132
loading

Αν πιστέψουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης αλλά και τα διαδοχικά δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, το πιθανότερο είναι πως βρισκόμαστε προ μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με στόχο τα Εξάρχεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορική γειτονιά της Αθήνας μπαίνει στο στόχαστρο του κράτους. Από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και έπειτα συχνές- πυκνές είναι οι… εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις (από την πιο σκληρή στην πιο… επιδερμική) έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Προαναγγέλλονται, γίνονται, καλύπτονται εκτενώς δημοσιογραφικά και στη συνέχεια η… κανονικότητα επιστρέφει στα Εξάρχεια.

Ο λόγος είναι απλός. Δεν γίνεται η Ελληνική Αστυνομία να έχει μόνιμη και ισχυρή παρουσία σε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτό θα αφαιρούσε πολύτιμες δυνάμεις από την μάχη κατά της εγκληματικότητας. Αυτό γινόταν πάντα. Αυτό θα γίνει και τώρα.

Πώς γίνεται (συνήθως) μια αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αστυνομικοί δεν είμαστε αλλά με βάση όλα όσα έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν η επικείμενη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια σε γενικές γραμμές θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη τακτική, χωρίς βέβαια να αποκλείονται διάφορες «εκπλήξεις».

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας. Έτσι έχει γίνει όλες τις προηγούμενες φορές και αυτό θα γίνει και τώρα γιατί κανείς δεν θα ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην άγρια νύχτα ή απόγευμα που η περιοχή είναι γεμάτη κόσμο.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ασφάλειας αλλά και μοτοσικλετιστές θα έχουν λάβει επίκαιρες θέσεις και θα αναμένουν εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων.

Όπως γίνεται συνήθως, οι θέσεις των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και των ανδρών της Ασφάλειας, στην ουσία θα δημιουργούν έναν νοητό κύκλο στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η πλατεία. Ακαδημίας, Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Μπουμπουλίνας- Στουρνάρη, Τοσίτσα, Ερεσου και Καλλιδρομίου είναι μερικοί μόνο από τους δρόμους «κλειδιά» για την αστυνομία που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν κλοιό. Για κάμποσες ώρες κανείς δεν θα μπορεί να βγει ή να μπει από αυτόν τον κύκλο χωρίς να ελεγχθεί.

Κάποιες φορές από την προηγούμενη νύχτα είχαν απομακρυνθεί οι κάδοι απορριμμάτων και είχαν σβήσει πολλά από τα δημόσια φώτα στους δρόμους. Κάτι τέτοιο, όμως, πλέον, δίνει «σινιάλο» σε ομάδες που θα επιδιώξουν να αντιδράσουν, οπότε το πιθανότερο είναι πως δεν θα ακολουθηθεί η συγκεκριμένη τακτική.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. και αυτή τη φορά θα είναι να απομονώσει με το «καλημέρα» σας, πιθανές εστίες έντασης. Θεωρείτε δεδομένο πως με την έναρξη της επιχείρησης αστυνομικοί θα αποκλείσουν καταλήψεις, στέκια αναρχικών, γραφεία συλλογικοτήτων, ακόμα και σπίτια «γνωστών- αγνώστων», που βρίσκονται εντός του νοητού κύκλου που προαναφέρθηκε!

Σίγουρο, με βάση τα όσα έχουν πει σχεδόν όλα τα στελέχη της ΝΔ για τον «Ρουβίκωνα», πρέπει να θεωρείται πως ο κατειλημμένος «κοινωνικός χώρος Βοξ», τον οποίο διαχειρίζονται τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, θα αποτελέσει ένα από τα κρίσιμα σημεία της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν έλεγχοι και έφοδοι σε διάφορα μέρη που θεωρούνται ύποπτα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν προσαγωγές ή ακόμα και συλλήψεις. Στη συνέχεια και ίσως για λίγα 24ωρα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι που σταδιακά θ’ αρχίσουν να αποχωρούν.

Το μήνυμα από την κυβέρνηση θα έχει σταλεί. Η κανονικότητα στην περιοχή θα επανέλθει. Έτσι γινόταν πάντα…

«Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα»

Αν το παραπάνω σύνθημα σας λέει κάτι, τότε είστε παλιός ή έστω έχετε ακούσει παλιούς να λένε ιστορίες. Αν δεν σας λέει κάτι, τότε επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε τον πλέον λαοπρόβλητο… μπάτσο στην ιστορία των Εξαρχείων.

Ο λόγος για τον Νίκων Αρκουδέα οποίος από τότε που ήταν στην υπηρεσία μέχρι και σήμερα, που πλέον δεν είναι στη ζωή, διατηρεί μια πρωτιά. Είναι ίσως ο μοναδικός αστυνομικός που έγινε με το ονοματεπώνυμο του σύνθημα στα χείλη των αναρχικών. Διόλου τυχαία βέβαια…

Ο Αρκουδέας έγινε «θρύλος» στην περιοχή για δυο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι για την σκληρότητα και τη βία την οποία μεταχειριζόταν. Ο δεύτερος (και γι’ αυτό, άλλωστε γίνεται η αναφορά στο όνομά του σε αυτό το κείμενο) είναι πως έχει συνδεθεί όσο κανείς άλλος με τις επιχειρήσεις «Αρετή» οι οποίες στην ουσία ήταν η πρώτη προσπάθεια του κράτους να τα βάλει με το… «κράτος» των Εξαρχείων.

Ο Αρκουδέας ήταν θερμός υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το έκρυβε. Όταν ήρθε η «κυβέρνηση της Αλλαγής» ο Αρκουδέας ανέλαβε Διευθυντής Τάξης Αττικής. Υπό τις εντολές του ήταν τόσο τα ΜΑΤ όσο και τα ΜΕΑ (άλλο γνωστό αλλά… ακατάλληλο δια ανηλίκους σύνθημα αυτό).

Όταν το 1984 συγχωνεύθηκαν η Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων για να δημιουργηθεί αυτό που ξέρουμε σήμερα ως Ελληνική Αστυνομία, ο Αρκουδέας, του οποίου η φήμη είχε αρχίσει ήδη να γιγαντώνεται, διορίστηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, και αυτός ήταν ο πρώτος που ονομάστηκε από τον Τύπο της εποχής «Αττικάρχης»!

Οι… επιχειρήσεις «Αρετή» μέχρι και σήμερα

Η ιστορία με το λεγόμενο και «κράτος των Εξαρχείων» είναι παλιά. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπήρχε διάχυτη η αίσθηση πως το πράγμα δεν πήγαινε άλλο.

Όλοι ήξεραν πως πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας περίμεναν μια αφορμή για να ξεκινήσουν αυτό που από καιρό σχεδίαζαν. Τελικά η αφορμή δεν βρέθηκε. Δημιουργήθηκε, όμως. Ήταν η κακή εικόνα που δημιουργούσαν στην περιοχή οι… πανκς και οι μοϊκάνες τους!

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1984 περίπου 100 ένστολοι αστυνομικοί και άλλοι τόσοι με πολιτικά κυκλώνουν την πλατεία Εξαρχείων και αρχίσουν αθρόες προσαγωγές πανκ ή γενικά νέων που το ντύσιμο ή το χτένισμά τους ήταν… περίεργο. Η αστυνομία εγκαθίσταται κανονικά στα Εξάρχεια και επί δυο ημέρες οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είναι δεκάδες.

Αρχικά, δεν υπήρχαν αντιδράσεις, ωστόσο την 1 Οκτωβρίου με τις πρώτες προσαγωγές άρχισε και ο πατροπαράδοτος πετροπόλεμος. Η ΕΛΑΣ απαντά με εισβολή στον κινηματογράφο ΒΟΞ  και τα πράγματα αγριεύουν.

Μετά από λίγες ημέρες η αστυνομία αποχωρεί αλλά για λίγο μόνο. Τα επόμενα δυο χρόνια ανά άτακτα χρονικά διαστήματα οι αστυνομικοί επέστρεφαν και η ιστορία επαναλαμβανόταν. Μόνο που κάθε φορά ήταν και πιο άγρια μέχρι που οι πέτρες αντικαταστάθηκαν από τις μολότοφ και η αρχικά ήρεμη εικόνα αντικαταστάθηκε από σκηνές… πολέμου.

Τον Μάη του ’85 νεαροί καταλαμβάνουν το Χημείο διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς επιδρομές της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκείνης της χρόνιας γίνεται και η δεύτερη κατάληψη του Χημείου. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα. Το Χημείο θα εκκενωθεί την επόμενη ημέρα με επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ αφού υπήρχε η πληροφορία πως οι αναρχικοί στην ταράτσα του κτιρίου έφτιαχναν… βόμβες (και δεν εννοούσαν μολότοφ)!

Ακολουθεί η κατάληψη του Πολυτεχνείου με τις σφοδρές οδομαχίες όπου για πρώτη φορά από το 1976 η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στο κέντρο της Αθήνας.

Το κλίμα οξύνεται επικίνδυνα. Τα Εξάρχεια είχαν γίνει απαγορευμένη ζώνη για τους αστυνομικούς και έτσι τον Μάη του 1986 πραγματοποιούνται πολυήμερες και μαζικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Κυβέρνηση και αστυνομία θέλουν να στείλουν τόσο ξεκάθαρο μήνυμα που καθημερινά οι κλούβες γεμίζουν με εκατοντάδες άτομα. Μέχρι και ένας κινέζος τουρίστας είχε προσαχθεί εκείνες τις ημέρες, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής.

Από τότε μέχρι και σήμερα πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι. Ούτε τα Εξάρχεια είναι αυτό που ήταν τότε, ούτε βέβαια η αστυνομία έχει στις τάξεις της τον… Αρκουδέα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολλές είναι οι επιχειρήσεις… τύπου «Αρετής» που έχουν κατά καιρούς γίνει. Το μέγεθος της κάθε επιχείρησης είναι ανάλογο της εποχής και των συνθηκών.

Πιο πρόσφατες είναι αυτές του 2009 (με δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές) και μια μικρή και στοχευμένη που έγινε τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε την εκκένωση της κατάληψης του Βοξ και ενός ακόμα υπό κατάληψη κτιρίου. Για πολλές ώρες εκείνη την Παρασκευή τα Εξάρχεια ήταν απαγορευμένη ζώνη. Αστυνομικοί σφράγισαν την κατάληψη του ΒΟΞ και αργά το απόγευμα αποχώρησαν από την περιοχή. Την επόμενη ημέρα το πρωί, το ιστορικό κτίριο καταλήφθηκε… κανονικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

132
σχόλια
 1. avatar ΑΝΕΜΟΜΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

  Όποτε βλέπω τη λέξη \"αναρχικοί\" ξέρω πως υπάρχει δόλος. Δεν υπάρχουν Αναρχικοί στα Εξάρχεια, από το 1986, που έφυγε ο τελευταίος λόγω ντροπής. Μόνο πρεζόνια, υποκεινούμενοι από κόμματα, χαβαλέδες που το παρατράβηξαν, πλουσιόπαιδα που βαριούνται, γιοί πολιτικών και μεταμφιεσμένοι Ασφαλίτες που φροντίζουν να υπάρχει ένταση για να κονομάνε κάποιοι. Στημένο παιχνίδι που στηρίζεται από τους δημοσιογράφους με σκοπό να επηρεάζεται ο κόσμος και να ΨΗΦΙΖΕΙ. Περισσότερους φασίστες θα βρεις στα Εξάρχεια παρά στην Εκάλη. Ο νοών νοείτο.

 2. avatar pliman

  ανακαταληψη βοξ τυπου χεμινγουεη -ριτζ-
  προσεχως...

 3. avatar Tagmatasfalitis ole

  Τι τα ποτίζετε αυτά που σχολιάζουν; Εμβατήρια κ μελανα ζωμό; Πολύ σοφρωνισμος στα σχόλια...γίνανε οι τουρκόσποροι αρχονταδες; Ρε ακόμη βρωμανε τα χνώτα σας προβατίνα κ το δάχτυλο του ποδιού έχει μείνει όρθιο από το τσαρούχι...Ουστ παρακεντεδες που από το πολύ ξένο δάνειο κοντευετε να σκάσετε. Ουστ ιθαγενείς που γίνατε κ άρχοντες. Παροιμιώδη η βρώμα των Ελλήνων στο εξωτερικό. No Greeks no rats έγραφαν οι ταμπέλες των εστιατορίων...

 4. avatar Δφηψηηγθγττ

  Α ρέ Παπαδόπουλε πολυβόλο που πάει χαμένο

 5. avatar Τειρεσίας

  ΤΟ ανέκδοτο της Ημερας: με τον ινδιάνο και την χύτρα ταχύτητας. Μια μέρα που πηγενε βολτα τον πάτησε ένα μεγαλο τρένο που σφυριζεαπο μακριά, ΜΕΤΑ ΑΠΟ καιρό πήγε σε μια γειτόνισσα του και βλέπει την χύτρα να σφυρίζει. Βγάζει το ρόπαλο του και την κάνει κομμάτια, τον ρωταει γιατι την εσπασες?? γιατί αν μεγαλώσουν σε βάζουν κάτω δεν τα κάνεις καλά!!!!

 6. avatar Μπράβο σου

  Κανείς δεν είπε ότι ρουβίκωνες και συλλογικότητες έριξαν το κράτος έξω . έχουν μεγάλη ευθύνη όμως για την κατάντια των πανεπιστημίων και των χώρων που κάνουν κατάληψη τουλάχιστον.

 7. avatar Your bets please

  Φραγκίσκος,Κούρτοβικ ή Κωνσταντοπούλου;

  1. avatar τον άλλο

   τον ρωμανό ξέχασες

 8. avatar yupi ya ya

  Να φανει επιτελους ποιος η ποιοι κινουν τα νηματα και ευθυνονται γι\'αυτη την αρνηση καθηκοντος, τοσο της αστυνομιας οσο και της δικαιοσυνης! Βεβαια στο παρελθον οι ινστρουχτορες δεν αντεξαν και φανερωθηκαν απο μονοι τους! Τοτε με τους Ρουβικωνες στην Βουλη, ο Βουτσης ηταν αυτος που ειχε δωσει εντολη να μετατραπουν οι αστυνομικοι σε ταξιτζηδες. Στην υποθεση της Ηριαννας και του Περικλη, ο ιδιος ο υπουργος δικαιοσυνης Σταυρος Κοντονης ειχε δωσει εντολες στην δικαιοσυνη για να τους βγαλει εξω. Στα επεισοδια στο Συνταγμα που καποιοι βλεπανε χρυσαυγιτες και δηθεν αποπειρες να εισβαλλουν στην Βουλη, η Γεροβασιλη εδωσε στεγνα τον εαυτο της λεγοντας οτι αυτη ηταν που εδωσε εντολες στους κουκουλοφορους που βγαινανε μεσα απο την Βουλη!

 9. avatar Χαριτοδιπλωμένος

  Ανησυχούν οι αστυνομικοί. Όταν είναι να συλλάβουν 33 άτομα στη Μυτιλήνη επειδή έβαλαν έναν σταυρό σε μια ακτή και όταν είναι να προσαγάγουν 11 άτομα στα Γιαννιτσά μην τύχει και κράξουν τους Συριζαίους, οι αστυνομικοί δρουν αστραπιαία και οργανωμένα. Όταν είναι να πιάσουν τίποτα αναρχοάπλυτους που σπάνε, ρημάζουν και προσπαθούν να κάνουν ζημιά σε αστυνομικούς, ή τίποτα κάφρους χουλιγκάνους που κάνουν επιθέσεις σε αγώνες πόλο γυναικών σπάζοντας στο ξύλο ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (π.χ. στο Παπαστράτειο), κάνουν τις κότες. Βλέπετε, δεν έχουν... \"εντολές\". Περιμένουν εντολή πολιτικού προϊσταμένου για να συλλάβουν άτομα που κάνουν εγκλήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

