16
loading

Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν συνηθίσει στα λάθη από πλευράς κρατικών μηχανισμών και λειτουργών. Αστυνομικοί, δικαστές, ερευνητές πολύ συχνά βρίσκονται στο απυρόβλητο όταν μία υπόθεση φτάσει στο σημείο όπου θα αρχίσουν να σκαλίζονται λεπτομέρειες που δεν συνάδουν με τα προφανή γεγονότα. Οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί άδικα και έχουν περάσει πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους πίσω από τα κάγκελα χωρίς να έχουν διαπράξει το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκαν δεν είναι πολλές, αλλά αυτές που έχουν συμβεί έχουν καταστρέψει οικογένειες ή ακόμα και ολόκληρες κοινότητες.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εξ αυτών αποτυπώθηκε και στην ταινία Hurricane με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον ο οποίος υποδυόταν τον πυγμάχο Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ. Ο Κάρτερ κατηγορήθηκε για ένα φόνο που δεν έκανε περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. Το επίδικο ωστόσο αυτού του άρθρου είναι η αδιανόητη ιστορία του Steven Avery ο οποίος βρίσκεται και τώρα που μιλάμε στη φυλακή για έναν φόνο που όλα δείχνουν πως δεν πραγματοποίησε ποτέ. Και επειδή πολλοί από εσάς μπορεί να θέλετε να δείτε ή να έχετε ξεκινήσει την σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Making a Murderer», το κείμενο περιέχει spoilers τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μειώσουν την ένταση αυτής της απίστευτης ιστορίας συνομωσίας και κακοδικίας.

Οι μικρές κοινωνίες και οι αντιπάθειες που κοστίζουν
wkmsngwo2
Ο Steven Avery την περίοδο της 2ης δίκης του

Η οικογένεια των Avery ζει και έχει την επιχείρησή της στην πόλη Μάνιτουγοκ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ. Είχαν λίγο έξω από την πόλη μία μάντρα και ένα συνεργείο, ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων στο οποίο εργάζονταν οικογενειακώς και η οποία έμελλε να είναι η καταδίκη του γιου των Avery, Steven.

Οι Avery δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία μιας και φήμες και υπόνοιες για εγκληματικές πράξεις ακόμα και αιμομιξίες τους ακολουθούσαν. Είχαν ένα στίγμα στην κοινωνία το οποίο δεν αποδείχθηκε ποτέ βάσιμο. Παρόλα αυτά τους ακολουθούσε και o Steven τοι πλήρωσε πολύ ακριβά. Και το πληρώνει ακόμα. Και αυτός και τα 4 παιδιά του και οι δύο τους γονείς.

Στα 18 του χρόνια είχε κλέψει ένα κιβώτιο μπύρες από μία κάβα και πέρασε 10 μήνες στη φυλακή για την πράξη του. Το 1985 είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή μιας και απείλησε μία ξαδέρφη του η οποία διέδιδε φήμες για εκείνον. Η ξαδέρφη του ήταν η γυναίκα του σερίφη της πόλης…

Η επίθεση σε μία γυναίκα και τα γραμμάτια που έπρεπε να κλείσουν

Το 1985 καταγγέλλεται μία σεξουαλική επίθεση ενάντια σε μία νεαρή γυναίκα που έκανε τζόκινγκ στο Μάνιτουγοκ. Η άτυχη Πένι Ανν Μπέρνστιν δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος προσπάθησε να την βιάσει και να την δολοφονήσει. Στην αστυνομία περιέγραψε τον άνδρα ως «γεμάτο» με ξανθά μαλλιά και μεγάλα μάτια. Η φωτογραφία του Avery βρέθηκε ανάμεσα στους υπόπτους που παρουσιάστηκαν στη γυναίκα για αναγνώριση καθώς μία αστυνομικός από το τμήμα αναφώνησε μόλις άκουσε την περιγραφή «Α! Αυτός μοιάζει με τον Avery».

wkmsngwo10
Ένας από τους αστυνομικούς υπεύθυνους για τις έρευνες και τις καταδίκες

Παρόλο που 16 μάρτυρες κατέθεσαν ενόρκως ότι ο Avery είχε άλλοθι (ήταν όλη τη μέρα με την οικογένειά του) η αστυνομία τον συλλαμβάνει με την κατηγορία του βιασμού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Μήνες αργότερα και με σχετικά συνοπτικές διαδικασίες για την δημοσιότητα που είχε πάρει η υπόθεση ο Avery βρέθηκε ένοχος στο δικαστήριο για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και καταδικάστηκε σε 32 χρόνια φυλακή. Πρωταγωνιστές στην καταδίκη του τα μέλη της οικογένειάς του με τα οποία δεν είχε καλές σχέσεις και τα υψηλά κλιμάκια του αστυνομικού τμήματος της πόλης.

