Αν παρατηρήσετε καλύτερα κάποιο από τα φερμουάρ στα ρούχα ή τα αξεσουάρ σας θα δείτε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότατα όλα να φέρουν τα αρχικά YKK. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό ή τι σημαίνουν τα συγκεκριμένα αρχικά;

Όπως αναφέρει το mentalfloss.com τα τρία αυτά γράμματα αντιπροσωπεύουν το Yoshida Kogyo Kabushikigaisha, ένα όνομα που μεταφράζεται στα αγγλικά σε «Yoshida Manufacturing Shareholding Company» και αναφέρεται στην ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει τα φερμουάρ.

Ένας έξυπνος επιχειρηματίας με το όνομα Tadao Yoshida ίδρυσε το φερμουάρ στο Τόκιο το 1934, αποφασίζοντας να επικεντρωθεί σε ένα απλό προϊόν μεν, αλλά ένα βασικό στοιχείο που χρησιμοποιείται για το κούμπωμα των ρούχων, αξεσουάρ και άλλων προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Από τότε η εταιρεία έχει επεκταθεί σε όλους τους τύπους φερμουάρ και κουμπιών, καθώς και κάποια αρχιτεκτονικά υλικά, αλλά παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της βιομηχανίας φερμουάρ, που λειτουργεί σε 71 χώρες διεθνώς.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com, η YKK παράγει τα μισά φερμουάρ στη Γη, περισσότερα ακόμα και από 7 δισεκατομμύρια το χρόνο. Η εταιρεία έχει τη φήμη για την κατασκευή ισχυρών, αξιόπιστων φερμουάρ σε έναν απίστευτο αριθμό χρωμάτων και σχεδίων.

Επιπλέον, ελέγχει την παγκόσμια αγορά κυριαρχώντας στην προσφορά φερμουάρ από πολύ νωρίς. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι πιο πιθανό να δείτε την επωνυμία τους στο τζιν και το μπουφάν σας από οποιονδήποτε άλλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.