Αυτό το μικρό λευκό πλαστικό που έχουν μέσα τους τα κουτιά της πίτσας συνεχίζει να διχάζει τον κόσμο αναφορικά με τον λόγο της ύπαρξής του. Ως «πλαστικό τραπεζάκι πίτσας» κυκλοφορεί στην αγορά και οι περισσότεροι υποθέτουν ότι είναι εκεί για να μην πιέζεται το καπάκι της συσκευασίας πάνω στην πίτσα.

Αυτή είναι και η εξήγηση που βρίσκουμε στη Wikipedia, για να «αποτρέπει το καπάκι μιας συσκευασίας φαγητού, όπως το κουτί της πίτσας ή το κουτί ενός κέικ, να καταρρέει στο κέντρο και να ακουμπά το φαγητό εσωτερικά».

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι έχει και έναν δευτερεύοντα ρόλο, να κρατά τα κομμάτια της πίτσας ενωμένα κατά τη διανομή.

Ένας TikToker όμως θεωρεί πως υπάρχει και τρίτος λόγος, που έχει αυτή τη φορά να κάνει με την υγιεινή.

Στο βίντεο που μοιράστηκε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ρωτά χαρακτηριστικά: «Πόσο χρονών ήσουν όταν συνειδητοποίησες ότι αυτό το μικρό πράγμα που έρχεται με την πίτσα σου είναι στην πραγματικότητα εκεί ώστε να σε σταματά από το να ακουμπάς τα άλλα κομμάτια;».

@sebweb67##pizza ##fyp ##foryoupage ##tips♬ Mood – 24KGoldn

Στο βίντεο τον βλέπουμε να παίρνει το πλαστικό από το κέντρο της πίτσας και να το τοποθετεί δίπλα στο κομμάτι που θέλει να φάει. Πιέζοντάς το, αφαιρεί πανεύκολα το κομμάτι που θέλει με το άλλο του χέρι, βγάζοντάς το χωρίς να αγγίζει τίποτα άλλο στην πίτσα.

Το βίντεο έγινε viral, η διαμάχη συνεχίστηκε ωστόσο στα σχόλια. Δεν φάνηκε να πείθονται όλοι…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.