Είναι γεγονός ότι όλες οι δουλειές δεν απευθύνονται σε όλους. Άλλες είναι πιο απαιτητικές, άλλες πιο χρονοβόρες, άλλες πιο πνευματικές και άλλες πιο χειρωνακτικές.

Ωστόσο, υπάρχουν επαγγέλματα που είναι σχεδόν ασυνήθιστα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, τα οποία προσφέρουν σε εκείνους που θα τα επιλέξουν και θα καταφέρουν να τα φέρουν εις πέρας αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Δύτης ανεύρεσης μαργαριταριών

Η αλήθεια είναι ότι ο βυθός της θάλασσας κρύβει αρκετούς κινδύνους, ειδικά όταν το job description αναφέρει ότι πρέπει να κινείστε πολύ αργά προς τον πυθμένα του ωκεανού από την ακτή της Αυστραλίας, καθώς οι καρχαρίες βρίσκονται εκεί και καραδοκούν για τη λεία τους. Τούτου λεχθέντος, η κατάδυση για ανεύρεση μαργαριταριών είναι αρκετά προσοδοφόρα ενασχόληση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αμοιβή αγγίζει ακόμη και τα 1.200 δολάρια ημερησίως.

«Λευκός» χάκερ

Δεν πρόκειται για χάκερ που αποκτούν παράνομη πρόσβαση στον υπολογιστή κάποιου, παραβιάζοντας τους κωδικούς ασφαλείας και εκμαιεύοντας σημαντικές πληροφορίες, αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Αυτοί οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι cybergeeks βοηθούν εταιρείες ή κυβερνήσεις να βρουν «τρύπες» ασφαλείας στα συστήματα των υπολογιστών τους. Ένας κορυφαίος χάκερ του είδους μπορεί να κερδίσει ετησίως ακόμη και 132.000 δολάρια!

Μάγειρας σε υποβρύχια

Αν και δεν πρόκειται για ένα επάγγελμα ασυνήθιστο ή περίεργο, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μάγειρες σε υποβρύχια στην Αυστραλία λαμβάνουν ετησίως έως και 187.000 δολάρια, καθώς η δουλειά τους είναι πολύ κρίσιμη για το ναυτικό της χώρας.

Κυνηγός επικηρυγμένων

Αν και πρόκειται για μία δουλειά που μπορεί να κοστίσει ακόμη και τη ζωή εκείνου που θα την επιλέξει, η αμοιβή του κυνηγού επικηρυγμένων κυμαίνεται από το 10- 20% της συνολικής εγγύησης του επικηρυγμένου. Αναρωτιέστε αν αξίζει το ρίσκο; Αναλογιστείτε, λοιπόν, ότι εάν η εγγύηση του υπόπτου που αναζητείται ανέρχεται στα 100.000 δολάρια, ο κυνηγός του θα μπορούσε να κερδίσει το γενναιόδωρο ποσό των 10.000- 20.000 δολαρίων στην περίπτωση που τον έβρισκε και τον επέστρεφε πίσω.

Τεχνικός δύτης εξέδρας άντλησης πετρελαίου

Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το επάγγελμα όποιος το επιλέξει σίγουρα δεν θα δουλεύει με στεγνά και καθαρά ρούχα. Ωστόσο, θα καταφέρει να κερδίσει αρκετά χρήματα τοποθετώντας σωλήνες στον πυθμένα του ωκεανού, καθώς η αμοιβή του κυμαίνεται στα 1.500 δολάρια εβδομαδιαίως και περισσότερα από 100.000 ετησίως.