Ολοένα και μεγαλύτερο κοινό έχουν οι αγώνες επίδειξης στην πυγμαχία μεταξύ Youtuber και επαγγελματιών πυγμάχων και συνάμα ολοένα και περισσότερο ακραίες είναι οι συνεντεύξεις Τύπου που προηγούνται τέτοιες αναμετρήσεις.

Χαμός έγινε, λοιπόν, στην πρες κόνφερενς για την προώθηση του αγώνα μεταξύ του Youtuber Άλεξ Στάιν με τον πυγμάχο Μο Ντιν στο Νάσβιλ του Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Στάιν, γνωστός οπαδός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που στο παρελθόν έχει εκφράσει ακραίες απόψεις ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει το περασμένο σαββατοκύριακο τον μουσουλμάνο μποξέρ Μο Ντιν. Κι ενώ είχαν… ανάψει τα αίματα από πριν προχώρησε σε μια κίνηση που οδήγησε στη ματαίωση του ματς και την ακύρωση του συμβολαίου του με την διοργανώτρια εταιρία: Πέταξε λουκάνικα στον αντίπαλό του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Στάιν σηκώθηκε όρθιος, στράφηκε προς τον αντίπαλό του και δήλωσε προτού εκτοξεύσει λουκάνικα από έναν κουβά: «Σου έφερα ένα μικρό δώρο γιατί ξέρω ότι σου αρέσουν τα χοτ ντογκ». Ο Ντιν έπειτα έχασε την ψυχραιμία του και όρμηξε στον αντίπαλό του. Ανέβηκε μάλιστα στο τραπέζι προκειμένου να τον φτάσει, αλλά οι συνεργάτες του και στελέχη της ασφαλείας τον εμπόδισαν. Το επεισόδιο, όμως, συνεχίστηκε και στο δρόμο με τον Ντιν να πετάει παπούτσι στον Στάιν.

Στο μεταξύ μεταξύ, ο Σταιν συνέχισε – σε προκλητικό τόνο – να πειράζει τον Μο Ντιν λέγοντας τα εξής: «Ξέρω ότι σου αρέσει αυτό. Σου αρέσει το χοιρινό, σωστά;». Ο Μο Ντιν είναι μουσουλμάνος και το χοιρινό κρέας θεωρείται απαγορευμένο.

Ο Στάιν προσπάθησε στη συνέχεια να εξηγήσει πως απλά ήθελε να κάνει πλάκα και σε ανάρτησή του στα social media υποστήριξε πως τα λουκάνικα ήταν από γαλοπούλα και όχι από χοιρινό.