Ποιες είναι οι δέκα γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο στον κόσμο

Η έκπληξη στη δεύτερη θέση


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
12:09
24/05/2020
Ποιες είναι οι δέκα γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο στον κόσμο
9
loading

Πιθανόν θεωρείς ότι στην κορυφή των γλωσσών που μιλιούνται παγκοσμίως βρίσκονται τα αγγλικά αλλά δεν είναι έτσι. Τα αγγλικά καταλαμβάνουν μόλις την τέταρτη θέση στη λίστα πίσω από τα κινεζικά και τα ισπανικά και τα hindi. Από τη λίστα απουσιάζουν τα γαλλικά, παρόλο που χρησιμοποιούνται από πολλούς σαν δεύτερη γλώσσα.

Πάμε να τις δούμε από το τέλος προς την αρχή...

10. Γερμανικά - 118.000.000
Ομιλούνται εκτός από τη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν σαν επίσημη γλώσσα αλλά και από γερμανικές μειονότητες σε άλλες γειτονικές χώρες.

9. Ιαπωνικά - 123.000.000
Οι περισσότεροι ομιλούντες την ιαπωνική είναι κάτοικοι Ιαπωνίας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί Ιάπωνες στην Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα στα νησιά Παλάου.

8. Πορτογαλικά - 220.000.000
Αν και μικρή χώρα η Πορτογαλία, η γλώσσα της είναι ευρύτατα διαδεδομένη λόγω του αποικιακού της παρελθόντος. Τα πορτογαλικά είναι επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας αλλά και σε χώρες της Αφρικής όπως η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη, το Πράσινο Ακρωτήριο ή του Ινδικού όπως το

7. Bengali - 250.000.000
Χρησιμοποιείται κυρίως στο Μπαγκλαντές αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.

6. Ρωσικά - 250.000.000
Επίσημη γλώσσα, εκτός από τη Ρωσία, στις περισσότερες δημοκρατίες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Μεγάλο πλήθος ρωσώφωνων ζουν στην Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία.

5. Αραβικά - 440.000.000
Με διάφορες παραλαγές χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου αλλά και στις χώρες του Μαγκρέμπ (Βόρεια Αφρική). Είναι επίσημη γλώσσα σε 26 χώρες περιλαμβανομένου του Ισραήλ.

4. Αγγλικά - 450.000.000
Είναι επίσημη γλώσσα σε όλες τις χώρες της Βρετανικής κοινοπολιτείας και η περισσότερο ομιλούμενη στον πλανήτη, αν υπολογίσουμε και όσους τη χρησιμοποιούν σα δεύτερη γλώσσα.

3. Hinti-Urdu - 490.000.000
Παρόλο που η Ινδία έχει πληθυσμό που ξεπερνά το ένα δισεκατομύριο, η παρουσία πολλών διαλέκτων οδηγεί την κύρια γλωσσα στη χρήση από λιγότερο από το μισό του πληθυσμού! Το ίδιο ισχύει και για το Πακιστάν. Η hinti είναι επίσημη γλώσσα στην Ινδία ενώ η urdu στο Πακιστάν. Ωστόσο είναι απόλυτα συγγενείς γλώσσες και μπορούμε να τις κατηγοριοποιήσουμε σα μία.

2. Ισπανικά - 500.000.000
Μια ακόμη γλώσσα που οφείλει τη διάδοσή της στο αποικιακό παρελθόν της Ισπανίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα, ενώ ακόμη και στις ΗΠΑ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μιλά ισπανικά.

1. Κινεζικά - 1.025.000.000
Συγκεκριμένα η μανδαρίνικη διάλεκτος (αναφέρονται σαν κινεζικά μόνο από τους μη ομιλούντες την κινεζική), καθώς στην Κίνα υπάρχουν πολλές διάλεκτοι με δέυτερη πιο γνωστή τα καντονέζικα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Γεώργιος-Ghèorghios

  Επισήμως (στοιχεία ΟΗΕ 2019) η Γαλλική ομιλείται από 274.000.000 ανθρώπους. Και είναι εκτός; Προπαγάνδα των Γερμανικών μου φαίνεται και κρίνοντας από την ημερομηνία της δημοσίευσης συμπίπτει με την τελευταία βδομάδα για τη δήλωση της 2ης Ξένης Γλώσσας στην Ε\' Δημοτικού του σχολ. έτους 2020-2021. Ανέκαθεν βρώμικο το παιχνίδι των Γερμανικών...

 2. avatar Makis 2020

  Παρα πολυ σωστός, εμετική διαφήμιση. Οι [...] ας λενε οτι θέλουν

 3. avatar Πάντα

  Πολύ ενδιαφέρον επίσης. Με στοιχεία...

 4. avatar Αναγνωστης Α

  \".....4. Αγγλικά - 450.000.000
  Είναι επίσημη γλώσσα σε όλες τις χώρες της Βρετανικής κοινοπολιτείας.........\"
  Η Βρετανική Κοινοπολιτεία από μόνη της έχει 2.400.000.000 κατοίκους. Τα 450.000.000 από πού προκύπτουν;

  1. avatar Πόσο

   Οι 2.400.000.000 κάτοικοι της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από που προκύπτουν ?

 5. avatar Η γλωσσα

  Ο πλούτος της Ελληνικής γλώσσας με ένα ιστορικό από καθαρεύουσα νεοελληνική δημοτική η μοναδική δύσκολη γλώσσα με όχι μια έννοια σε κάθε λέξη της παροτρύνει πολλούς ξένους να προσπαθούν να μιλούν έστω σπαστά γιατί είναι πρόκληση για κείνους.

  1. avatar Καλά εντάξει

   διαβάζεις μήπως τα σχόλια (αλλά και τα άρθρα) να σου φύγει το μάτι από τα μαργαριτάρια;
   Πέραν τούτων, έχεις κάνει κι εσύ τη δική σου προσπάθεια να γράφεις καλύτερα τα ελληνικά, να βάζεις κανά σημείο στίξης, να έχουν κάποια συνοχή αυτά που θέλεις να εκφράσεις και να μην είναι έτσι ανάκατα; Μετά έλα να μας πεις για τον πλούτο της γλώσσας!

 6. avatar babis o flu

  Είναι λάθος η μελέτη γιατί αναφέρεται σε ποσοτικούς πληθυσμούς. Λογικό είναι τα κινέζικα να έρχονται πρώτα. Να μας δείξετε μελέτη, ανά κράτος ή σαν δεύτερη γλώσσα.

 7. avatar Σκέτος

  Η λίστα είναι λάθος,στη πρώτη θέση είναι η ξύλινη γλώσσα των πολιτικών σε ολον τον κόσμο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει