Η τοποθέτηση ενός φαναριού οδικής κυκλοφορίας για τα οχήματα που να είναι στραμμένο προς το πεζοδρόμιο είναι ένα ακόμη από τα απίστευτα και όμως ελληνικά.

Το εν λόγω κωμικοτραγικό θέαμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr μπορεί κανείς να δει στο Ηράκλειο της Κρήτης και μάλιστα δεν είναι το μόνο παράδοξο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο συγκεκριμένο φανάρι, το οποίο φτιάχτηκε μάλλον για τους πεζούς και όχι για τους οδηγούς στον δρόμο. Ο φωτεινός σηματοδότης είναι και δεμένος με πλαστικό καλώδιο.

Το συγκεκριμένο φανάρι βρίσκεται στην λεωφόρο Ιωνίας και ποιος ξέρει άραγε τι να σκεφτόταν ή να… οραματίστηκε ο τεχνικός που το στερέωσε, με τον τρόπο που το στερέωσε και με τη θέση αυτή.

Κανείς οδηγός δεν μπορεί να δει πότε πρέπει να σταματήσει και πότε να ξεκινήσει.

Πολλοί φωτεινοί σηματοδότες στο Ηράκλειο πρέπει να αποκατασταθούν είτε γιατί κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας τους «βανδάλισαν», είτε λόγω παλαιότητας καταστράφηκαν.

Χαρακτηριστικές είναι μάλιστα οι παρακάτω φωτογραφίες του cretapost.gr που δείχνουν ένα φανάρι που έχει σπάσει και κρέμεται στη λεωφόρο Κνωσού. Και αυτός ο φωτεινός σηματοδότης πρέπει άμεσα να φτιαχτεί.