33
loading

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 πεθαίνει στο Λονδίνο ο Τζίμι Χέντριξ. Στις 4 Οκτωβρίου του 1970 πεθαίνει στην Καλιφόρνια η Τζάνις Τζόπλιν. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα δυο σπουδαία κεφάλαια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής κλείνουν οριστικά.

Ο θάνατος τους σοκάρει τους πάντες. Εκτός από μερικούς που έχουν συμβιβαστεί απόλυτα με την ιδέα του θανάτου. Εκείνους που είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο δρομολόγιο. Που ίσως και να το επέλεξαν.

Λίγους μήνες μετά, ένας από αυτούς, ο Τζίμ Μόρισον,  είναι μαζί με κάποιους φίλους τους σε ένα μπαρ και επιδίδεται στο αγαπημένο του «άθλημα». Καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Τέτοιες που θα είχαν στείλει στην εντατική τους περισσότερους. Κάποια στιγμή, ο Μόρισον σηκώνει το ποτήρι του και λέει στους υπόλοιπους της παρέας: «Κύριοι, αυτή τη στιγμή πίνετε με τον επόμενο μακαρίτη»! Μερικούς μήνες μετά ο Μόρισον αφήνει την τελευταία του πνοή στο Παρίσι.

Προφανώς και δεν πρόκειται για κάποια προφητεία ή για κάτι μεταφυσικό. Απλά ο Μόρισον ήξερε πως το τέλος του πλησίαζε. Το ένιωθε. Και σε ένα μεγάλο βαθμό το επεδίωξε.

Ο σκοτεινός ποιητής των Doors, θάφτηκε στην πόλη του φωτός. Στο Παρίσι. Ο τάφος του είναι από τότε τόπος προσκυνήματος. Ένας τάφος στον οποίο δεσπόζει μια ελληνική επιγραφή…

Ο μυστηριώδης θάνατος και οι θεωρίες συνωμοσίας

Ο Τζιμ Μόρισον μέσα στα λιγοστά χρόνια που έζησε κατάφερε και έφτιαξε έναν μουσικό θρύλο και έναν προσωπικό μύθο. Έζησε τη ζωή του στα κόκκινα και χάρισε στον κόσμο της μουσικής αλλά και της ποίησης μερικές σπουδαίες δημιουργίες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ήταν και ένας άνθρωπος παραδομένος στις αδυναμίες και τα πάθη του.

Ο θάνατος του Μόρισον αν και απόλυτα αναμενόμενος, συγκλόνισε τους πάντες. Όλοι το περίμεναν αλλά όλοι σοκαρίστηκαν μόλις έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση. Ο Μόρισον ήταν ένα φαινόμενο και οι θαυμαστές του τον αντιμετώπιζαν ως τέτοιο.

Ένα φαινόμενο, λοιπόν, δεν μπορεί να πεθάνει, έτσι απλά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος του μυστηριώδη θανάτου γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες συνωμοσίες μία εκ των οποίων είναι και η πλέον συνηθισμένη. «Ο Μόρισον ποτέ δεν πέθανε. Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να αποτραβηχτεί και να ζήσει μια ήρεμη ζωή». Θεωρία τραβηγμένη από τα μαλλιά δεδομένου πως ο Μόρισον φλέρταρε με το θάνατο διαρκώς.

Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα για το φευγιό του τραγουδιστή των Doors. Λένε πως στο Παρίσι έπεσε σε βαριά κατάθλιψη επειδή δεν μπορούσε να βρει την έμπνευση που ζητούσε για να συνεχίσει να γράφει τα ποιήματά του. Και αυτό του στοίχισε. Και βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στις καταχρήσεις.

Η επίσημη αιτία θανάτου είναι η καρδιακή προσβολή. Νεκροψία δεν έγινε ποτέ στο πτώμα, καθώς δεν υπήρξαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ο μεγάλος έρωτας του τραγουδιστή των Doors, η Πάμελα Κουρσόν, δεν θυμόταν το όνομα του γιατρού (ο οποίος κλήθηκε στο σπίτι 72 ώρες αργότερα) που επιβεβαίωσε το θάνατο του Μόρισον. Η υπογραφή του στο πιστοποιητικό θανάτου είναι τόσο μπερδεμένη που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει σε ποιον άνηκε.