Εννιά χρόνια μετά από την φυλάκισή του η αστυνομία δέχεται ένα τηλεφώνημα το οποίο τους αναφέρει πως «έχετε πιάσει λάθος άνθρωπο. Άλλος έχει κάνει τον βιασμό». Η αστυνομία επιλέγει να αγνοήσει το τηλεφώνημα και έχουμε φτάσει αισίως στο 2003. 18 χρόνια μετά και με συνεχείς και επίμονους αγώνες του Avery και των δικηγόρων του βρέθηκε ένα στοιχείο το οποίο εν τέλει απάλλαξε οριστικά των Steven από την κατηγορία που κακώς του είχε αποδοθεί. Τα 18 χρόνια ωστόσο δεν γυρίζουν πίσω.

Τα δύο χρόνια ελευθερίας, η αποζημίωση και το στυγερό έγκλημα που έψαχνε δράστη τον… Steven Avery

Η οικογένεια των Avery εκτός από την ψυχολογική φθορά είχε καταστραφεί και οικονομικά μιας και η πολύχρονη δικαστική μάχη του γιου τους ήταν κοστοβόρα αλλά και το όνομα της επιχείρησής τους είχε ουσιαστικά καταστραφεί μιας και είχαν σταμπαριστεί ως «βιαστές». Μόλις ο Steven κέρδισε την ελευθερία του κατέθεσε αγωγή κατά της πολιτείας του Γουισκόνσιν ζητώντας αποζημίωση για τα χαμένα χρόνια στη φυλακή.

Η διαδικασία αυτή κράτησε 2 χρόνια. Αρκετά και για να τελειώσει άλλη μία δικαστική διαμάχη αλλά και όπως αποδείχθηκε στην πορεία, αρκετά για την αστυνομία να ετοιμάσει την ολοκληρωτική καταδίκη του Avery. 2005 λοιπόν και εν τέλει το ποσό που επιδικάστηκε ήταν 36 εκατ. δολάρια. Λίγες μέρες πριν πάρει αυτά τα χρήματα ο Avery και καλείται για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα.

wkmsngwo7
Ο δικαστής της 2ης δίκης που απέρριψε κάθε στοιχείο που παρουσίασε η υπεράσπιση στο δικαστήριο

Την ίδια χρονιά και ταυτόχρονα με την δική του υπόθεση δηλώνεται ως αγνοούμενη μία φωτογράφος ονόματι Τερέσα Χάλμπακ. Η γυναίκα αυτή είχε συνομιλήσει με τον Avery λίγες μέρες πριν την εξαφάνισή της, στο γκαράζ του, μιας και ενδιαφερόταν και φωτογράφιζε ένα βανάκι στην μάντρα. Ήταν εκεί απεσταλμένη ενός περιοδικού με αυτοκίνητα με το οποίο συνεργαζόταν.

Το σοκ στην τοπική κοινωνία ήταν πάρα πολύ ισχυρό και μαζί με την αστυνομία είχαν βγει σε γκρουπ εθελοντών ερευνητών και κάτοικοι της πόλης. Οι έρευνες είχαν ως επίκεντρο την περιοχή γύρω από τη μάντρα του Avery. Η αστυνομία φαίνεται πως ήξερε που να κατευθύνει τις έρευνες και με μεθοδεύσεις που έφτασαν μέχρι στην τοποθέτηση του χαμένου αυτοκινήτου της κοπέλας μέσα στη μάντρα του Avery, περίμεναν απλά την φρικιαστική ανακάλυψη που έμελλε να έρθει λίγες μέρες αργότερα.

