Πόσες και πόσες φορές δεν ονειρευτήκατε να κάνετε τον γύρο του κόσμου;

Με μια κόκκινη μπάλα όμως ίσως όχι!

Ο Kurt Perschke έκανε το όνειρο εκατομμυρίων πολιτών του κόσμου πραγματικότητα, μέσω ενός ευφάνταστου project.

Δημιούργησε την Redball, μια τεράστια κόκκινη μπάλα και αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

Μέχρι σήμερα η μπάλα του και αυτός έχουν ταξιδέψει σε Αμπού Ντάμπι, Ταϊπέι, Περθ, Αγγλία, Βαρκελώνη, Κορέα, Σίδνεϊ, Αριζόνα, Σικάγο και Τορόντο. Μέσω του έργου Redball έχει χρησιμοποιήσει την ευκαιρία του ως καλλιτέχνης να γνωρίσει τον κόσμο.

Μέσα από τον παιχνιδιάρικο και χαρισματικό χαρακτήρα του Redball το έργο διεγείρει την φαντασία όλων όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Όσο κι αν φαίνεται ότι πρωταγωνιστής είναι αυτή η κόκκινη μπάλα, στην πραγματικότητα η δύναμη του έργου προέρχεται από τα αισθήματα και τις αντιδράσεις των ανθρώπων.

Ο Kurt δηλώνει χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ο κόσμος τον πλησιάζει ενθουσιασμένος και του προτείνει μέρη στην εκάστοτε πόλη για να εκθέσει το έργο του. Εκείνη τη στιγμή ο κόσμος μετατρέπεται από απλός θεατής σε συμμετέχοντα στην πράξη φαντασίας.

Το συγκεκριμένο project έχει τρομερή απήχηση σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Η όλη επιτυχία του έργου είναι το πώς κάθε πόλη ανταποκρίνεται στην πρόσκληση αυτή, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός εξελίσσεται και η φαντασία για κάτι καινοτόμο κερδίζει πάντα.