Η πιο «αγαπημένη» από τις θεωρίες συνωμοσίας έχει να κάνει με το ναρκωτικό που τον σκότωσε. Η Κουρσόν, βυθισμένη και αυτή στα ναρκωτικά, έλεγε πως βρήκε τον Μόρισον στην μπανιέρα του σπιτιού. Είχε κάνει χρήση ηρωίνης (την οποία σιχαινόταν) από τη μύτη επειδή την μπέρδεψε με την (αγαπημένη του) κοκαΐνη. Μπέρδεψε μια καφέ με μια άσπρη σκόνη; Μοιάζει με λάθος πρωτάρη και ο Μόρισον μόνο τέτοιος δεν ήταν.

Λένε πως ο Μόρισον πέθανε στην τουαλέτα γνωστού Παρισινού κλαμπ, όπου βρισκόταν και μια άλλη μορφή της ροκ, τη Μαριάν Φέιθφουλ, έχοντας περάσει μια ακόμα νύχτα οργίων και καταχρήσεων και μεταφέρθηκε νεκρός στο σπίτι του. Δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Λένε ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και αυτό το… επιβεβαιώνει και ο θάνατος, δύο χρόνια μετά, της Κουρσόν, επίσης από ηρωίνη. Κάποιοι ήθελαν να της κλείσουν το στόμα.

Λένε πως όταν ο μάνατζερ του συγκροτήματος έφτασε στο Παρίσι για την κηδεία δεν τον άφησαν να δει το πτώμα και το φέρετρο έμεινε σφραγισμένο. Όταν επέστρεψε στην Αμερική ο εξοργισμένος Ρέι Μανζέρεκ τον ρώτησε: «Αφού δεν τον είδες πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν πράγματι μέσα στο φέρετρο»;

«Κατά τον δαίμονα εαυτού»

Την ημέρα που ο Μόρισον άφηνε την τελευταία του πνοή ήταν μόλις 27 χρόνων. Ετάφη με διαδικασίες… εξπρές στο νεκροταφείο «Pere Lachaise» του Παρισίου. Ο τάφος του γρήγορα μετατράπηκε σε τόπο προσκυνήματος για τους θαυμαστές του από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού. Είναι ενδεικτικό πως έχει καταγραφεί ως το τέταρτο πιο δημοφιλές στη σειρά, μετά τον πύργο του Αϊφελ, την Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο!

Πάνω στον τάφο του, δεσπόζει μια ελληνική επιγραφή: «Κατά τον δαίμονα εαυτού». Η συγκεκριμένη φράση παραπέμπει στους Στωικούς φιλοσόφους.

Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν πως μέσα στο ανθρώπινο σώμα κατοικούν δαίμονες. Όχι με την χριστιανική έννοια του όρου. Ήταν θεότητες που καθόριζαν τις πράξεις και τον χαρακτήρα μας. Ο δαίμονας εαυτού ήταν αυτό που σήμερα ονομάζουμε συνείδηση.

Με έναν πολύ πρόχειρο τρόπο, λοιπόν, κάποιος θα μπορούσε να «μεταφράσει» τη συγκεκριμένη έκφραση ως πράττω κατά συνείδηση ή πράττω με βάση αυτά που η συνείδηση μου επιτάσσει πέρα και έξω από τους κανόνες της κοινωνίας.

Μια φράση, που ταιριάζει απόλυτα στον Μόρισον. Θα μπορούσε, λοιπόν, να είχε ζητήσει ο ίδιος να μπει στον τάφο του. Ο τρόπος με τον οποίο, ωστόσο, πέθανε ο Μόρισον και κυρίως η ταχύτητα με την οποία έγινε η ταφή δείχνουν πως τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί.

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως ο πιο κοντινός άνθρωπος του Μόρισον ήταν η Κουρσόν η οποία εξαιτίας των καταχρήσεων δεν θα ήταν σε θέση να οργανώσει ή να ζητήσει κάτι τέτοιο. Και πέρα από αυτά η Κουρσόν, όπως ήδη έχει αναφερθεί,  πέθανε δυο χρόνια αργότερα ενώ η περιγραφή μπήκε πολλά χρόνια μετά.

Για την ακρίβεια τα πρώτα χρόνια από το θάνατο του Μόρισον ο τάφος του είχε μόνο μια αψίδα από πάνω ενώ ακόμα και το όνομα του είχε γραφτεί λάθος. Αντί για James Douglas Morrison είχε γραφτεί Douglas James Morrison. Λάθος που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις θεωρίες συνωμοσίας.

