Ένα σακουλάκι φιστίκια, ένα μπισκότο ή στην καλύτερη περίπτωση μια μικρή μπάρα σοκολάτας μαζί με τον καφέ ή το χυμό σας.

Η ποικιλία των σνακ που προσφέρει μια αεροπορική εταιρεία στα ταξίδια κοντινών αποστάσεων δε θα έλεγε κανείς ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Κι αυτό αν είναι από αυτές που συνεχίζουν να τρατάρουν δωρεάν τους επιβάτες τους με… κατιτίς, χωρίς να τον χρεώνουν δυσανάλογα μεγάλα ποσά σε σχέση με το μέγεθος του σνακ, όπως συνηθίζεται στις πτήσεις με τις εταιρείες χαμηλού κόστους!

Οι πολυταξιδεμένοι και όσοι έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό έχουν δοκιμάσει διαφόρων ειδών σνακ, ανάλογα με τον τόπο αναχώρησής τους και την αεροπορική εταιρεία που εκτελεί το δρομολόγιο.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα πιο ιδιαίτερα σνακ… αέρος, όπως τα συγκέντρωσε η Melanie Lieberman για την ιστοσελίδα travelandleisure.com:

Dried Natto, Japan Airlines

Τα natto (ζυμωμένοι καρποί σόγιας) είναι αλμυρά και τραγανά, όπως τα φιστίκια, αλλά λίγο πιο ξινά από αυτά.

Cherry Ripe Chocolate Bars, Virgin Australia

Μία από τις παλαιότερες και πιο διάσημες λιχουδιές της Αυστραλίας. Οι μπάρες σοκολάτας με κεράσι και καρύδα ξετρελαίνουν τους Αυστραλούς.

Snack du Jour, Air Tahiti

Τραγανά sticks τυριού και κράκερ με σουσάμι… όλα σε ένα μικρό σακουλάκι. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην πρώτη θέση παίρνουν λίγο πιο μεγάλα σακουλάκια, τα οποία έχουν μέσα και εκλεκτούς ξηρούς καρπούς.

Havanna Alfajores Cookies, LAN

Κάτω από αυτό το εντυπωσιακό περιτύλιγμα θα βρείτε ένα διάσημο γλύκισμα της Λατινικής Αμερικής: γλυκό dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) ανάμεσα σε δύο μπισκότα αμυγδάλου, τα οποία είναι βουτηγμένα σε λευκή ή μαύρη σοκολάτα.

Achiras del Huila Biscuits, Avianca

Ένα τυρένιο μπισκότο, ξακουστό στην Κολομβία, αλλά πλέον και στις πτήσεις της LAN.

Nongshim Shrimp Crackers, Korean Air

Κάτι σαν τυρογαριδάκια, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση είναι φτιαγμένα όντως από… μικρά γαριδάκια.

Chewy Sweets, British Airways

Όσοι ταξιδεύετε με τη γνωστή βρετανική εταιρεία θα δοκιμάσετε μια ποικιλία από μαστιχωτές, γλυκές καραμέλες που θυμίζουν κάτι από τα παλιά.

Terra Blues Potato Chips, JetBlue

Η JetBlue δε θα μπορούσε παρά να προσφέρει ένα σνακ που ταιριάζει με το όνομά της: μπλε τσιπς πατάτας.

Biscoff Cookies, Delta Air Lines

Τα καραμελωμένα και με ελαφριά γεύση τζίντζερ κουλουράκια speculoos είναι πολύ γνωστά στο Βέλγιο και τρώγονται προς τιμήν του St. Nick τα Χριστούγεννα.

Tamari Almonds and Uglies, Qantas

Ψητά αμύγδαλα με γιαπωνέζικο tamari (σόγια σως) και τα περίφημα ιρλανδέζικα Uglies (κομματάκια σοκολάτας με μέλι και κριθάρι) είναι μερικά από τα σνακ που προσφέρει η Qantas.

Turkish Delight, Turkish Airlines

Η Turkish Airlines επιμένει παραδοσιακά και τρατάρει τους επιβάτες της με λουκουμάκι (lokum): τριαντάφυλλο, πορτοκάλι και λεμόνι είναι οι πιο κοινές γεύσεις.

Furikake and Sweet Potato & Taro Chips, Wasa Ranch Popcorn, Hawaiian Airlines

Παραδοσιακά σνακ επιλέγει και η Hawaiian Airlines: ποπ κορν με wasabi, τσιπς γλυκοπατάτας και taro με σάλτσα furikake.

Macaroons and Salted Caramel Popcorn, Virgin America

H Virgin America προσφέρει αλμυρά, καραμελωμένα ποπ κορν, σοκολατένια macaroons χωρίς γλουτένη και Krave Basil Citrus Turkey Jerky.

Milk Chocolate and Tea, Swiss International Air Lines

Τα σνακ της Swiss International Air Lines είναι μια «κλασική εμπειρία». Τσάι από βότανα των Άλπεων και φυσικά… σοκολάτα γάλακτος.