 10. avatar Τι θα κάνετε αν βρεθείτε κέντρο Παρασκευή βράδυ ;

  Μα νομίζω είναι η ευδομαδιαία βραδιά εξτρεμιστικού τουρισμού .... Πηγαίνουν τουρ γκρουπάκια τουριστών να ζήσουν κοντά στους ιθαγενείς μια νύχτα συγκινήσεων με κυνηγητό, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ, πέτρες, καδρόνια, καρέκλες, κάδους, και ότι άλλο βρούν μπροστά τους, καίγοντας σπάζοντας και καταστρέφοντας περιουσίες στα στενά των Εξαρχείων.
  Αθάνατη Ελληνική επιχειρηματική ευρηματικότητα !

 11. avatar Δικό σας άρθρο δεν είναι αυτό?

  https://www.newsbeast.gr/society/arthro/4723830/dyo-limenikoi-traymaties-apo-epithesi-me-machairi-sta-exarcheia

 12. avatar Φίλοι ΜΑΤατζήδες

  αφήστε τα όπλα ρε παιδιά, τι τα κουβαλάτε; Όπλα σας θα είναι η πειθώ, το χαμόγελό σας, και κορνίζες με το νόμπελ ειρήνης για τους λάθρο που αφήνετε να έρχονται στη χώρα. Μη μασάτε!

 13. avatar Q

  Οταν προκειται για το παρακρατος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκει μονο διαπιστωσεις! Δραση μηδεν! Αν οι δραστες ηταν ακροδεξιοι, τωρα ολοκληρο αεροπλανοφορο θα ειχανε βγαλει στην στερια για να τους κυνηγησει! Λογω ομως του ηθικου πλεονεκτηματος και της ασυλιας που απολαμβανουν οι Σταλινικοι, οι διαπιστωσεις αρκουν για να κλεισει η υποθεση και να μπει στο αρχειο! Και φυσικα οι Συνταγματοτοξοτες σε κατι τετοια το ριχνουν στην μουγκαμαρα. Ουτε για τους ροπαλοφορους του ΚΚΕ ειπανε κατι, ουτε και για τους μαχαιροβγαλτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιαστηκαν και πολυ! Αλα καρτ καταδικη της βιας!

  1. avatar me agapi

   Ακόμα σκούζετε που δεν μπήκατε στη Βουλή και διαλύεστε; Καημένα χουντάκια, κρίμα μωρέ........

 14. avatar φτασμενος

  Προβοκατσια για να αμαυρωσουν αυτη τη φιλησυχη περιοχη των Εξαρχειων που πουλακια κελαηδουν, ειρηνικες μολοτοφ πεφτουν καθημερινα (Κυριτσης), πολιτες κυκλοφορουν ανενοχλητοι (ελεγχο στοιχειων ακομη και σε αστυνομικους απο το Ρουβικωνα) και η αστυνομια δεν εχει παρουσια για μην προκαλεσει τα παιδια που το θεωρουν αβατο (κατι σαν το Αγιο Ορος ενα πραγμα).

 15. avatar Ψοφοφόρος

  Δεν θέλατε Αμυγδαλέζες, φυλακές τύπου Γ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ που τους είχε ελαττώσει όλους αυτούς...ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ για να σας πάει τον φοιτητικό μισθό από 300 350 και για επιδόματα τα οποία θα σας τα παίρνουν οι αφγανοί που κουβάλησε. Ξαναψηφίστε τον να σας ανέβουν και στα κρεβάτια

 16. avatar Βέρος Ελλαδιστανός

  Favelas τα Εξάρχεια. Θα κάνει καλό στον τουρισμό. Θα διοργανώνονται tour στους τουρίστες να δουν απο κοντά αυτή την περιοχή που επικρατεί το χάος και η ανομία με κίνδυνο φυσικά να τους μαχαιρωσουν.

