Κανείς δεν πάει στην παραλία για να φύγει με νεύρα και σίγουρα κανείς δεν πρέπει να γίνεται υπεύθυνος γι’ αυτό. Είναι ένας χώρος χαλάρωσης, σίγουρα και παιχνιδιού, αλλά μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε ρινγκ αν κάποιος λουόμενος ξεπεράσει τα όρια.

Για να μην είσαι εσύ το ένα μέλος του τσακωμού και η πέτρα του σκανδάλου φρόντισε να μην κάνει τουλάχιστον τα παρακάτω πράγματα όταν πας στη θάλασσα…

1. Τάκα – τούκα

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΝΝΙΣ

Φυσικά και θα παίξεις ρακέτες αλλά όχι με στόχο το κεφάλι κάποιου λουόμενου που κάνει αμέριμνος ηλιοθεραπεία. Την πρώτη φορά θα σου δώσει χαμογελαστά το μπαλάκι, τη δεύτερη ευγενικά και την τρίτη πιθανόν να καταλήξει στο δικό σου κεφάλι.

2. Φωνές και τηλέφωνα

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Εννοείται πως είναι δημόσιος χώρος και εννοείται πως μπορείς να μιλάς ακόμη και να τραγουδάς ελεύθερα. Όταν είσαι όμως σε μια παραλία όπου η επόμενη ξαπλώστρα είναι σε απόσταση δέκα εκατοστών, αν μη τι άλλο σκέψου ότι κάποιος άλλος θέλει απλώς να χαλαρώσει και όχι να ακούσει σε υψηλά ντεσιμπέλ όλα όσα σου συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, αν το τηλέφωνο χτυπάει με συχνότητα υπουργείου, προτίμησε τη δόνηση.

3. Αγάπες και λουλούδια

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΖΕΥΓΑΡΙ

Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται αλλά τουλάχιστον το δεύτερο μπορεί να περιοριστεί στους πιο ιδιωτικούς χώρους. Και δεν είναι μόνο κάποια από τα παιδάκια που ακόμη νομίζουν ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, αλλά και οι ενήλικες που αν ήθελαν θα έμεναν στο δωμάτιο παρέα με το DVD. Κοινώς, όλοι ξέρουν ποια είναι η αναπαραγωγική διαδικασία και δε θέλουν να τη δουν στην παραλία.

4. Παραλία – παιδότοπος

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΙΔΙΑ

Είναι το αγαπημένο μέρος των παιδιών αλλά αυτό δε δίνει άφεση αμαρτιών στους γονείς. Παιδάκι που πετάει άμμο, κουβαδάκια και νερά στους άλλους λουόμενους μπορεί να είναι χαριτωμένο μόνο για τους γονείς του και το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε, είναι να φροντίσετε να περνάει και αυτό καλά αλλά και τα «θύματά» του.

5. Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Τελευταίο στη λίστα αλλά μάλλον το πιο σημαντικό. Τσιγάρα, πλαστικά ποτήρια και σακούλες, τσίχλες και χαρτιά ΔΕΝ είναι ωραία διακοσμητικά για την παραλία και ΔΕΝ αρέσουν σε κανέναν. Αποκορύφωμα όταν κάποιος σβήνει και αφήνει επιδεικτικά τη γόπα στην άμμο. Αν το συνηθίζετε να αναμένετε σύντομα – και δικαίως – την έκρηξη κάποιου λουόμενου που θα σκάσει σαν ωρολογιακή βόμβα.