Τι κοιτάει ένας άνδρας όταν γνωρίζει μία γυναίκα; Ειδικά γυαλιά καταγράφουν την κίνηση των ματιών των κατόχων τους, ακόμα και αν αυτή η κίνηση διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η MailOnline ζήτησε από οχτώ άνδρες να συμμετέχουν σε ένα τεστ όπου θα συναντούσαν γυναίκες που δεν είχαν ξαναδεί. Οι υποψήφιοι φόρεσαν ειδικά γυαλιά τα οποία εξέταζαν το βλέμμα τους όταν πρωτοαντίκριζαν τις κοπέλες και κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους.

Ο Dan, ο Chris, ο Tristan και ο Stephen δεν ήξεραν ότι τα γυαλιά παρακολουθούν τα μάτια τους ενώ αντίθετα οι Ryan, Leo, Ashley και John το γνώριζαν.

bootest3

bootest2

Ο πρώτος εθελοντής, ο Dan, συστήνεται αρκετά ντροπαλά, προσφέροντας χειραψία στην Ruth. Σύμφωνα με τα ειδικά γυαλιά που φορούσε ο εθελοντής και τα οποία έχουν ποσοστό επιτυχίας 95%, ο Dan κρατήθηκε ένα δευτερόλεπτο προτού κοιτάξει το στήθος της Ruth. O Tristan γνώρισε την Rebecca με την πρώτη αντίδρασή του να είναι ένα «hello». Ενώ αρχικά την κοίταζε στα μάτια, στην πορεία όμως ο Tristan παίρνει ασυναίσθητα τα μάτια του από τα μάτια της και την κοιτά… στο στήθος μέσε 0,6 δευτερόλεπτα.

bootest5 bootest6

Ο Ryan, αρχικά προσέχει την Olivia στα δόντια, της κάνει χειραψία και γρήγορα την κοιτά στα μάτια, όπως και ο John, ο οποίος υποστηρίζει ότι πάντα κοιτά τους άλλους στα μάτια όταν μιλά μαζί τους, μετά όμως μπορεί να κοιτάξει και στο υπόλοιπο σώμα, παραδέχεται. Ο Stephen ενώ αρχικά κοιτά την Olivia στα μάτια, στην πορεία τα γυαλιά καταγράφουν πως αστραπιαία ρίχνει ματιές στο στήθος της. Δεν άντεξε πέρα από 0,4 δευτερόλεπτα.

bootest4

Ο Ashley παρόλο που γνώριζε πώς λειτουργούν τα γυαλιά δεν κατάφερε να μην ρίξει το βλέμμα σε σημεία που δεν έπρεπε. Του πήρε ένα δευτερόλεπτο να κρατηθεί προτού το βλέμμα του πέσει στο στήθος της Julia. Αντίθετα οι άλλοι τρεις Ryan, Leo και John που επίσης γνώριζαν ότι συμμετέχουν στο πείραμα φαίνεται πώς πέρασαν  το τεστ αφού το βλέμμα τους δεν… λοξοδρόμησε. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι το γεγονός ότι ήταν ενήμεροι για το τι κάνουν τα συγκεκριμένα γυαλιά επηρέασε το πού κοίταζαν.

bootest7 bootest8 bootest9 bootest10