Η νέα δίκη παρωδία και μία πλεκτάνη που ξεδιπλώθηκε στην κάμερα αλλά δεν έπεισε κανέναν

Ελάχιστα 24ωρα μετά την ανακάλυψη του χαμένου αυτοκινήτου, σε έναν λάκκο πίσω από το σπίτι του Steven, στον οποίο ο πρωταγωνιστής αυτής της απίστευτης ιστορίας έκαιγε σκουπίδια, λάστιχα και λοιπά πράγματα από τη μάντρα που δεν χρειαζόταν, βρέθηκαν τα κόκκαλα της εξαφανισμένης γυναίκας…

wkmsngwo8
Ο εισαγγελέας Kratz με ρόλο κλειδί στην καταδίκη του Avery και του ανιψιού του. Παύτηκε δυσφημιστικά από την θέση του μετά από σεξουαλική παρενόχληση σε αντίδικο επόμενης δίκης.

Μέσα στο αυτοκίνητο της βρέθηκαν πιτσιλιές από αίμα ενώ μετά από έρευνες μηνών στο σπίτι του Avery βρέθηκαν ένα απομεινάρι σφαίρας καθώς και τα κλειδιά του SUV της Χάλμπακ. Ο Avery συνελήφθη ξανά με την κατηγορία του φόνου της κοπέλας.

Και εκεί είναι που η υπόθεση αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο περίεργη. Καλείται για ανάκριση ο ανιψιός του Avery, ο 17χρονος Brendan Dassey. Ο πιτσιρικάς είναι ένα παιδί μειωμένης αντίληψης κάτι που οι αστυνομικοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως μανιπιουλάροντάς τον ώστε να τον οδηγούν να καταθέσει αυτά που ήθελαν να ακούσουν. Σε ένα κρεσέντο παράνοιας ο πιτσιρικάς αρχίζει να περιγράφει καταστάσεις που είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο και να τις παρουσιάζει ως πραγματικές. Γλαφυρές περιγραφές πώς εκείνος και ο θείος του έδεσαν, βίασαν, στραγγάλισαν, τεμάχισαν και εν τέλει έκαψαν την Χάλμπακ.

Με αυτή την κατάθεση η αστυνομία και ο εισαγγελέας χτίζουν μία υπόθεση η οποία περνάει μπροστά από τα μάτια μας κυριολεκτικά σαν ταινία. Η απίστευτη αυτή υπόθεση έγινε η κεντρική ιστορία για την real life σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Making A Murderer». Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σε μία περίοδο 10 ετών. Μέχρι δηλαδή και την τελική καταδίκη σε ισόβια του Avery και του Dassey.

wkmsngwo12
Ο νεαρός Brendan Dassey

Τα σκηνικά που διαδραματίζονται μέσα στο δικαστήριο αλλά και έξω από αυτό είναι τόσο εξοργιστικά που δύσκολα κάποιος δεν θα πάρει θέση. Τα στοιχεία που φέρνει ένα προς ένα η υπεράσπιση του Avery μπροστά στους ενόρκους καταδεικνύουν τόσο φανερά το βάθος της διαφθοράς και το μίσος προς τον άνθρωπο που πριν από 18 χρόνια τους εξέθεσε, σοκάροντας με τα πράγματα που φέρεται να έκαναν ώστε να διασφαλίσουν από κάθε πλευρά ότι ο κατηγορούμενος δεν θα ξεφύγει από τα ισόβια.

Και τα κατάφεραν…

wkmsngwo6
Φιαλίδιο με αίμα του Avery από την πρώτη υπόθεση το οποίο είχε παραβιαστεί με βελόνα μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Οι συνήγοροί του προσπάθησαν να αποδείξουν ότι το αίμα από το φιαλίδιο είχε τοποθετηθεί στο αμάξι της Χάλμπακ
wkmsngwo4
Χειρόγραφο σημείωμα όπου αστυνομικός λέει στην υπεύθυνη ερευνήτρια DNA να «τοποθετήσει την σφαίρα στο σπίτι ή στο γκαράζ του Avery»
wkmsngwo5
Ο Steven Avery αποσβολωμένος λιγο πριν την ανακοίνωση της ποινής του
Η καταδίκη των κατηγορούμενων και η ζωή στη φυλακή

Μετά από δύο χρόνια δίκης οι Steven Avery και Brendan Dassey καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με τον μεν πρώτο να μην έχει δικαίωμα ποτέ του για αναστολή, ο μεν δεύτερος με αναστολή από το… 2048 και έπειτα.

Ο Steven Avery προσπαθεί ακόμα να καθαρίσει το όνομα του μη έχοντας άλλα χρήματα για δικηγόρους, μόνος του διαβάζοντας στη νομική βιβλιοθήκη της φυλακής. Όπως όμως πολύ εύστοχα έγραψε ένα αμερικανικό Μέσο «η Γη γυρίζει κανονικά, οι εποχές αλλάζουν και τα δικαστήρια, το ένα μετά το άλλο, απορρίπτουν τις αιτήσεις για επανεξέταση της υπόθεσής τους».

