Με την αλλαγή της εποχής έρχεται η φυσική επιθυμία να αλλάξετε την εικόνα σας. Και οι περισσότερες είναι γεγονός ότι «ξεσπάτε» στα μαλλιά σας. Για όσες επαναστατούν ενάντια στο πανταχού παρόν bob, η αναζήτηση εύκολων μακριών χτενισμάτων γίνεται όλο και πιο ελκυστική καθώς η θερμοκρασία πέφτει.

Για πάντα συνώνυμα της αδάμαστης ομορφιάς, τα μακριά μαλλιά είναι ένα από τα πιο εμβληματικά hair looks που μπορείτε να υιοθετήσετε. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς χτενίζετε, τελικά, τα μακριά σας μαλλιά, το πιο σημαντικό είναι να τα διατηρείτε υγιή.

Πώς να φροντίζετε τα μακριά μαλλιά

Σύμφωνα με την Mara Roszak, hair stylist διασημοτήτων -ανάμεσα στις πελάτισσές της η Αν Χάθαγουεϊ- και ιδρύτρια του Roz Haircare Mara Roszak, η υγεία των μαλλιών είναι το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σκέφτεστε να αφήσετε τα μαλλιά σας πολύ μακριά. «Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας φαίνονται όμορφα και ότι οι άκρες τους δεν σπάνε», λέει η Roszak στην Vogue India. «Το κλειδί είναι να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά και να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Υπάρχουν μερικές εύκολες επιλογές για να δώσετε στα μαλλιά σας την τη λαμπερή εικόνα που τους αξίζει, προστατεύοντάς τα καταλλήλως. Η Roszak, λοιπόν, συνιστά να χρησιμοποιείτε τακτικά έλαια ή μάσκες βαθιάς θεραπείας για να παρέχετε υγρασία και να ενισχύετε τις τρίχες σας.

Ο Andrew Fitzsimons, διάσημος hairstylist και ιδρυτής του Andrew Fitzsimons, συμφωνεί και προσθέτει ότι θα πρέπει να τα κουρεύετε έστω και λίγο συχνά, για να διατηρήσετε τα μακριά μαλλιά σας φρέσκα. «Αν και ακούγεται εντελώς αντιφατικό, το τακτικό τριμάρισμα θα σας βοηθήσει στην πραγματικότητα να αναπτύξετε μακρύτερα, υγιέστερα μαλλιά», λέει ο Fitzsimons ναι.

Τέλος, και οι δύο ειδικοί λένε ότι πρέπει να προστατεύετε τα μαλλιά σας όταν επιλέγετε να τα κάνετε το styling τους με θερμά εργαλεία μαλλιών.

Τρόποι για να χτενίστε τα μακριά μαλλιά

Ζεντάγια

Μπορεί η Carrie Bradshaw να παραπονέθηκε ότι «δεν θα γινόταν ποτέ η γυναίκα με τα τέλεια μαλλιά», αλλά όταν πρόκειται για μακριά μαλλιά που φτάνουν μέχρι τη μέση, ίσως δεν χρειάζεται. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας μακριά είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα χτενίσετε. Πάρτε ιδέες από τις σταρ που ακολουθούν και σκεφτείτε το καλά αν θα κουρευτείτε όπως λέγατε, τελικά, ή όχι!