Με καθυστέρηση δυο εβδομάδων αναμένεται το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων στην Ελλάδα φέτος, που χρονικά τοποθετείται στα τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος.

Η συνήθης πρακτική, όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια ήταν τα ξενοδοχεία να ανοίγουν αρχές Απριλίου για να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του Πάσχα, ενώ φέτος ο κύριος όγκος των ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος , ξενοδόχος και ο ίδιος, ανάφερε στο Πρακτορείο ότι πράγματι και οι ξενοδοχειακές μονάδες των Ιονίων Νήσων ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμες, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που εμπόδισαν τις εργασίες στις υποδομές. Ωστόσο εκτιμά ότι η περίοδος του Πάσχα θα είναι πολύ καλή για τα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα σήμερα στην Κεφαλονιά αναμένεται και η πρώτη προσγείωση για φέτος της Easy Jet και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι η περυσινή δυναμική συνεχίζεται και φέτος, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιστατικά των επεισοδίων, που είχαν 2 και πλέον χρόνια να εμφανιστούν στην Αθήνα. Η μετάδοση νέων αρνητικών μηνυμάτων στο εξωτερικό μπορεί άμεσα να προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό της Αθήνας για ακόμη μια φορά, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, ο κ. Ρέτσος επανέλαβε τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για μεγαλύτερη άνοδο των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ενθουσιασμός που υπήρχε την ίδια περίοδο με πέρυσι δεν υπάρχει φέτος.