Το 1990 ο πατέρας του Μόρισον, παρασημοφορημένος ναύαρχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, αποφάσισε να τοποθετήσει μια επιγραφή στον τάφο του γιου του. Οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, είχαν διαρκώς κόντρες και δεν μιλούσαν για μεγάλα διαστήματα ο ένας στον άλλο. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, πως ο Μόρισον ισχυριζόταν ακόμα και σε συνεντεύξεις του πως ο πατέρας του είχε πεθάνει!

Ο ναύαρχος ήταν αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για να φτιαχτεί ο τάφος. Επέλεξε μια επιγραφή που θα ήταν ουδέτερη και δεν θα αποθέωνε τον τρόπο ζωής του γιου του αλλά ούτε και θα τον κατέκρινε. Συμβουλεύτηκε μια καθηγήτρια Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις κατέληξαν στο «Κατά τον δαίμονα εαυτού» το οποίο εγχάραξε σε μια χάλκινη πλάκα με το σωστό όνομα αυτή τη φορά…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Δράκος

  Ρε, ζει ο βασιλιας Αλεξανδρος;

 2. avatar Αστυνομία Γλώσσας

  Γράφετε πριν τη διόρθωση: \" ....ενώ η περιγραφή μπήκε πολλά χρόνια μετά\"
  Σχόλιο: Για ποια περιγραφή μιλάμε; Του ποδοσφαιτικού αγώνα;

  1. avatar Προς μπατσο γλώσσας

   Ποδοσφαιτικος; τι ακριβώς είναι αυτό; σφαιτικός; τι θέλεις να πεις; προέρχεται απο η φέτα ας πούμε; Μπορείς να μας εξηγήσεις;

 3. avatar Loigor

  Τί εγινε? Ακόμα κανένας ουγκανος να βρίσει τον Τσίπρα και εδω?

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Τη ποίηση και βλακειες ρε κομουνια. Λούτσα μπάλα τρανπαλα μονο. Καλλιτέχνης είναι μόνο ο Σφακιανάκης και ο Πρέκας. Εθνικισμός ουγκ

  1. avatar ΓΙΩΡΓΗΣ Π

   απο κορακα θ ακουσεις μονο κρα. απο βλαμμενους μονο αηδιες.πηγαινε σε ψυχιατρο μπας και καθαρισεις λιγο το νιονιο σου.

 5. avatar REXONAS

  το δαιμονα της αυτοκαταστροφικοτητασ μπορη να τον εχει
  οποιοσδηποτε

 6. avatar ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

  ΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ....ΠΟΣΟ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΡΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΛΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!ΡΕ ΜΕ ΚΡΙΝΕΤΕΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ!!!

 7. avatar Ναβουχοδονόσορας

  Άλλος ένας αναρχοαπλυτος ψευτοποιητης της μαστουρας και του αλκοόλ που θεοποιηθηκε για τις ανοησίες του. Ουστ ρε από εδώ. Αληθηνει ήρωες είναι όλα τα παιδιά που πασχίζουν για το μεροκάματο.

  1. avatar Ναβουχοδονόσαυρος

   Τι να πει κανείς για την περίπτωσή σου? Πριν μιλήσεις, βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου!

  2. avatar kontchrist

   Μην μπερδεύεις τα πράγματα φίλε. Άλλο τα παιδιά του μεροκάματου και άλλο οι άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή τους στον κόσμο. Εξάλλου αυτοί δεν περιμένουν ανταλλάγματα. Πάνε όμως στον κόσμο ένα βήμα παραπέρα!!!

  3. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

   πες τα ρε χρυσοστομε...
   ποιηση σκεψη στοχασμος αναλογισμος αμφισβητηση ενδοσκοπηση συγκρουση αντιδραση αντισταση καινοτομια εξελιξη...
   μα τι @@@@@@ ειν αυτα..
   ε ρε φυρερ που τους χρειαζεται...
   \"\"λιγο κρασί λιγο (νι?)νί και τη μπαλα μου\".......©
   τιποτ\'αλλο ,τι τα θες ταλλα?
   το αφεντικο σου .ο φυρερ σου ,δεν ξερει το τι σου πρέπει??
   ουγκ ουγκ ουγκ ουουουουουΟΥΟΥΟΥΟΥ ουγκ ουγκ γκρ γκρ ουγκ .

