Οι αχτίδες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και ρίχνουν φως σε ένα κοπάδι ελεφάντων, ένας άνδρας περπατά μόνος στην αχανή χώρα, ένας ψαράς με την οικογένειά του «χτενίζουν» τα ρηχά νερά, την αυγή.

Τέτοιες εικόνες είναι μεταξύ αυτών που αποτύπωσε στο φακό του ο Αργεντίνος φωτογράφος και αρχιτέκτονας Francisco Provedo, σε ασπρόμαυρη παλέτα.

Πέρασε ένα μήνα ταξιδεύοντας. Με αφετηρία το Μπουένος Άιρες, στην πατρίδα του, έφτασε στη Μομπάσα, στο νησί Ουασίνι κι από εκεί βόρεια στο Κιλίφι και το Λαμού πριν φτάσει στα εθνικά πάρκα της δύσης, Tsavo West, Amboselli και Masai Mara.

Έγινε φίλος με ντόπιους και έτσι ο Provedo περπάτησε σε μονοπάτια που λίγοι ξένοι έχουν πατήσει το πόδι τους και μαγεύτηκε από το υπέροχο τοπίο και τους φιλόξενους ανθρώπους.

«Προς το παρόν πολλές περιοχές στην αχανή και πανέμορφη ύπαιθρο της Κένυας παραμένουν μακριά από τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο», σημειώνει ο φωτογράφος.

«Πάντα βλέπω την ομορφιά σε κάθε τι, πιστεύω πως η ομορφιά είναι μια πολύ πραγματική αλήθεια και δεν σχετίζεται με το να είσαι όμορφος αλλά με το να είσαι πλήρης. Από την άλλη, η φύση είναι για μένα έμπνευση και σχολείο», είπε στη Daily Mail.

elaspoau2 elaspoau3 elaspoau4 elaspoau elaspoau6 elaspoau7 elaspoau8 elaspoau9 elaspoau10 elaspoau11 elaspoau12