Κανείς δεν θα μάθει εάν όντως έχει διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Ούτε εκείνος ούτε ο ανιψιός του. Αυτό που αποκομίζει κάποιος ωστόσο διαβάζοντας τα στοιχεία και βλέποντας το ντοκιμαντέρ για τον δικαστικό του αγώνα, είναι πως ποτέ δεν του αναγνωρίστηκε το τεκμήριο αθωότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar αχαχα..

  Το "μανιπιουλάροντας" δεν έχει Ελληνικό αντίστοιχο; Καλά η δικαιοσύνη, αλλά και η "δημοσιογραφία" να 'ναι τυφλή;

 2. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  δεν εχω τβ ,δεν καταλαβα τιποτα σχετικα με τον φονο,μα τιποτα ομως
  Υποτιθεται οτι εκαψε την κοπελα, τοτε για ποια κόκκαλα μιλαμε;; δεν γινεται ταυτοποιηση σε καμμενα κοκκαλα και τα σφραγισματα δοντιων θαχουν λιωσει
  ποια αιματα ποιο ταμπλο και ποιο αυτοκινητο;;
  μεσα στο αυτοκινητο δεν υποτιθεται οτι την εκαψε;;
  αν το αυτοκινητο καηκε στη μαντρα του δεν αντιληφθηκε κανεις την φωτια;; ,ελειπαν ολοι;; αφυλαχτη παντελως η μαντρα διπλα στο σπιτι τους(υποθετω);;
  Τα λεφτα της αποζημιωσης το ταμειο της πολιτειας η το ομοσπονδιακο της fed δε θα πληρωνε ;; τι οφελος θαχαν αυτοι που εστησαν τετοια τεραστια πλεκτανη με συμμετοχη τοσων πολλων μελων;;
  Δικαστης του ταμπλετ δεν ειμαι ποσο μαλλον της τβ απλα δηλωνω οτι η παρουσιαση του δραματος μαλλον απευθυνετε σε αυτους πουχουν σχηματισει αποψη μεσα απο παραθεση που εχουν τηλεπαρακολουθησει.....
  τηλεθεαση......αναγκαστικα βλεπεις μεσα απο χαραμαδα αυτα που θελουν να σου δειξουν αυτα που φωτιζουν και με τον τροπο που φωτιζουν...κατι σαν συνοδος αοματου(τηλεθεατη)
  Ακομη και 2 αυτοπτες μαρτυρες να βαλεις να σου εξιστορησουν ενα περιπλεγμενο συμβαν θα πουν διαφορετικα και ισως αντικρουομενα γεγονοτα.
  Η λεξη ιστορικος μου προκαλει θυμηδια..ποσο μαλλον οι τηλεοπτικες εξιστορησεις
  Στο αρθρο σου μπηστ δεν βρηκα καν κινητρο για τον φονο απο εναν που σε λιγες μερες θαπαιρνε ενα σκασμο λεφτα ουτε απο τους υποτιθεμενους σκευωρους...
  Follow the money λεμε στη στρουγκα μου ,εν προκειμενω follow the motivation

  1. avatar Ellraiser

   Υπαρχει τελεσιδικη πληρωμη και απο αυτους.
   Υπαρχει απαραδεκτη παραβιαση των φυλασομενων δικαστικων στοιχειων απο την υποθεση βιασμου (α φυλακιση με αιμα δικο του) που φυτευτηκε στο αυτοκινητο (β φυλακιση).
   Το αυτοκινητο ευκολα φυτευεται στην μαντρα οταν αυτος καθε λιγο τον τραβολογουσαν για καταθεσεις και αναμεσα στους εθελοντες αναζητησης βρηκαν καποια αρνια με πλαγια οδηγια να πανε προς τα εκει.
   Τα κλειδια δεν τα βρηκαν οι εμπειροι ντεντεκτιβ αλλα ολως τυχαιως ενας εμπλεκομενος (α υποθεση) αστυνομικος.
   Καλυκες καθ υποδειξη μαντεψε ποιων.
   Υπαρχουν και αλλα φυτεμενα στοιχεια μεταγενεστερα σε εναν τοπο απαραβιαστο απο την σημανση.
   Που να δεις και την καταθεση του μικρου (νοητικη υστεριση) τον καταντανε μαργιονετα και λεει ενα σωρο φανταστικα με λεξεις που του φυτευουν στο μυαλο.
   Φαντασου οτι ειχε την εντυπωση οτι οταν τελειωση το εργο που εξιστορουσε θα γυριζε στο σχολειο του.
   Ειναι απιστευτο πως δεχτηκε το δικαστηριο τετοια κατευθυνομενη καταθεση σε εναν τοσο αγαθο νεο κατω απο τετοια πιεση στο ανακριτικο.
   Και στην τελικη το συστημα θα υποστηριξη τους δικους του (κατι αναλογο οταν ψαχνης το δικιο σου σε σφαλμα γιατρου και αυτο παλι δεν ειναι τοσο ισχυρο).
   Δεν μπορω να στα γραψω ολα δεν υπαρχει στην τβ δες το στο ιντερνετ.