   1. avatar criskalts

    \'\'ουγκ ουγκ ουγκ ουουουουουΟΥΟΥΟΥΟΥ ουγκ ουγκ γκρ γκρ ουγκ\'\'
    Καρνάβαλος στην συμπεριφορά ο ποιητής της ούρδας... για πολλοστή φορά έβγαλε τον άρρωστο ψυχισμό του πίσω από την ηλεκτρονική του ασφάλεια βρίζοντας συνάνθρωπο, γιατί έχει άλλες απόψεις από τις μόνες σωστές, τις δικές του...
    Μας κάνει και τον ιντελέκτουαλ τρομάρα του.
    ΟΥΣΤ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ

  4. avatar Αναρχοαπλυτος

   Εχεις πολλα κομπλεξ ετσι; Πηγαινε ακου Κιαμο και Ρεμο στη Μυκονο εσυ

  5. avatar Σκέτος

   Τουλάχιστον αυτός ηξερε ορθογραφία..

 8. avatar 2019

  Έχω επισκεφτεί τον τάφο, μετά από ώρες αναζήτησης σε όλο το Παρίσι. Πρέπει να είναι ο μοναδικός τάφος παγκοσμίως που φυλάσεται απο security. To σημείο επίσης βρωμοκοπάει από τα μπουκάλια ουίσκι που αδειάζουν πάνω στο μνήμα, ως φόρο τιμής.

  1. avatar Ευπατριδης

   Μάλλον από τα ούρα θα βρωμάει...

 9. avatar Το όνομά σας.

  Που είναι η επιγραφή ?

  1. avatar John555

   ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1970 ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΓΡΑΦΕΙ 1971 .

 10. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

  Η επιγραφη υπονοεί οτι οι λοιποι θνητοι δεν διαγουν κατα τον δαιμονα αυτων;;
  δεν εχουν δαιμονα επι τα εντος;;
  η ο επι τα εντος δαιμονας ειναι επιδεκτικός χειραγώγησης απο τα εκτος περιβαλλοντα;;
  διοτι αν ολοι εχουμε τον επι τα εντος δαιμονα που ειναι εγγενής και εκ της ιδιοσυστασίας μοναδικος ενος εκαστου ,τοτε τι χρειαζεται η διευκρινιστικη επιγραφη;;
  ολοι διαγουμε κατα τον δαιμονα μας παρεκτος και τελουμε υπο χειραγωγηση.
  Χρειαζεται η διασαφινιση διποδο να συνοδευει προσδιοριστικα τον ορο ανθρωπος οταν ο ανθρωπος ειναι αρτιμελης;; η μηπωςμονο για να αποσαφηνισει την ελλειψη αναπηριας;;
  Οι μη διαγοντες κατα τον δαιμονα αυτων τι ειναι;; ανελευθεροι ,χειραγωγουμενοι, \'\'ενταγμενοι\'\', σκλαβωμενο, εκπαιδευμενοι, \'\'\'προσαρμοσμενοι\'\'\'καταπιεσμενοι;;
  Ειναι τιτλος τιμης ή μομφη να διαγεις κατα τον ιδιοσυγκρασιακο σου ακατεργαστο δαιμονα;;
  Γενικα τα τσιτατα και οι επιγραφουλες αρχαιων και συγχρονων ουρδολογων \'\'φιλοκράσων\'\'μου προκαλουν μια \'\'\'αναγουλίασης -πλατωνικίασης\'\' εκ της φαιδροτητας τους συντροφε μπηστ.

