Πώς είναι το «τέλειο» ανδρικό σώμα σε κάθε χώρα; Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει ένα νέο φωτογραφικό project. Ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο στη Βρετανία δημοσίευσε το δεύτερο μέρος του project «Αντιλήψεις της Τελειότητας» το οποίο παρουσιάζει 18 φωτογραφίες του ίδιου ανθρώπου που έχουν υποστεί επεξεργασία μέσω Photoshop.

Κάθε επεξεργασμένη εικόνα εκπροσωπεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα τον ιδανικό τύπο σώματος από την συγκεκριμένη χώρα και είναι φτιαγμένη με βάση τις οδηγίες ενός γραφίστα από την εκάστοτε χώρα. Η πρώτη έκδοση του project αφορούσε το γυναικείο φύλο και τώρα έρχεται η σειρά με τα ανδρικά σώματα από όλο τον κόσμο. Όπως έκανε και με τις γυναίκες στο προηγούμενο project έτσι και με τα ανδρικά προσέλαβε γραφίστες από όλο τον κόσμο. Οι γραφίστες μεταξύ των οποίων υπήρχαν και έντεκα γυναίκες προέρχονταν από διαφορετικές χώρες από διάφορα μέρη του πλανήτη όπως την Αυστραλία, τις Η.Π.Α., τις Φιλιππίνες, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και την Κολομβία.

Τους δόθηκε μια αρχική εικόνα με το σώμα ενός άνδρα και άλλαξαν τα πάντα, από το χρώμα των μαλλιών μέχρι και χαρακτηριστικά του προσώπου για να φαίνεται σωστά ο «ιδανικός» τύπος σώματος ανάλογα με τον πολιτισμό τους. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό φαρμακείο έδωσαν στους γραφίστες «ελάχιστες οδηγίες» για να αλλάξουν τα σώματα όπως ήθελαν αυτοί. Μερικοί από αυτούς άλλαξαν τα πάντα στην αρχική εικόνα ενώ άλλοι έκαναν μικρές αλλαγές για να φτιάξουν το σώμα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους.

Κάποιοι μάλιστα άλλαξαν το χρώμα του εσωρούχου ενώ άλλοι προσέθεσαν και τατουάζ. Κάποιοι φυσικά άλλαξαν και το χρώμα του δέρματος στον άνδρα της φωτογραφίας. Κάποιοι πλησίασαν περισσότερο τους τόνους των χρωμάτων της χώρας που εκπροσωπούσαν και άλλοι αρκετά λιγότερο. Αποτριχωμένα σώματα, γυμνασμένα ή με λιγότερους κοιλιακούς είναι οι βασικές διαφορές που θα δει κανείς παρατηρώντας τα σώματα. Η Ελλάδα δεν είναι στην λίστα με τις χώρες που θα δείτε παρακάτω…

phtshp20

phtshp1 phtshp02 phtshp03 phtshp04 phtshp05 phtshp06 phtshp07 phtshp08 phtshp09 phtshp10 phtshp11 phtshp12 phtshp13 phtshp14 phtshp15 phtshp16 phtshp18 phtshp19