Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και, όπως κάθε χρόνο, αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμοί τρένων και λεωφορείων θα κατακλυστούν από χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ενώ όλα φαντάζουν δύσκολα σε αυτές τις μέρες αιχμής, υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αποφύγετε το χάος.

Να έρθετε νωρίτερα στο αεροδρόμιο

Πολλές εταιρείες πουλούν εισιτήρια σε περισσότερους επιβάτες απ’ όσους μπορεί να χωρέσει μια πτήση. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πολλοί να παραπέμπονται σε διαφορετική πτήση λόγω της έλλειψης θέσεων, και είναι πάντα εκείνοι οι επιβάτες που ήρθαν τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο και άργησαν να παραδώσουν αποσκευές και να παραλάβουν κάρτα επιβίβασης. Επομένως, όσο νωρίτερα έρθετε στο αεροδρόμιο, τόσο το καλύτερο για σας!

Έχετε μια «αλλαξιά» ρούχα στην τσάντα που παίρνετε μαζί σας

 Σε πολλούς έχει τύχει να προσγειώνονται σε αεροδρόμιο διαφορετικό από τον προορισμό τους, λόγω κακών καιρικών συνθηκών ή άλλων αιτιών. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν μαζί τις αποσκευές τους, παρά μόνο το σακίδιο που τους επιτράπηκε να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο. Τι θα γίνει λοιπόν αν βρεθείτε να έχετε μοναχά τα ρούχα που φοράτε; Μπορεί τέτοιες περιπτώσεις να μοιάζουν σπάνιες, ωστόσο πάντα θα πρέπει να είστε έτοιμοι για το χειρότερο.

Να έχετε μαζί σας απολυμαντικό χεριών

Μέρες αιχμής για ταξίδια σημαίνει περισσότεροι ταξιδιώτες και άρα περισσότερα μικρόβια. Επομένως, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ασθενήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Φυσικά, αφού δεν είναι εφικτό να αποφύγετε κάθε μικρόβιο που συναντάτε, θα ήταν καλή ιδέα να προσέχετε τι αγγίζετε. Να αποφεύγετε το άγγιγμα των χειλιών, των ματιών ή του προσώπου αφότου έχετε ακουμπήσει χερούλια πορτών ή κάδους στο αεροδρόμιο. Ένα απολυμαντικό χεριών θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες του να περάσετε τις διακοπές σας κακόκεφοι από τις ασθένειες.

Να έχετε χρονικά περιθώρια

Αν βιάζεστε, μια μέρα αιχμής μπορεί να γίνει χειρότερη απ’ όσο ήδη είναι. Οι ουρές για τον έλεγχο ασφάλειας είναι μακρύτερες. Υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους. Η βιασύνη και η έλλειψη χρόνου έχουν μονάχα αρνητικές συνέπειες, από χαμένες πτήσεις μέχρι και ατυχήματα στο δρόμο. Αν προγραμματίσετε να έχετε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο απ’ όσο απαιτείται, όχι μόνο θα αγχωθείτε λιγότερο, αλλά και οι ενδεχόμενες καθυστερήσεις κατά τη διαδρομή δε θα έχουν σημαντική επιρροή στη διάθεσή σας.