  1. avatar Λύντια

   Υπό προϋποθέσεις,δοθέντος σχετικού ερείσματος/ερεθίσματος,τα πάντα αιφνιδιαστικά,μπορούν να ανατραπούν. Γι\'αυτό πολλές θα \'χεις δει ζιζανιάκι μου \"τον άγριο λύκο\"να μεταλλάσσεται σε \"άκακο αρνί\",και το \"πράο αρνί\" να μετατρέπεται σε \"αιμοβόρο λύκο\".Σε όλους μας υπάρχει,άλλοτε προχείρως και άλλοτε καλά κρυμμένο,το κουμπί απενεργοποίησης του κυρίαρχου \"δαίμονά μας\" που καθορίζει την ύπαρξη και το \"είναι\"μας και ενεργοποίησης κάποιου αλλού, μιας και οι δαίμονες που κατοικούν επί τα εντός μας δεν είναι ένας,αλλά αμέτρητοι με διαφορετική μεν,πλην όμως με μεταβαλλόμενη ισχύ.Το αν και πότε,από τί ή από ποιόν,το κουμπί αυτό θα απενεργοποιηθεί,και πάψουμε να \"ψέλνουμε\" το αγαπημένο μας\"τροπάριο\",που μια ζωή μας χαρακτηρίζει και το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο(διαφορετικού περιεχομένου),παραμένει άγνωστο.Είναι θέμα άσταθμητων και εκ των προτέρων, μη προβλέψιμων συγκυριών/παραγόντων, επί των οποίων,η επιρροή μας,δεν έχει εξουσιαστικό και καθοριστικό χαρακτήρα. Συνεπώς τίποτα δεν είναι και δεν θα πρέπει να το εκλαμβάνουμε,ως να είναι δεδομένο, τα πάντα όλα, μπορούν,υπό προϋποθέσεις,να ανατραπούν.Είναι να σου τύχει ή να μη σου τύχει.Αυτό εξάλλου είναι το θαύμα ή τραγωδία της ζωής.Επομένως υπό τα δεδομένα,ως αόριστη νομοτελειακή αμπελοφιλοσοφία κρίνεται η ως άνω επίμαχη επιγραφη,η οποία προκειμένου να μετουσιωθεί σε\"σοφία\",να μην πάχει και να φιλοξενεί άνετα επί τα ενδότερα της, και τον κανόνα αλλά και τις εξαιρέσεις του, είναι,ως της αρμόζει,ο μπάμπης ο φλου.

   1. avatar περαστικος ξανα

    Λύντια, αν και γυναίκα, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που με εντυπωσίασε πραγματικά εδώ μέσα. Ελπίζω όντως να καταλαβαίνεις πόσο σοβαρά είναι αυτά που λες. Το μόνο δυστυχώς και βαρύτερο σε σοβαρότητα σε όσα λες, είναι ότι δεν γνωρίζεις από το τι εξαρτάται και πως απενεργοποιείται η συγκεκριμένη ισχύς. Αξίζει πάρα πολύ να δώσει κάποιος πολύ προσπάθεια και πόνο για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν νομίζεις ότι βρήκες ένα τρόπο, η μια απάντηση σε αυτό το θέμα, σε παρακαλώ μη με αφήνεις στο σκοτάδι. Δεν αστειεύομαι καθόλου, όποιος καταφέρει να το λύσει αυτό, έλυσε το βασικότερο πρόβλημα της ζωής του.

    1. avatar Λύντια

     Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, αγαπητέ περαστικέ, θα έλεγα πως σε γενικές γραμμές, τα καταφέρνω πολύ καλά. Εσένα πώς θα μπορούσα να σε βοηθήσω, ποιός ή ποιοί είναι ο/οι δαίμονας/ές που σε βασανίζει/ουν και ποιά είναι η στόχευσή σου ως προς την περαιτέρω διαχείρισή τους, θα πρέπει να γίνεις λιγάκι ειδικότερος.
     ΥΓ:Γιατί αν και γυναίκα σε εκπλήσσουν οι σκέψεις μου αγαπητέ περαστικέ, και για ποιο λόγο πιστεύεις πως στερούμαι συναίσθησης των όσων λέω? Τί θα ήταν κατ\' εσέ αρμόζον σύμφωνα, με το φύλο μου, ως θήλυ, να ασχολούμαι? Με στεναχωρείς λιγάκι, μα δεν πειράζει μου θυμίζεις τον καλύτερο μου φίλο, που όταν θέλει κάτι, για να με καλοπιάσει, μου λέει \"οι άνδρες, οι γυναίκες και το πλάσμα, σε παρακαλώ ανέλαβέ το, είσαι η μόνη που μπορείς, να με βγάλεις άσπροπρόσωπο \"

