Ρέτρο επιρροές, φαρδιά παντελόνια, vintage κομμάτια, φανταχτερά αξεσουάρ, 00s’ αισθητική είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μόδα που λατρεύει αυτή τη στιγμή η γενιά Ζ, δηλαδή τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012. Εννοείται πως αυτές οι τάσεις έρχονται να προστεθούν στον βασικό κανόνα: «Ντύσου όπως σου αρέσει και όπως νιώθεις».

Όποιος θέλει να συμβαδίσει με τη μόδα της νέας γενιάς, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις συμβουλές της Semarah Gabrielle, μια 24χρονη στιλίστρια Gen Z. Όπως ανέφερε η ίδια στο insider.com, «πιστεύω ότι η μόδα έχει να κάνει με την αυτοέκφραση».

Παρακάτω, ακολουθούν 9 βασικές προσθήκες στην γκαρνταρόμπα που θα γεφυρώσουν το χάσμα των γενεών και θα διατηρήσουν το στυλ φρέσκο, ενημερωμένο και σύγχρονο.

Τα χοντρά loafers μπορούν να απογειώσουν ακόμα και το πιο casual ντύσιμο

Η γενιά Z έχει μετατρέψει το κάποτε συντηρητικό παπούτσι σε ένα βασικό κομμάτι, που πρέπει να υπάρχει στην παπουτσοθήκη. Ένα χοντρό παπούτσι προσθέτει κομψότητα και άνεση σε κάθε ντύσιμο.

Ένας από τους αγαπημένους τρόπους της Gabrielle να φοράει τα χοντρά loafers είναι με ένα φόρεμα με φουσκωτά μανίκια ή ένα φαρδύ τζιν παντελόνι. Το παπούτσι εξισορροπεί την εμφάνιση, κάνοντάς την πιο casual και κομψή.

Οι μακριές, διάφανες κάλτσες βρίσκονται πάντα στην ντουλάπα της

Η Gabrielle λέει: «Λατρεύω το styling με κάλτσες μέχρι το γόνατο – γνωστές στη γενιά Ζ και ως “κάλτσες γιαγιάς”. Σε διάφανο μαύρο ή nude χρώμα, προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε λουκ. Ένας πολύ καλός τρόπος για να τις στυλιζάρετε είναι να φορέσετε ένα χρωματιστό ζευγάρι κάλτσες, όπως πράσινο νέον ή ματζέντα, με ένα ουδέτερο ντύσιμο. Προσωπικά μου αρέσει να συνδυάζω αυτές τις κάλτσες με φορέματα, loafers ή kitten heels».

Τα μοναδικά παντελόνια με τυπώματα βρίσκονται στο επίκεντρο

Πολλοί άνθρωποι της γενιάς Ζ λατρεύουν τα εμπριμέ παντελόνια. Το σχέδιο του καμουφλάζ είναι ένα απόλυτα διαχρονικό print για τις μεγαλύτερες γενιές που μπορούν να ενσωματώσουν στις γκαρνταρόμπες τους. Μπορούν να φορεθούν ως καθημερινά παντελόνια, ενώ παράλληλα είναι αρκετά μοντέρνα και για μια βραδινή έξοδο.

Τα άσχημα αθλητικά παπούτσια (dad shoes) δεν είναι πλέον μόνο για τους μπαμπάδες

Ένα ογκώδες, αθλητικό παπούτσι – που συχνά αναφέρεται ως «παπούτσι του μπαμπά» – είναι ένα υποτιμημένο βασικό στοιχείο, που κάποιοι άνθρωποι των μεγαλύτερων γενεών μπορεί να έχουν ήδη στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τη στιλίστρια, συμπληρώνουν κάθε λουκ, από σορτς και παντελόνι, μέχρι και φορέματα. Στα συν, είναι και βολικά για τα πόδια.

«Τα παπούτσια αυτά είναι ιδανικά για casual βόλτες και για να ολοκληρώσετε ένα φανταχτερό ντύσιμο», προσθέτει η ίδια.

Τα σορτς συνδυάζονται με νέους τρόπους

Τα τζιν σορτς ή οι βερμούδες είναι δημοφιλή επειδή προσφέρουν άνεση, ενώ ταιριάζουν καλά με διαφορετικά προσωπικά στυλ. Συνήθως, η Semarah Gabrielle τα συνδυάζει με λευκά μακρυμάνικα μπλουζάκια, oversized T-shirts ή cropped tank tops.

Τα σκούρα γυαλιά ηλίου θα σας κάνουν να νιώσετε «ακριβοί»

Υπάρχει λόγος που οι διασημότητες φορούν γυαλιά ηλίου με σκούρο σκελετό και σκουρόχρωμο φακό. Οι Gen Zers πάντως τα φορούν γιατί προστατεύουν τα μάτια, είναι οικονομικά και ταιριάζουν με τα πάντα. «Νομίζω ότι το να έχετε ένα ζευγάρι που ταιριάζει με κάθε ρούχο είναι ζωτικής σημασίας για να τελειοποιήσετε το Gen-Z look», λέει η στιλίστρια.

Μια vintage τσάντα, σε οποιοδήποτε στυλ, είναι ένα υπέροχο κομμάτι

Οι vintage τσάντες είναι τάση μεταξύ των Gen Zers, ειδικά αν είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είτε είναι τσάντες από δημοφιλείς μάρκες είτε όχι, η τσάντα θεωρείται εξίσου μοντέρνα. Τα vintage καταστήματα συνήθως διαθέτουν πολλές. Εκεί, θα βρείτε άπειρα στυλ, μάρκες και μεγέθη για όλα τα γούστα.

Τα Adidas Gazelles επέστρεψαν και είναι ακόμα καλύτερα

Τα αθλητικά παπούτσια Adidas Gazelle, που έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλή τη δεκαετία του 1960, επέστρεψαν και ήρθαν για να μείνουν. Μπορεί να είχατε ένα ζευγάρι στο παρελθόν ή να τα φορούσατε στο μάθημα της γυμναστικής και τώρα θα δείχνουν εξίσου καλά σε μια χαλαρή βόλτα.

Η Semarah Gabrielle προτείνει: «Φοράω αυτά τα παπούτσια για να απογειώσω αμέσως ολόκληρη την εμφάνισή μου. Είναι διασκεδαστικό να τα συνδυάζετε με ένα ζευγάρι oversized τζιν, ένα κλασικό λευκό T-shirt και χρυσά κοσμήματα».

Φθηνές κορδέλες μαλλιών ως ένα χαριτωμένο και απλό αξεσουάρ

Πολλοί Gen Zers φορούν κορδέλες στο κεφάλι από jersey υλικό, καθώς ήταν δημοφιλείς κατά τη διάρκεια των παλιών γυμνασιακών χρόνων. Το φτηνό και απλό αξεσουάρ κυκλοφορεί σε πολλά διαφορετικά χρώματα, αλλά οι καλύτερες επιλογές είναι το λευκό, το baby blue και το μαύρο.