Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν ασχολείται πλέον ενεργά με την πολιτική κι έπειτα από τον πιθανό 8ετή αποκλεισμό που αναμένεται να του επιβάλλει η βραζιλιάνικη δικαιοσύνη η «καριέρα» στα κοινά πρακτικά έχει τελειώσει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εικόνα του… πατριώτη πολιτικού που όλοι ήταν εναντίον του.

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητά του πρώην προέδρου της Βραζιλίας έχει ως… στόχο τους άλλοτε ψηφοφόρους του και δη αυτούς που θέλουν να γιορτάσουν με μια «πινελιά»… πατριωτισμού. Πλέον, πουλάει πακέτα για διοργανώσεις πάρτι με σλόγκαν «η Βραζιλία πάνω από όλους, ο Θεός πάνω από όλους».

Φυσικά, «πρωταγωνιστής» του εμπορεύματος είναι ο ίδιος ο Ζαΐχ Μπολσονάρου. Το πρόσωπό του βρίσκεται σε καπέλα και σημαίες, ενώ υπάρχουν κι άλλα προϊόντα όπως τετράδια και σημειωματάρια, μπρελόκ και κούπες, ποτήρια μπίρας, στυλό, αυτοκόλλητα και άλλα που διατίθενται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής του. «Είναι ώρα για πάρτι» αναγράφεται, κάτω από τον χαμογελαστό Μπολσονάρου, με όλο το σετ των αντικειμένων να κοστίζει περίπου 30 ευρώ.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, στο μεταξύ, βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη νέα του δραστηριότητα και τη χρησιμοποίησαν για να αναδείξουν μέρος των προβλημάτων που αντιμετώπισε η βραζιλιάνικη κοινωνία όσο εκείνος ήταν πρόεδρος. Αυτό γιατί ένα από τα… συνθήματα που εμφανίζεται στα προϊόντα του είναι: «Η σημαία μας δεν θα γίνει ποτέ κόκκινη» και αναφέρουν πως ο Μπολσονάρου ζούσε σε μια ουτοπία φοβούμενος την… κομμουνιστική εξάπλωση στη Βραζιλία.