Μια μυστηριώδης πινακίδα «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας εισάγει τον εναλλακτικό κολυμβητή σε έναν από τους καλά κρυμμένους παραλιακούς παραδείσους της Αττικής.

Μιλάμε για την παραλία που όλοι ήξεραν εδώ και χρόνια πως υπάρχει κάπου κοντά στο Σούνιο, είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει, μόνο που κανείς δεν γνώριζε τελικά πώς πας! Ή αν υπήρχε όντως, καμιά αμφιβολία. Κι ενώ έμοιαζε με διαδεδομένο αστικό μύθο, ο μικρός αυτός παράδεισος, η πιο μυστική από τις μυστικές παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα, ζει και βασιλεύει και περιμένει να σε μεταφέρει στα κυκλαδονήσια χωρίς να μπεις ποτέ σε καράβι.

ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟ

Η ΚΑΠΕ λοιπόν, αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», βρίσκεται κοντά στα Λεγρενά Αττικής (στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου), αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας.

ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟ

Μυστική δεν είναι στις μέρες μας, παραμένει ωστόσο αρκούντως δύσκολο να τη βρεις, μιας και πρέπει να στρίψεις στον χωματόδρομο, να αφήσεις το όχημα στο πλάτωμα που θα βρεις και να κατέβεις αυτά τα πλακόστρωτα σκαλιά που οι μυημένοι δεν συμφωνούν καθόλου για τον τελικό αριθμό τους.

Όταν ωστόσο τα κατέβεις, όσα κι αν είναι, θα βρεθείς μαγικά σε ένα νησιώτικο σκηνικό που δεν μοιάζει με το Λεκανοπέδιο: βραχώδεις όγκοι, ψιλό χαλικάκι, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και πλήρης απουσία οργάνωσης. Καλά, η θέα θα σε μαγέψει και από ψηλά, καθώς το μέρος μοιάζει παρθένο και ανέγγιχτο από τον άνθρωπο. Και ήταν όλο αυτό τον καιρό μια ανάσα δρόμος για τον Αθηναίο…

shutterstock1105864370

Γιατί να πας: για τον μυστικότερο παράδεισο της Αττικής! Μικρό και κρυμμένο από θεούς και ανθρώπους, το κολπάκι έχει δεχτεί απλόχερα το αριστοτεχνικό άγγιγμα της Μητέρας Φύσης, γι’ αυτό και εγγυάται πραγματική χαλάρωση μακριά από την τσιμεντούπολη και τον πολιτισμό. Ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει να σου προσφέρει η ακτογραμμή του Λεκανοπεδίου που θα ζήλευαν τόσα και τόσα βαριά παραλιακά χαρτιά…

shutterstock1104926150

[niveabanner2018][/niveabanner2018]