Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το «egg crack challenge», ένα νέο trend στο TikTok που δείχνει γονείς να σπάνε αυγά στο κεφάλι των ανυποψίαστων παιδιών τους και να καταγράφουν τις αντιδράσεις τους σε βίντεο.

Συγκεκριμένα, οι γονείς ανεβάζουν βίντεο στην πλατφόρμα που τους δείχνει να προσκαλούν το παιδάκι τους να μαγειρέψουν μαζί ένα φαγητό ή ένα γλυκό,ενώ στη συνέχεια το αιφνιδιάζουν σπάζοντας ένα αβγό στο κούτελό του.

Οι αντιδράσεις των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό το αμφιλεγόμενο trend ποικίλλουν, αφού μετά το αρχικό σάστισμα κάποια βάζουν τα γέλια, άλλα θυμώνουν ενώ άλλα ξεσπούν σε κλάματα...

Ένας ψυχολόγος που μίλησε στο Fox News υποστήριξε πως: «Τo συγκεκριμένο trend δεν είναι για παιδιά». Ο Δρ. Ντον Γκραντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακολούθησα τα βίντεο και τις αντιδράσεις. Οποιοδήποτε από τα παιδιά, για να συμφωνήσει σε αυτό θα έπρεπε να είναι σε ηλικία συναίνεσης» σημείωσε.

Ο Γκραντ συνέχισε, «Για να το κάνεις αυτό για να κερδίσεις “καρδούλες” και likes ή να νιώθεις ότι “είμαι κουλ” – κινδυνεύεις να μην σε εμπιστευτεί το παιδί σου», πρόσθεσε.

Το hashtag #eggcrackchallenge έχει αυτή τη στιγμή 60,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Μερικά βίντεο δείχνουν ενήλικες να σπάνε ένα αυγό πάνω από το κεφάλι του συντρόφου τους, αλλά τα περισσότερα από τα βίντεο δείχνουν παιδιά.

Σε ένα βίντεο, στο οποίο τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί, μια μητέρα και το παιδί ετοιμάζονται να «μαγειρέψουν αυγά», όταν το κορίτσι φαίνεται μπερδεμένο ως προς το γιατί έσπασε ένα αυγό στο κεφάλι της. Αλλά δεν έχουν πάρει όλα τα παιδιά το αστείο κατάκαρδα. Σε ένα άλλο βίντεο που είδαν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ένα αγόρι γελάει αφού στο ωμό αυγό ένα τσόφλι. «Μου αρέσει, δεν ήταν έτοιμος, αλλά το πήρε σαν επαγγελματίας». «Το αγαπημένο μου, το γέλιο είναι μεταδοτικό!” σχολιάζουν κάτω από τα βίντεο. Άλλα βίντεο στα οποία ένα παιδί λέει “Ωχ” ή αναμφισβήτητα εμφανίζεται αναστατωμένο από τη φάρσα του γονέα του δέχθηκαν κριτική στα σχόλια «Αν [βιντεοσκοπείτε] να χτυπάτε το παιδί σας, θα το πληρώσετε, το ίδιο είναι και αυτό», έγραψε ένα άτομο. «Τόσο ανόητο και κακό» πρόσθεσε ένας άλλος.

«Λέω στους γονείς, ως γονιός ο ίδιος, όποτε εμπλέκεται το παιδί σας, πρέπει πραγματικά να είστε προσεκτικοί», είπε ο Γκραντ, προσθέτοντας ότι παρατήρησε ότι πολλά από τα παιδιά στα viral βίντεο ήταν σε ηλικίες που ακόμα χτίζουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια.