Σίγουρα όλοι αγαπάμε τα ταξίδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι το ταξίδι με το αεροπλάνο γίνεται όλο και πιο άβολο, όσο οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα πάντα για να έχουν περισσότερες θέσεις. Για πολλούς, η επίσκεψη στην τουαλέτα για να ξεπιαστούν είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πολύωρη παραμονή στις αεροπορικές θέσεις, την ώρα που στην πρώτη θέση η χλιδή και η άνεση… περισσεύουν. Μπορεί να είναι ήδη γνωστό ότι στην πρώτη θέση υπάρχουν καθίσματα που γίνονται κρεβάτια και μεγάλες οθόνες, αλλά κάποιες εταιρείες δεν σταματούν να εξελίσσουν τις καμπίνες τους και δεν διστάζουν να φτιάξουν ιδιωτικές σουίτες με πολυθρόνες μασάζ, ντουζιέρες ή ακόμη και… διπλά κρεβάτια. Η πολυτέλεια βρίσκει τη σημασία της στις παρακάτω καμπίνες, που απευθύνονται βέβαια σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα τέτοιο εισιτήριο. Ένα εισιτήριο στην πρώτη θέση μπορεί να στοιχίζει κάτι λιγότερο από 1.000 ευρώ, με το πιο ακριβό εισιτήριο όμως να ανήκει στην Singapore Air Suite Class, που υπόσχεται… πεντάστερη διαμονή στο ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στη Σινγκαπούρη για περίπου 23.000 δολάρια. Αν απορείτε με το τι μπορεί να προσφέρουν αυτές οι εταιρείες στην πρώτη θέση, δείτε την παρακάτω λίστα με τις φωτογραφίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα στενά καθίσματα που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Emirates

emirates2 emirates3 emirates4 emirates5 emirates Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από την πρώτη θέση του A380. Η Emirates είναι γνωστή για τις πολυτελείς ιδιωτικές σουίτες της, με τους επιβάτες να έχουν το δικαίωμα να κλείσουν τις πόρτες και να διαλέξουν ό,τι θέλουν από το προσωπικό τους μίνι μπαρ. Σύμφωνα με την DailyMail, το φθηνότερο εισιτήριο για την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία κοστίζει 824 δολάρια. Στο αεροσκάφος A380 ξεχωρίζει το σαλόνι-μπαρ, αποκλειστικά για τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Πριν την άφιξη στον προορισμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και το shower spa του A380 για να χαλαρώσετε.

Etihad

etihad1 etihad2 etihad3 etihad4 etihad5 Σύρετε τις πόρτες, και η Etihad σας υπόσχεται ένα άνετο ταξίδι στην πρώτη θέση χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς. Με τα μικρά αυτά «διαμερίσματα» στο A380 η Etihad γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία με μονόκλινα δωμάτια που παρέχουν στην δυνατότητα στους επιβάτες ακόμα και να περπατήσουν για να ξεπιαστούν στην καμπίνα τους. Σεφ της αεροπορικής βρίσκεται στο αεροσκάφος για να επιμελείται τα γκουρμέ γεύματα των επιβατών. Το κάθισμα μετατρέπεται σε ένα άνετο εντελώς επίπεδο κρεβάτι, μήκους 205 εκατοστών, ενώ υπάρχει και προσωπική τηλεόραση επίπεδης οθόνης αφής 18 ιντσών.

Cathay Pacific

cathay1 cathay2 cathay3 Τα δερμάτινα καθίσματα και η τηλεόραση LCD με οθόνη αφής για χειρισμό της καρέκλας και του φωτισμού περιλαμβάνονται στις παροχές της Cathay Pacific του Hong Kong για την πρώτη θέση, ωστόσο γι’ αυτό που ξεχωρίζει η εταιρεία είναι για τα άνετα κρεβάτια της. Το πλήρες γεύμα 5 πιάτων με κρασί κάνει τους επιβάτες της πρώτης θέσης να ανυπομονούν για την απογείωση.

Japan Airlines

japan2 japan3 japan4 japan1 Η πρώτη θέση της Japan Airlines προσφέρεται για την απόλυτη χαλάρωση με άνετο και ακόμα πιο μεγάλο κρεβάτι, προσωπική οθόνη 23 ιντσών και μεγάλο χώρο για τις χειραποσκευές.

Singapore Airlines

singapore1 singapore2 singapore3 singapore4 singapore5 Άλλο νόημα στην έννοια της πρώτης θέσης έδωσε η Singapore Airlines με τις νέες σουίτες της που είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στο αεροσκάφος A380. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πρώτη εταιρεία που προσφέρει στους επιβάτες διπλό κρεβάτι. Η πιο δύσκολη απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε σε ένα τέτοιο ταξίδι είναι θα αφορά το… ποια σαμπάνια θα διαλέξετε. Σύμφωνα με τις κριτικές ταξιδιωτών, το φαγητό στην Singapore Airlines είναι επίσης εξαιρετικό και το μενού περιλαμβάνει αστακό και χαβιάρι.

Lufthansa

lufthansa2 lufthansa1 Μόλις 8 επιβάτες ανά πτήση μπορούν να απολαύσουν το ξεκούραστο ταξίδι της πρώτης θέσης στο A380 της Lufthansa. Με μήκος 2.07 μέτρα και εύρος 80 εκατοστά, το άνετο κρεβάτι προσφέρεται για βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο. Επιπλέον, αντί για μια μόνο τουαλέτα, οι επιβάτες της πρώτης θέσης θα συναντήσουν ένα πολυτελές λουτρό, όπου θα μπορούν να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

Qatar Airways

qatar1 qatar2 qatar3 qatar4 qatar5 Ένα ευρύχωρο κάθισμα με ενσωματωμένη συσκευή μασάζ που μετατρέπεται σε μικρό γραφείο είναι η καινοτομία που φέρνει η Qatar Airways στον τομέα των ταξιδιών στην πρώτη θέση. Το κάθισμα προσφέρεται για παρακολούθηση ταινιών αλλά αποτελεί και ένα εξαιρετικά άνετο κρεβάτι. Η a la carte  κουζίνα των αερογραμμών προσφέρει πιάτα δημιουργημένα από βραβευμένους σεφ.

Air France

air1 air2 air3 air4 air5 Στα Boeing 777-300 της Air France βρίσκεται η «La Premiere», όπως έχει ονομάσει η εταιρεία την πρώτη της θέση. Η καμπίνα αποτελείται από 4 έως 9 καθίσματα, τα οποία μετατρέπονται σε κρεβάτια μήκους 2 μέτρων. Σύμφωνα με την εταιρία, οι χώροι δίπλα από το κρεβάτι προσφέρονται για να τοποθετήσει ο επιβάτης τα προσωπικά του αντικείμενα., ενώ στην εκδοχή του… καθίσματος βγαίνει ένα μεγάλο τραπέζι για τον υπολογιστή ή το γεύμα. Από την άλλη πλευρά του τραπεζιού υπάρχει ένας μικρός καναπές για όποιον θέλει παρέα. Δείτε όλα τα θέματα του Weekend