Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού έχει βελτιωθεί αισθητά όπως ισχυρίζονται, αφού ο σύζυγος πάσχει από μια σπάνια πάθηση, με αποτέλεσμα να έχει διάθεση για σεξ, ακόμα και όταν κοιμάται βαθιά.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Rachel μίλησε για την πάθηση του συζύγου της Nick στο podcast «Healthy-ish» και περιέγραψε το μυστικό της κρεβατοκάμαρας της, όπως αναφέρει η nypost.com.

Εκεί, ανέφερε ότι ο σύζυγος πάσχει από σεξυπνία (sexsomnia). Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που εντοπίζεται σε άντρες και γυναίκες – μέχρι το 2015 είχαν καταγραφεί 94 περιπτώσεις σε μελέτη με 16.000 συμμετέχοντες – και με βάση αυτή, το άτομο αν και κοιμάται έχει διάθεση για σεξ. Μάλιστα, μπορεί να βγάλει επιφωνήματα, να αυνανιστεί, ακόμα και να έρθει σε κορύφωση, ενώ ποτέ δεν θυμάται τι έχει συμβεί.

Όπως σημειώνει λοιπόν, «κοιμόμουν βαθιά και νόμιζα ότι κοιμόταν βαθιά, όταν ξαφνικά άρχισε να με πειράζει. Προσπάθησα να του μιλήσω, όμως δεν απάντησε και μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν αναίσθητος. Όταν του ανέφερα το επόμενο πρωί, δεν το θυμόταν καθόλου».

Ζευγάρι που κοιμάται

Επίσης, σημείωσε ότι 6 στις 10 φορές υπάρχει ποσοστό επιτυχίας όταν κάνουν σεξ με αυτό τον τρόπο, τονίζοντας πως πλέον έχει βελτιωθεί κατακόρυφα η σεξουαλική τους ζωή.

Η σεξυπνία λοιπόν, αποτελεί μια διαταραχή του ύπνου που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και αντιμετωπίζεται εύκολα, συνήθως σε μια κλινική ύπνου.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής υπάρχουν λίγα στοιχεία και με βάση ορισμένους ειδικούς, έχει χρησιμοποιηθεί μερικές φορές ως στοιχείο υπεράσπισης για να αθωωθούν βιαστές, αν και έχει γίνει δεκτό από το δικαστήριο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.