Ο απεχθέστερος τύπος συνταξιδιώτη σε αεροπλάνο είναι οι «αδιάφοροι γονείς» και ακολουθούν «αυτός που κλωτσάει από το πίσω κάθισμα», ο «βρωμερός επιβάτης» και ο «μεθυσμένος» σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Expedia.com.

Τη συγκεκριμένη λίστα συνέταξε η εταιρεία συμβούλων Northstar, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία γι΄αυτά που ενόχλησαν περισσότερο 1.001 Αμερικανούς σε ένα ταξίδι τους με αεροπλάνο την τελευταία πενταετία.

Από τους ερωτηθέντες, το 63% απάντησε ότι «ενοχλείται συχνά» από τους γονείς που ταξιδεύουν μαζί με τα ζωηρά παιδιά τους με το 59% όσων είναι κάτω των 35 ετών να απαντούν ότι θα πλήρωναν ακριβότερο εισιτήριο, αν οι αεροπορικές εταιρείες έδιναν αυτή τη δυνατότητα, για να καθίσουν σε ειδικά ήσυχα τμήματα του χώρου επιβατών του αεροσκάφους.

Δεν είναι μόνο το κλάμα και οι φωνές των παιδιών που ενοχλούν πολλούς επιβάτες, αλλά και οι φλύαροι συνεπιβάτες τους. Το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι νιώθουν «τρόμο» όταν κάθονται δίπλα σε φλύαρους.