   1. avatar ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ

    Που μπορω να το βρω?Οσο κι αν εψαξα δεν το βρηκα.Ευχαριστω.

   2. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

    φχαριστω για το κοπο σου
    ξεχαστο το ιντερνετ, ειμαι φορητος
    ετσι που μου τα πεταξες δε καταλαβα και πολλα οπως δε θα καταλαβαινε ο οποιοσδηποτε δεν ειχε ξανακουσει την ιστορια,αυτα πουγραψες εχουν νοημα για σενα που ""ξερεις""το στορυ οχι ομως σεναν που διαβασε το αρθρο του μπηστ πρωτη φορα.
    1.δε διαβασα πουθενα οτι το αρθρο απευθυνεται σε γνωστες του στόρυ
    2. δε μουδωσες ουτε κατ ελαχιστο ενα κινητρο για να σκοτωσουν αυτη την αμετοχη κοπελα (ηταν ντοπια; δε θυμαμαι) και μετα να εμπλακουν τοσοι ανθρωποι αμεσοι και εμμεσοι συνεργοι για να του φορτωσουν τον φονο.Δηλαδη καναν φονο και συνομοσια για να χωσουν φυλακη εναν που σε λιγες μερες θαπαιρνε καμια 25εκατ(τα λοιπα οι δικηγοροι του) και προφανεστατα θα τους αδειαζε τη γωνια για παντα.;;
    κυριε ,εκ πεποιθησεως ειμαι κατ αρχη αρνητικος σε καθε τυπου εκδοση αποφασης απο τηλεδικεια και σηριαλοδικεια.... οταν μαλιστα επιλαμβανεται το γνωστο (?)χανείο εκμαυλιστηριο τιμιου ξυλου καλλιφορνιας τοτε φτυνω στο κορφο μου...αυτο φυσικα και δεν σημαινει οτι κρινω ενοχο τον κατηγορουμενο, τον οποιο φυσικα για ιδιο οφελος(πουλανε τετοιες ιστοριες) υπερασπιζονται τιβιδες ιστοριογραφοι και ντιντιδες καλλιφορνιας.
    Εχουμε και εδω την ιστορια της κοπελας που εχει φυλακιστει για συμμετοχη στους πυρηνες φωτιας με αποδεδειγμενα ανεπαρκεστατο γονιδιακο αποδεικτικο υλικο απ οσο ξερω
    Επειδη ισχυει το ""αποσο ξερω""ουτε και εκει εξεφρασα ετυμηγορια του καναπεως.

 3. avatar Marianne

  Συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ, σε εξοργίζει η όλη διαφθορά του συστήματος. Ακόμη και οι καλύτεροι δικηγόροι, με ακλόνητα στοιχεία, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι μπροστά σε αυτή την διαφθορα...κοινώς, άμα τους μπεις στο μάτι, είσαι και λιγάκι αφελής να το πω; απονήρευτος; ζεις κ λίγο περιθωριοποιημένα, καταστράφηκες... Εύχομαι η υπόθεση αυτή να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μπας και καταφέρει επιτέλους αυτός ο άνθρωπος να αθωωθεί...

 4. avatar Antony Lawrence.

  H χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών πάντοτε βάδιζε από την βαρβαρότητα στην παρακμή. Και όσο περνάει ο καιρός η χώρα αυτή γίνεται ολένα και χειρότερη.

