Πώς φαντάζεστε το ξενοδοχείο των ονείρων σας; Από τι υλικό θα θέλατε να είναι φτιαγμένο; Ποια θέα ονειρεύεστε μπροστά σας;

Πού επιθυμείτε να βρίσκεται;

Βουνό ή θάλασσα; Λευκή παραλία ή μαύρα βότσαλα; Βίλα πάνω στο νερό ή κάτω στον βυθό ενός πελάγους; Μεγαλούπολη ή χωριό κρυμμένο στη φύση;

Μοντέρνο κτήριο από σίδερο και γυαλί, ή ιστορικό κάστρο στην κορυφή του λόφου;

Super high tech ή ησυχαστήριο ψυχής;

Ένα είναι το σίγουρο: ότι μπορείτε εύκολα, άνετα και με την καλύτερη τιμή να «πετάξετε» μέχρι τον προορισμό σας και να βρείτε το δικό σας καταφύγιο! Η Airfasttickets φροντίζει γι’ αυτό και όχι μόνο!

No. 65: Naka Phuket, Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Βρείτε την απόλυτη ισορροπία σε μια από τις ιδιωτικές βίλες του ξενοδοχείου Naka Phuket, στη δυτική ακτή του νησιού Πούκετ στην Ταϊλάνδη επαναπροσδιορίζοντας την ιδέα μιας ιδιωτικής παραλίας – καταφύγιο.

Ένας από τους πιο γνωστούς μινιμαλιστές αρχιτέκτονες της Ταϊλάνδης ο Duangrit Bunnag αποφάσισε να σχεδιάσει κάτι τελείως διαφορετικό και τα κατάφερε. Έχτισε ένα «δάσος» από 94 βίλες φτιαγμένες με πέτρα και γυαλί. Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα κομμάτι των ευρύχωρων αυτών δωματιών στην πραγματικότητα ίπταται στην πλαγιά του βουνού χαρίζοντας απεριόριστη θέα της ακτογραμμής στους επισκέπτες.

Αντί να ξεριζώσει τα δέντρα της κοιλάδας για να ανοίξει ο δρόμος για τις φιλόδοξες βίλες του, ο Bunnag αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει ως οδηγό. Αν τα σχέδιά του έβρισκαν εμπόδιο από ένα ώριμο δέντρο, προτίμησε να αλλάξει είτε τις διαστάσεις του κτιρίου, ή να το μετακινήσει σε άλλο τμήμα του οικοπέδου εξ ολοκλήρου.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται διάσπαρτες βίλες σε όλη την κοιλάδα με τα δέντρα , πολλά από τα οποία είναι πάνω από 50 ετών, να ξεφυτρώνουν στα κενά μεταξύ τους. Για να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό των τζιτζικιών και των πεταλούδων, ενδημικά είδη φυτών προστέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Στο κέντρο του resort βρίσκονται τέσσερα ξύλινα περίπτερα. Το lobby σε σχήμα παγόδας είναι χτισμένο γύρω από μια σειρά από κίονες σε όρθια θέση, προσφέροντας φυσικό εξαερισμό. Το παρεκκλήσι με το μαύρο μάρμαρο, καλωσορίζει τα ζευγάρια μέσω της ημι-διάφανης πρόσοψης του. Τόσο το spa, όσο και το καφέ στον τελευταίο όροφο του κτιρίου προσφέρουν ανεπανάληπτη θέα.

Οι βίλες (διατίθεται με ένα, δύο και τρία υπνοδωμάτια) έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι μεγάλες γυάλινες προσόψεις τους κρυμμένες ανάμεσα στα δέντρα, με τους απλούς πέτρινους τοίχους ενισχύουν την αίσθηση της απομόνωσης.

Από τις εξωτερικές ιδιωτικές πισίνες, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το τολμηρό σχέδιο του Bunnag, το οποίο αφήνει τα υπνοδωμάτια και τους χώρους χαλάρωσης να επιπλέουν στον αέρα. Οι κατάλευκοι γωνιακοί καναπέδες σας προσκαλούν να ξαπλώσετε και να απολαύσετε τη θέα.

Ακόμα και τα κρεβάτια είναι ευθυγραμμισμένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρακολουθήσουν τα κύματα, να ακούσουν το θρόισμα των δέντρων, και να βρουν την εσωτερική ισορροπία τους.

Η ιδιωτικότητα και η γαλήνη είναι εγγυημένες, αλλά για εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια, η πόλη Phuket απέχει μόλις 20 λεπτά.

Το αεροπορικό σου εισιτήριο είναι μόνο 3 κλικ μακριά, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια με την Airfasttickets! Τα πακέτα διακοπών ποτέ δεν ήταν πιο ελκυστικά & εύκολα μπες τώρα στην Airfasttickets και έφυγες!

Δείτε τις φωτογραφίες