Μπορεί τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου να γίνονται όλο και πιο αυστηρά, αλλά αυτό δεν αποτρέπει χιλιάδες εκδρομείς προς τα νησιά, οι οποίοι φαίνεται να αγνοούν επιδεικτικά την οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Από την ημέρα που έκλεισαν όλες οι δομές εκπαίδευσης της χώρας, παρατηρείται αθρόα -ασυνήθιστη για την εποχή- ακτοπλοϊκή μετακίνηση επισκεπτών προς τις Κυκλάδες, αναφέρει η ιστοσελίδα parianostypos.gr. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει επισήμως μέχρι στιγμής κρούσμα στα νησιά, ωστόσο η μεγάλη ταξιδιωτική κινητικότητα προβληματίζει.

Τα πλοία προς Κυκλάδες γεμίζουν καθημερινά, με τον συνωστισμό που δημιουργείται να θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους εκδρομείς όσο και τους νησιώτες…

«Τι θα συμβεί εάν έχουμε ύποπτα κρούσματα στα νησιά; Πως θα επιβεβαιωθεί αν αυτά είναι θετικά και πως θα γίνει η ασφαλής διακομιδή τους ώστε να μην έχουμε εξάπλωση;», διερωτάται η ιστοσελίδα, που προσθέτει ότι «η νησιωτική ιδιαιτερότητα επιβάλλει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας».

Στο πνεύμα αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτης, απέστειλε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιστολή με αίτημα την επιβολή πρόσθετων μέτρων στην μετακίνηση των επιβατών με την ακτοπλοΐα.

Όπως φαίνεται, χιλιάδες είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την καραντίνα ως εκδρομή και η ατομική ευθύνη απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι πάει περίπατο.