχουν μια κομψή ευαισθησία χάρη στη χρήση χρωμάτων που συνδέονται με το κίνημα της ήρεμης πολυτέλειας.

Στην Prada, για παράδειγμα, το στυλ που ξεχώρισε ήταν σε μια πλούσια μπορντό απόχρωση, η οποία συνδυάστηκε με πλεκτό πουλόβερ και σακάκι.

«Λατρεύω τον συνδυασμό της πιο θηλυκής διάφανης φούστας είτε από σιφόν είτε από οργάντζα σε μεγαλύτερο μήκος (είναι πιο σεμνή και κολακευτική αν έχετε λιγότερη αυτοπεποίθηση), συνδυασμένη με ένα oversized κασμίρ και μπλέιζερ», λέει η Liane Wiggins, επικεφαλής γυναικείων ενδυμάτων στο Matchesfashion.com, για αυτή την αντίθεση μεταξύ του τολμηρού και του πρακτικού.

Τα αξεσουάρ αποτελούν, επίσης, αναπόσπαστο κομμάτι όταν πρόκειται να φορέσετε μία τέτοια φούστα. Συνδυάστε την με  γυαλιστερές μπότες, σατέν μπαλαρίνες ή γυαλιστερά loafers.