Το να είσαι πλούσιος σημαίνει ότι μπορείς να αγοράζεις πράγματα που στην πραγματικότητα, ενώ είναι πάρα πολύ ακριβά, είναι… άχρηστα. Μερικά από αυτά που θα δείτε μπορεί να σας φανούν εντυπωσιακά και εκκεντρικά αλλά μόλις δείτε την τιμή τους θα καταλάβετε…

Δείτε παρακάτω τα πανάκριβα αλλά… άχρηστα αντικείμενα σύμφωνα με το therichest

10. Φακελάκι τσαγιού – 14.000 δολάρια

exp10

Το τσάι γενικά είναι ένα από τα φθηνά ροφήματα αλλά αυτό κάνει την ανατροπή. Πρόκειται για ένα σακουλάκι τσαγιού επιστρωμένο με διαμάντια που είναι διαθέσιμο έναντι των 14.000 δολαρίων. Το συγκεκριμένο φακελάκι δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Brooke Bond PG Tips. Το φακελάκι καλύπτεται με 280 διαμάντια, αλλά έχει και πραγματικά φύλλα τσαγιού στο εσωτερικό του.

9. Χρυσό τουβλάκι LEGO – 14.450 δολάρια

exp9

Ένα τουβλάκι lego από μόνο του δεν έχει κάποια σημαντικά αξία. Αν είναι όμως από χρυσάφι; Σύμφωνα με το therichest το χρυσό LEGO έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα με το κανονικό παιχνίδι, αλλά είναι κατασκευασμένο από 25,65 γραμμάρια χρυσού 14 καρατίων. Το πρόβλημα με αυτό το LEGO είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει όλο το σετ ενώ αν το βάλει με κανονικά τουβλάκια μάλλον θα αρχίσει να γδέρνεται.

8. Φακός επαφής από διαμάντια – 15.000 δολάρια

exp8

Οι φακοί επαφής είναι πολύ χρήσιμοι για όσους έχουν μυωπία αλλά έχουν κάποιο κόστος. Δεν έχουν βέβαια το κόστος αυτού του ζευγαριού φακών επαφής που έχουν διαμάντια και αξία 15.000 δολαρίων. Οι φακοί αυτοί έχουν 18 διαμάντια αλλά αν τους φορέσει κανείς για πολύ μπορεί να βλάψει τα μάτια του από τους πολύτιμους λίθους.

7. Μπάλα κρίκετ – 68.500 δολάρια

exp7

Σίγουρα μια απλή μπάλα κρίκετ δεν κοστίζει πάρα πολύ αλλά το 2007 δημιουργήθηκε μια μπάλα κρίκετ με κόστος 68.500 δολαρίων. Μοιάζει με μια ντισκομπάλα και είναι εξοπλισμένη με 5.728 διαμάντια. Κατασκευάστηκε από την Gitanjali Gems Limited και αφιερώθηκε στους καλύτερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ το 2007. Ωστόσο σίγουρα δε θα δοκιμάσει κανείς να παίξει με αυτήν.

6. LCD TV με διαμάντια – 130.000 δολάρια

exp6

Δεν είναι απλά ένα νέο τεχνολογικό προϊόν είναι ένα… κόσμημα με μια ιδιαίτερα υψηλή τιμή. Η Yalos Diamond LCD TV καλύπτεται από λευκό χρυσό και πανάκριβα διαμάντια. Όπως αναφέρει το therichest είναι άγνωστο κατά πόσο λειτουργεί πραγματικά, αλλά η εικόνα μάλλον θα είναι θολή σε σχέση με τα διαμάντια.

5. Στυλό από ρουμπίνια και διαμάντια – 595.000 δολάρια

exp5

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε απλά στυλό από τα οποία μάλιστα χάνουμε πολλές φορές τα καπάκια τους. Αυτό το χειροποίητο όργανο γραφής όμως είναι φτιαγμένο από ρουμπίνια και διαμάντια αλλά και χρυσό 18 καρατίων. Μάλλον βέβαια κάποιος θα φοβάται και να το κρατήσει για να γράψει, μήπως χαλάσει.

4. Σκάκι – 600.000 δολάρια

exp4

Ένα απλό σκάκι δεν έχει συνήθως υψηλή τιμή και τα κομμάτια του είναι αρκετά φθηνά για να αντικατασταθούν. Αυτό δεν ισχύει όμως και με αυτό το ειδικό σετ σκακιού το οποίο έχει τιμή 600.000 δολαρίων. Αντί για τα απλά πλαστικά πιόνια έχει κομμάτια κατασκευασμένα από λευκά και μαύρα διαμάντια, 320 στο σύνολο. Αυτό το σκάκι ήταν μέρος της συλλογής του Charles Hollander και κατασκευάστηκαν άλλα έξι, ενώ το καθένα χρειάστηκε 4.500 ώρες για να ολοκληρωθεί.

3. Χρυσό χαρτί υγείας – 1,38 εκατομμύρια δολάρια

exp3

Ίσως το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα έδιναν πολλοί αρκετά χρήματα είναι το χαρτί υγείας. Η εξωφρενική τιμή για την οποία πωλήθηκε το συγκεκριμένο είναι 1.380.000 δολάρια. Το συγκεκριμένο ρολό κατασκευάστηκε από την Toilet Paper Man στην Αυστραλία, αποτελείται από χρυσό 22 καρατίων και υποτίθεται ότι είναι ασφαλές στη χρήση. Αλλά ποιος θα το χρησιμοποιήσει;

2. Μαγνητικό κρεβάτι – 1,6 εκατομμύρια δολάρια

exp2

Πρόκειται για ένα κρεβάτι-μαγνήτη που αιωρείται. Αυτό το κρεβάτι σας κάνει κυριολεκτικά να νιώθετε σαν να κοιμάστε στον αέρα, επειδή χρησιμοποιεί μαγνήτες ώστε να το κάνει να αιωρείται μακριά από το έδαφος. Μπορεί να σηκώσει έως 2.000 κιλά αλλά αν πέσει μάλλον δεν θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι άγνωστο κατά πόσο ή όχι αυτό το κρεβάτι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, αλλά αν έχετε 1,6 εκατομμύρια δολάρια μπορείτε να το μάθετε…

1. Κολάρο σκύλου – 3,2 εκατομμύρια δολάρια

exp1

Η αγάπη στα κατοικίδια είναι αδιαμφισβήτητη αλλά αυτό το αξεσουάρ ξεπερνά κάθε φαντασία. Αυτό το κολάρο Amour Amour Dog φτιαγμένο από το «I Love Dogs Diamonds» κοστίζει 3,2 εκατομμύρια δολάρια, είναι κατασκευασμένο από λευκό χρυσό 18 καρατίων και έχει επίσης στοιχεία πλατίνας και δέρματος κροκοδείλου. Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάποιος το φορέσει στο σκύλο του θα αποτελεί κινούμενο δέλεαρ για τους κλέφτες.