Έχετε προετοιμάσει την φθινοπωρινή σας απόδραση για να ξεφύγετε από το άγχος της καθημερινότητας και όχι για να στρεσάρετε τον εαυτό σας.

Όσο χαλαρωτική κι αν είναι μια εκδρομή εκτός πόλης, μερικές αναποδιές μπορούν να μετατρέψουν το ειδυλλιακό σας ταξίδι σε εφιάλτη.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για αξέχαστες διακοπές και το σημαντικότερο, χωρίς άγχος.

Διώξτε μακριά την πίεση

Νιώσατε ποτέ την ανάγκη να οργανώσετε ένα αξέχαστο βράδυ Παρασκευής και η προσπάθεια κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο;

Όταν έχεις περιορισμένο αριθμό ημερών για διακοπές και ένα δύσκολο πρόγραμμα εργασίας, ένα επερχόμενο ταξίδι μπορεί να γίνει εύκολα το μόνο πράγμα, που περιμένεις για μήνες.

Η πίεση που νιώθετε για να περάσετε τις τέλειες διακοπές, δεν θα σας βοηθήσει. Απλά σκεφτείτε ότι οι καλύτερες ταξιδιωτικές αναμνήσεις είναι εκείνες που προκύπτουν χωρίς πρόγραμμα.

Μια υπέροχη βραδιά μπορεί να προκύψει απλά και μόνο με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ένα γευστικό δείπνο και όμορφους ανθρώπους γύρω σας.

Κρατήστε ένα χαλαρό και ευέλικτο πρόγραμμα

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα απρόσμενα γεγονότα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Σίγουρα δεν θέλετε μια καθυστερημένη πτήση, μια μικρή αναβολή ή μια ακυρωμένη περιήγηση να τινάξει στον αέρα όλο το ταξίδι.

Προσπαθήστε να προγραμματίσετε ορισμένες δραστηριότητες για συγκεκριμένες ημέρες, αλλά αφήστε και κάποιες από τις μέρες σας ελεύθερες.

Όταν ο προγραμματισμός σας είναι ευέλικτος, δεν θα ανησυχείτε πώς θα προλάβετε να δείτε όλα τα αξιοθέατα που επιθυμείτε.

Αντίθετα, θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά κάθε προορισμού. Ένα γραφικό δρομάκι, ένα ρομαντικό εστιατόριο και μια πολύβουη πλατεία θα γίνουν τα δικά σας αγαπημένα σημεία!

Βάλτε έναν στόχο για το ταξίδι σας

Ένα ταξίδι με παρέα μπορεί να γίνει εξαιρετικά αγχωτικό κάποιες φορές, επειδή ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Τι γίνεται αν οι φίλοι σας θέλουν να περάσουν μια μέρα στα μαγαζιά κι εσείς θέλετε να εξερευνήσετε την παλιά πόλη;

Όταν προγραμματίζετε μια απόδραση με πολλούς ακόμα, συζητήστε μαζί τους και αποφασίστε την συλλογικό στόχο του ταξιδιού σας. Θέλετε να χαλαρώσετε, να ζήσετε την περιπέτεια ή τον ρομαντισμό;

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν συνειδητοποιείς ότι οι προσδοκίες σου είναι διαφορετικές από τους άλλους.

Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων

Είναι και θα είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε όση έρευνα μπορείτε για τον προορισμό σας, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Αναζητήστε τα πάντα, από τις συγκοινωνίες, ως τις επιλογές εστιατορίων. Όσο περισσότερα γνωρίζετε από πριν, τόσο το καλύτερο.

Αποφύγετε τις βαριές αποσκευές

Όλοι μας έχουμε πάρει περισσότερα πράγματα, από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε, σε ένα ταξίδι.

Οι μεγάλες και βαριές αποσκευές θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις σας, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιλέξτε ρούχα που συνδυάζονται εύκολα με όλα και αφήστε στο σπίτι τα ψηλοτάκουνα σας, αφού το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σας χρειαστούν!

Άνετα ρούχα και παπούτσια θα σας χρησιμεύσουν σε καθημερινή βάση και θα σας κάνουν να νιώθετε χαλαροί και άνετοι.

Καλό ταξίδι!