Είναι σίγουρα μια από τις πιο ασυνήθιστες δουλειές που έχουμε ακούσει! Ο 47χρονος Hector Aguilan ο οποίος γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, αλλά τώρα ζει στη Νέα Υόρκη, είναι επισήμως γνωστός ως βιοτεχνολόγος ή αυτός που «απορροφά» το δηλητήριο από τις αράχνες.

Η δουλειά του περιλαμβάνει το χειρισμό χιλιάδων αρθρόποδων και συγκεκριμένα ταραντούλες. Ο ίδιος αποκαλύπτει πως αν και έχει δαγκωθεί κάποιες φορές δεν σκέφτηκε να σταματήσει τη δουλειά του. Αν και στην αρχή φοβόταν λίγο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην ηλεκτρονική έκδοση της Mirror, τώρα πλέον έχει συνηθίσει. «Οι αράχνες είναι υπέροχες. Δεν υπάρχει τίποτε που πρέπει να φοβάσαι. Είναι μια λανθασμένη αντίληψη που έχουμε λόγω της ψευδούς διαφήμισης από την κινηματογραφική βιομηχανία. Για την ιστορία, μόνο μερικές αράχνες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους ανθρώπους. Οι περισσότερες από αυτές δεν είναι θανατηφόρες.»

Κάνοντας τις αράχνες να «κοιμούνται» με διοξείδιο του άνθρακα, εξάγει το δηλητήριο μέσα από τις αράχνες, τις «αρμέγει» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική Mirror. Ο ίδιος εξηγεί για τη διαδικασία «Ένας “αγωγός” από κάθε αδένα που έχει δηλητήριο έχει ένα μικρό άνοιγμα στην άκρη του. Καθώς η χαμηλή τάση (του ρεύματος που χρησιμοποιείται με τη διαδικασία) διέρχεται στην αράχνη ο μυς που περιβάλλει κάθε αδένα πιέζει το δηλητήριο προς τα έξω μέσω του “αγωγού” και το βγάζει έξω μέσω του ανοίγματος»

araxj1

Στη συνέχεια το δηλητήριο χρησιμοποιείται για να συμβάλλει στην έρευνα για τις θεραπείες για διάφορες ασθένειες και παθήσεις συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας, του καρκίνου του παγκρέατος και του καρκίνου του μαστού ακόμη και για τη στυτική δυσλειτουργία.

araxj3

Ο ίδιος αναφέρει ότι το δηλητήριο της αράχνης είναι ένα «καυτό θέμα» στην ερευνητική κοινότητα και η τιμή του το αντανακλά αυτό. «Η μέση τιμή ανά γραμμάριο δηλητηρίου αράχνης κυμαίνεται από 10.000 δολάρια και πάνω ανάλογα με το είδος της αράχνης» προσθέτει επίσης.