 17. avatar Εicke

  1.000.000 Έλληνες έφυγαν για χώρες με σύνορα κι αστυνομία . Δικαίως ο Τσίπρας τους λέει Ακροδεξιούς, είναι Ακροδεξιοί για Ελλάδα , γιατί εργάζονται εκτός δημοσίου . Πίσω έμειναν κυρίως Αριστεροί , συνταξιούχοι , δημόσιοι υπάλληλοι , Πετσίτηδες και Καρανίκες , δηλαδή άτομα κρατικοδίαιτα , με μειωμένη αντίληψη , ελληνοφοβικοί ρατσιστές και 3.000.000 ισλαμιστές λάθρο . Η συνέχεια στις οθόνες σας . Απολαύστε υπεύθυνα .

 18. avatar Τραγικά τα αποτελέσματα του Βrain Drain

  Είκοσι χρόνια ακούω γι αυτούς τους μοχθηρούς εργολάβους που θα αγοράσουν φτηνά το κέντρο , από όταν ήρθαν οι πρώτοι Αλβανοί . ¨Ηδη καταστρεφεται και το κέντρο Θεσσαλονίκης . Εν τω μεταξύ με 10.000 ευρώ αγοράζεις πια ρετιρέ πλατεία Αμερικής/Αφρικής , με θέα Ακρόπολη πιάτο . Πάει το δυαράκι στην Κυψέλη , αξίζει λιγότερο από τον ΕΝΦΙΑ πενταετίας . Μήπως να το πάρεις πια απόφαση πως χωρίς σύνορα απλά γίναμε Τέταρτος Κόσμος που δέχεται τα απόβλητα του Τρίτου ;

 19. avatar ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ !

  ΦΕΡΤΕ 15 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ 5 ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ \'\'ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ \'\' ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΑΛΑΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ !

  1. avatar Tagmatasfalitis ole

   Πήραν τον Τζόν Ράμπο αλλά ήταν κατειλλημένο

 20. avatar Ποιός Στρατός; Στην τόσο ευαίσθητη δημοκρατία μας; Θέλετε να ξυπνήσουν “ευαίσθητες” μνήμες;

  Να \"απειληθεί\" η δημοκρατία μας με την παρουσία του Στρατού στους δρόμους; Σοβαρά τώρα, είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα απο τις 43 που έχω πάει που δεν έχω δει Στρατό τουλάχιστον σε ευαίσθητα σημεία της κάθε πόλης, και όχι μόνο σε αεροδρόμια κλπ. Δηλαδή οι Ιταλοί που βλέπουν την Ρώμη με τεθωρακισμένα στην είσοδο της Πιάτσα Ναβόνα, οι Βέλγοι που βλέπουν Στρατό να περιπολεί στο Ζάβεντεμ ή ακόμα ακόμα και οι Κύπριοι που έχουν ανθρώπους με παραλλαγή στη Λάρνακα, αισθάνονται απειλή για την ελευθερία και την δημοκρατία τους ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ; Μόλις καταφέρουμε να ξεριζώσουμε μια για πάντα την μεταπολυτεχνειακη νοοτροπία, θα καταφερουμε να καθαρισουμε τα Εξαρχεια ακόμα και χωρις Στρατό. Αλλά φτάνει πιά με όλη αυτή την αηδιαστική σαπίλα περί Στρατού, χούντας, και \"δημοκρατικών ευαισθησιών\". Ναι, αν χρειαστεί, ο Στρατός στα Εξάρχεια ΤΩΡΑ, για να τελειώνουμε μια και καλή με το καρκίνωμα. Και στα ΕΞάρχεια, και στο αεροδρόμιο, και στην Ομόνοια.Δεν θέλουμε χούντα. Θέλουμε ασφάλεια. Και οποιος πιστευει πως ο Στρατός ακόμα ονειρεύεται χούντες, τότε αυτός και οι όμοιοι του είναι μια απο τις αιτίες της κατάντιας της σημερινής Ελλάδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...