Αυτοί οι Αμερικάνοι ώρες ώρες έχουν πολύ πλάκα. Γιατί το λέμε; Θα καταλάβετε μόλις διαβάσετε τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης που έκαναν το Pew Research Center For The People και το The Press Smithsonian Magazine σχετικά με το τι πιστεύουν ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

Για να λέμε και την πάσα αλήθεια, περισσότερο πλάκα έχουν τα ερωτήματα οι θέτουν οι ερευνητές.

Αλλά ας αρχίσουμε με τα πιο σοβαρά. Σύμφωνα με αυτό το γκάλοπ, το 71% των Αμερικανών πιστεύει ότι θα έχει θεραπευτεί ο καρκίνος, το 58% φοβάται ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο και το 53% μία τρομοκρατική ενέργεια εναντίων των ΗΠΑ με χρήση πυρηνικών όπλων.

Και πάμε τώρα στα πιο… «ό,τι να ‘ναι»
Το 80% θεωρεί ότι οι υπολογιστές θα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ ώστε ο άνθρωπος θα κάνει και διάλογο μαζί τους.

Το 53% πιστεύει ότι και οι απλοί άνθρωποι θα κάνουν ταξιδάκια στο διάστημα. Λογικό. Θα θέλουν να επισκεφθούν τις εκτάσεις που έχουν αγοράσει στο φεγγάρι. Άλλωστε ήδη γίνονται προπωλήσεις εισιτηρίων έναντι κάτι εκατ. δολαρίων.

Το 66% λέει ότι η γη θα ζεσταθεί. Κι εδώ αναρωτιόμαστε: το άλλο 34% που ζει; Αυτό ήδη συμβαίνει και όσο πάει και χειροτερεύει.

Γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ βλέπει το 89%. Αφού έπεσε το απόλυτο κατεστημένο των λευκών αντρών όλα πια μπορούν να συμβούν.

Το 63% προβλέπει θάνατο του χαρτονομίσματος. Εδώ που τα λέμε, το χαρτονόμισμα έχει ήδη πεθάνει απλά δεν του το έχουν πει ακόμα…

Το 61% πιστεύει ότι κανείς δεν θα στέλνει επιστολές. Τι μας λέτε; Ήδη το ταχυδρομείο παραδίδει σχεδόν μόνο λογαριασμούς.

Στο 31% φτάνουν εκείνου που φοβούνται ότι η γη θα πληγεί από αστεροειδή.

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι «ο Θεός βοηθός». Κάτι που έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με το 41% που πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα επιστρέψει ο Ιησούς Χριστός.