 5. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Οι φυλακες ειναι πλεον ενα ξεπερασμενο συστημα.
  Καποια στιγμη πρεπει να εξαφανιστει.
  Και οι εξοντωτικες ποινες πρεπει να κατεβουν στα ''ανθρωπινα μετρα''.
  Αν θελουμε να λεγομαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οχι ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ.
  Τελος.

  1. avatar Λευτέρης1983

   Οι φυλακές θα ξεπεραστούν όταν βρεθεί καλύτερος τρόπος σωφρονισμού. Έχουν δοκιμαστεί διάφορες "συνταγές" στην ιστορία της ανθρωπότητας και σχεδόν όλες πιο αυστηρές και ακραίες από της σημερινές. Για παράδειγμα η θανατική ποινή που κάποτε ήταν κάτι πολύ φυσικό σήμερα εφαρμόζεται στην μειοψηφία των χωρών και θα μειωθεί και άλλο στο μέλλον. Αυτό που πρέπει για εμένα να κάνουμε σαν κοινωνία είναι να εξαλειφθεί η διαφθορά και να υπάρξει πρόληψη του εγκλήματος με κοινωνικά μέσα.

  2. avatar fewt

   ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΣΩΣ..ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

 6. avatar Ellraiser

  Το φυαλιδιο ειναι αιμα που του ειχαν παρη (αν θυμαμαι απο την πρωτη υποθεση) και φυσικα το κρατουσαν σε ασφαλη αποθηκη τεκμηριων (που επρεπε να ειναι απαραβιαστη).
  Η συσκευασια με την δευτερη υποθεση και το αιμα του που βρεθηκε κοντα στον διακοπτη στο αυτοκινητο της γυναικας ειναι παραβιασμενη και το φυαλιδιο εχει εμφανη τρυπα απο βελονα απο μεταγενεστερη ληψη του αιματος της.
  Επισης υπαρχει πολυ μεταγενεστερα (μετα απο συνεχεις ερευνες του σπιτιου του) σε καποιο αφελη σημειο διπλα σε κομοδινο (απο τους εμπλεκομενους και καταδικασμενους της πρωτης υποθεσης αστυνομικους) φυτεμα των κλειδιων του αυτοκινητου της γυναικας.
  Πολλες ασυστολες παραβιασεις των σημειων ερευνων απο τους καταδικασμενους αστυνομικους και δικαστικους της πρωτης υποθεσης (που επρεπε να πληρωσουν ασυληπτα ποσα αποζημειωσης).
  Τι κανη νιαου νιαου στα κεραμιδια?

 7. avatar Ellraiser

  Ψαξτε με τον τιτλο στο βιντεο.
  Φοβερη σειρα ντοκιμαντερ με υποτιτλους με το που τελειωνε το επεισοδιο πατουσα για το επομενο.
  Απιστευτο φυτεμα στοιχειων.
  Ο ανθρωπος βρεθηκε σε ανεμοστροβιλο ζωης (να δανειστω λογια απο το φιλμ τελευταια εξοδο).

  1. avatar ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ

   Φιλε μου οσο κι αν εψαξα δεν το βρηκα,βοηθησε με αν θελεις.Ευχαριστω.

 8. avatar Mr Ba

  Διάβασα το άρθρο γιατί έχω δει τη σειρά/ ντοκιμαντέρ στο Νετφλιξ και πραγματικά ο άνθρωπος είναι αθώος. Έπεσε θύμα του συστήματος το οποίο πολύ απλά δεν δεχόταν να πληρώσει για το λάθος των 18 χρόνων τα 36 εκ. που διεκδικούσε ο Στίβεν και συνεπώς του φόρτωσαν ένα φόνο τον οποίο διέπραξαν οι ίδιοι.

  Ήθελα να ξερα η οικογένεια της Τερέζα Χαλμπακ δεν ντρέπονται να κρατάνε "ουδέτερη" στάση και να αγνοούν αλήθεια?? Χάσανε τον άνθρωπο τους λόγο του συστήματος που χρησιμοποίησε την γυναίκα αυτή ως δόλωμα για να ενοχοποιήσουν τον Στίβεν και να γλιτώσουν τα 36 εκ, ντροπή και κρίμα.

  Δείτε τη σειρά όσοι μπορείτε ακόμα και με τα σπόιλερς.

 9. avatar Άσε μας ρε φίλε….

  "μανιπιουλάροντάς τον"......σοβαρά τώρα;

 10. avatar SCULLYXL5

  ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΡΕΥΦΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΚ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...