«Μία εικόνα, χίλιες λέξεις» λένε. Και να που μια εικόνα ή μάλλον ένα σκίτσο από το μακρινό 1962 έρχεται να προκαλέσει… ανατριχίλα σε όσους αρέσουν οι «προφητείες». Αλήθεια, πόσοι από εμάς δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς θα είναι ο κόσμος μετά από κάποια χρόνια; Και πόσοι δεν αναρωτιόμασταν και παλαιότερα για το πώς θα είναι η ζωή στο μακρινό – για πολλούς τότε – 2000 και βάλε.

Ενδεχομένως, αυτή την απορία να είχε και ο Walter Molino (1915-1997), Ιταλός σκιτσογράφος και εικονογράφος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό και ελέω κορονοϊού πρωταγωνιστεί σε πολλές θεωρίες  και… προφητείες. Και ας είναι καλά γι’ αυτό, ένα σκίτσο του που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου το 1962 στο εξώφυλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας La Domenica del Corriere (κυκλοφόρησε από το 1899 μέχρι το 1989), στο οποίο απεικονίζονται άνθρωποι από το μέλλον, κλεισμένοι ο καθένας ξεχωριστά σε καμπίνες/κάψουλες.

Συγκεκριμένα, το σκίτσο δείχνει τα άτομα να κυκλοφορούν στο πεζοδρόμιο μέσα στα όρια της προσωπικής τους κάψουλας. Όπως εξηγεί το hoaxorfact.com, στην πραγματικότητα ο Molino ήθελε να δείξει πώς θα είναι οι δρόμοι του μέλλοντος και πώς θα μετακινείται ο κόσμος. Και ότι κυρίως στο μυαλό του είχε μια μελλοντική εικόνα της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, οι κάψουλες και αυτή η απομόνωση των ανθρώπων, στο σήμερα δεν άργησε να συνδεθεί με τον κορονοϊό. Η πανδημία απαιτεί αυστηρά μέτρα προστασίας και ένα από αυτά είναι και οι κοινωνικές αποστάσεις, ενώ στις αρχές που απλώθηκε στον πλανήτη, είχαμε την καραντίνα.

Οπότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο συγκεκριμένο σκίτσο βρήκαν την απόλυτη… προφητεία. Ακόμα και Ιταλικά μέσα θυμήθηκαν το εν λόγω σκίτσο. Και μπορεί να εξηγούσαν περί τίνος πρόκειται (ότι δεν είναι δηλαδή μια προφητεία για πανδημία), δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν στις ομοιότητες με όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες. Η ζωή, λόγω της πανδημίας δεν διαφέρει πολύ με εκείνη που ζωγράφισε ο ταλαντούχος Molino. Και για πολλούς η «νέα κανονικότητα» που προέκυψε ενσωματώνει έναν παρόμοιο τρόπο ζωής.