   2. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

    καθε ανθρωπος ερχεται αγραφο χαρτι
    υπαρχουν 10000ειδων χαρτια
    αλλα απο ξυλο αλλα απο κουρελια αλλα απο ανακυκλωση αλλα απο παλιοχαρτο αλλα απο ρυζι άλλα απο καλάμι αλλα για γραψιμο αλλα για ζωγραφικη αλλα για καλλιγραφια αλλα για τυπογραφειο αλλα για στυποχαρτο αλλα για κουζινα αλλα για βουλτεψοχαρτο....
    Στο εντελως αγραφο και εξοχως ιδιοσυγκρασιακο- εμφυτο - προσωπικο αυτο χαρτι που ειναι το \'\'δαιμονιο\'\' του καθενος το τι θα γραφει ειναι αφενος θεμα οικογενειας κοινωνιας περιβαλλοντος επιρροων διδασκαλων ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ κλπ κλπ
    αφετερου θεμα ποιοτητας του χαρτιου
    πχ σενα βουλτεψοχαρτο δε μπορει να εκτυπωσεις, ουτε να ζωγραφισεις σενα στυποχαρτο ουτε να σκουπισεις τα κουζινικα μενα ριζοχαρτο κλπ κλπ
    Επαγωγικα ΟΥΔΕΙΣ ειναι αποκλειστικα παραγωγο του γεννετικου του υποβαθρου
    καθενας με τον\'\'δαιμονά του\'\'που ομως εχει σμιλευτει -διαμορφωθει ποικιλοτροπως απο τον κοινωνικο περιγυρο και την εποχη του
    Θαταν κατα τον δαιμονά του αν ειχε ναυαγησει ολομοναχος στο νησι του
    Ροβινσώνα .
    υγ : ελπιζω να ολοκληρωσες την αγροτικη σου υποχρεωση και να κρατησες αδιαψευστα φωτογραφικα πειστήρια!!

    1. avatar Λύντια

     Συμφωνούμε απόλυτα.
     ΥΓ: Αφού στο υποσχέθηκα, δεν πρέπει να έχεις αμφιβολίες, πάντα κρατώ το λόγο μου, φυσικά και ολοκλήρωσα mi amor,♥️❤️?

     1. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

      ειθιστε οι \'\'\'καλοπληρωτές\'\'\' να γραφουν το χρεος στο χιονι...
      η τυχη τοφερε να γνωρισω μια ψυχη που γραφει και τις συγνωμες της στο χιονι....
      σχωρεμενο χιονι...
      ζωη σε μας...

     2. avatar muchos besos mi amor

      2019 (ως ήθελες) +1(ως άρμοζε).
      Καλό βράδυ.

  2. avatar Stateless

   Μάλλον το δεύτερο ισχύει για εσάς τους κοινούς \"ο επι τα εντος δαιμονας ειναι επιδεκτικός χειραγώγησης απο τα εκτος περιβαλλοντα\"
   Πρέπει να είσαι αναρχοφρικιο για να έχεις τον σωστό δαίμονα. Του Μόρισον one!

   1. avatar περαστικος ξανα

    Αυτό που δεν καταλαβαίνεις Stateless, είναι πως ο του αναρχισμού, είναι ένας πολύ βασικός ιδεολογικός δαίμονας. Μετατρέπει τον άνθρωπο σε οπαδό, σαν τον οπαδό της νέας δημοκρατίας η του ολυμπιακού. (οι πολύ πιστοί αναρχικοί γίνονται κάπως σαν τον Τάκη Τσουκαλά). Νομίζουν ότι βρήκαν την αλήθεια και παλεύουν για κάτι σωστό, ενώ στην πραγματικότητα δε διαφέρουν σε τίποτα από τους οπαδούς της χρυσής αυγής, απλώς τα βλέπουν από άλλη μεριά. Όσο και να το πείς αυτό σε αναρχικούς, δεν πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ, γιατί λόγο της επίδρασης του συγκεκριμένου δαίμονα, πάντοτε θα κοιμούνται όρθιοι (η με τα τσαρούχια).

  3. avatar Σκέτος

   Ζουράρι,από που ξεφύτρωσες;

   1. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

    Σκετος;;;
    απο γιουβέτσι;;;

   2. avatar criskalts

    Αυτός ζει σε παράνοια και τον εαυτό του τον βρίσκει σπάνια.

   3. avatar παπαχαφιε

    ζουραρι ;;;
    κατα το ζωναρι;;
    του ευζωνα;;
    του φουστα νελα που καμαρωνε στητος διπλα στον λοχια της βερμαχτ που σηκωνε τη σβαστικα καθε πρωί στον παρθενωνα;;
    σκετος ουγκανος,ναζι-κασιδολαγός;;;
    παντα τετοια .

Παρακαλούμε περιμένετε ...