Μεγάλος Περίπατος: Φύτεψαν κάνναβη στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙΠΑΡΑΞΕΝΑ
15:51
22/10/2020
Μεγάλος Περίπατος: Φύτεψαν κάνναβη στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου
18
loading

Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» φύτεψε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου.

Μάλιστα οι ακτιβιστές εξέδωσαν και δελτίο Τύπου για να αναδείξουν τη δράση τους, με φωτογραφίες και βίντεο από την κάνναβη που άνθισε στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Κόμβου Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία»: «Είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα ακτιβιστών που με κριτήριο την αγάπη για την Αθήνα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις μας προωθούμε τον πολιτισμό, την συμμετοχή στα κοινά και την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Βασική πυξίδα των δράσεων μας αποτελεί η πεποίθηση που θέλει το δημόσιο να είναι διαχωρισμένο από το κρατικό.

Κάθε ταξίδι έχει αρχή και τέλος, αφετηρία και προορισμό! Οι δράσεις της κοινότητας μας απευθύνεται σε εκείνους και εκείνες που θέλουν να παρεμβαίνουν και να παίρνουν μέρος ενεργά σε δράσεις που σχετίζονται με την ισότητα, την ελευθερία, την ελεύθερη έκφραση και την άμβλυνση της βίας στη δημόσια σφαίρα, γι’ αυτό και δουλεύουμε με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών.

Μέχρι σήμερα, έχουμε διοργανώσει περισσότερες από 30 παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, μόνοι μας αλλά και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, ιδρύματα και ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αθηναίων. Άλλοι τέτοιοι φορείς είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ε.Ε και το Ε.Κ. με τις αντιπροσωπείες τους στην Ελλάδα, η ActionAid, η Άρσις, η Μετάδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οι Γιατροί του Κόσμου, η Greenpeace, το WWF, το Institute of Ideas στο Λονδίνο, η διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση των γυναικών Lean in κα.

Για μας η Αθήνα αποτελεί ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της.

Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας.

Ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές πλευρές αυτής της πόλης διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους.

Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά.

Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές.

Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Φυτεψη

  Όλα τα πτηνά θα κυριεύσουν την περιοχή .

 2. avatar Ούστ!

  Με τον [...] βλαχοδήμαρχο θα δούμε πολλά ακόμα.

 3. avatar χασίστας φουντικός

  Και το αλκοόλ παράνομο ήταν, μέχρι να το φορολογήσει το κράτος. Το να φορολογήσεις κάτι που η φύση σου δίνει δωρεάν όμωε είναι κλέψιμο.

 4. avatar Καλά κρασιά….

  Σε αυτή τη χώρα βαφτίσαμε τα πρεζάκια ακτιβιστές

 5. avatar οι ιδιοκτήτες των καλιεργιών δεν διώκονται ποινικά ;

  ή μήπως αυτές είναι νόμιμες ;

 6. avatar περαστικος ξανα

  Μαζέψτε τους, είναι[...]

  1. avatar περαστικος ξανα

   ......χασίστες και φουντικοί.

 7. avatar 1234567890

  Ήρθε η ώρα να αρχίσω το περπάτημα

 8. avatar Καλλωπιστικα φυτα

  Πολλά φυτά καλλιεργούνται γιά καλλωπιστικούς κυρίως λόγους. Ένα από τά φυτά αυτά πολύ συνηθισμένο στήν Ευρώπη είναι τό Δελφίνιο , τό γνωστό και ώς Καπουτσίνος .Χαρά οφθαλμών μέ τά άνθη τους . Η κάνναβη δέν είναι καλλωπιστικό φυτό μάλλον σημαντικό είναι νά πάρουν μαθήματα βοτανολογίας .

 9. avatar ΚΛΕΩΝ

  Ολοι οι κομπλεξικοι δηλωνουν πλεον ακτιβιστες....problem solved.

 10. avatar Μια ευχαριστη πινελια

  Σε αυτο το σκανδαλώδες αίσχος των 2 εκατομμυρίων σκανδαλωδώς πεταμένα ευρώ δημοσίου χρήματος. Τουλάχιστον τώρα ο άλλος που χρησιμοποιεί τον Μεγάλο Περίπατο, θα έχει την ευκαιρία να τον δει με άλλο μάτι, πιο ευχάριστο και εύθυμο. Όλα καλά αδέρφια: λεφτά υπάρχουν για να κάνουν το αγροτικό τους στην εξουσία τα μέλη της Αγίας Οικογένειας. Ποιος νοιάζεται για γιατρούς και δασκάλους, εκεί έχει ατομική ευθύνη.

  1. avatar Μια ευχάριστη πινελιά, να βρεθεί τόπος καλλιέργεια του χόρτου , μετά την έξωση απο την ΜΟΝΜΑΡΤΗ!!!!

   ...

 11. avatar Yiannisg

  Ακτιβιστές του ........
  Που είσαι ρε Παπ

  1. avatar ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Χ.Α….ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠ-ΡΑΣΠΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΣΙΑ ..

   ,,

 12. avatar pan

  Ωραίο...

  Να παραδεχόμαστε όμως ότι μαστουρωνουμε κιόλας αναρχοκουμουνια και να μην το παίζουμε κατά των ναρκωτικών..

  1. avatar Απάντηση σε: pan

   Είσαι απο αυτούς τους μ... που λένε τους ΣΥΡΙΖεους κομουνιστές.

   Τι να πει κανείς.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κρατικοποίησε τις τράπεζες....κλπ

   Αν έκανε έστω και ένα απο αυτα ναι ειναι κομουνιστές

 13. avatar Σύριζαίικα κόλπα…

  σαν αυτά εκείνων που κρεμούσαν σακούλες με σκουπίδια αντί για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Κακλαμάνη το 2008.
  Υ.Γ. Παιδιά δεν παίρνετε έτσι τις εκλογές. Ο κόσμος πεινάει και απαιτεί λύσεις όχι εξυπνάδες...

 14. avatar Λεγκαλαιζ ιτ

  Πώς σας πετσοκοψαν έτσι!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει