Ανέστειλε προσωρινά η εταιρεία Boeing τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου της αεροσκάφους 737 MAX λόγω πιθανών προβλημάτων στον κινητήρα. Η αναστολή αποφασίστηκε λίγες μέρες πριν η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών παραδώσει το πρώτο τέτοιο αεροσκάφος σε πελάτη της.

Ωστόσο η Boeing ανακοίνωσε πως θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των MAX αυτόν τον μήνα, προσθέτοντας πως η παραγωγή των τζετ θα συνεχιστεί.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν ήδη παραγγείλει τέτοια αεροσκάφη είναι οι American Airlines, Southwest και Shandong Airlines. Πριν λίγο καιρό η ινδική SpiceJet έκανε παραγγελία 205 νέων αεροσκαφών από τη Boeing, συμφωνία ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, τα πρώτα αεροσκάφη Max 737 θα παραδοθούν στη Spice Jet το 2018.

Ο στόλος των MAX είναι σχεδιασμένος να πετά με λιγότερα καύσιμα και να αντικαταστήσει το μοντέλο 737 της Boeing που αποτέλεσε «best-seller» για τον αμερικανικό γίγαντα.

Σύμφωνα με τη Boeing, την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκε πως πιθανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα που αφορά εξάρτημα του κινητήρα που κατασκευάζει η CFM International. Η εταιρεία διευκρίνισε πως δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά τα διάρκεια 2.000 ωρών δοκιμών και πως αναστέλλει τις δοκιμαστικές πτήσεις των ΜΑΧ προληπτικά. «Η κίνηση αυτή σχετίζεται με την προτεραιότητά μας που είναι η ασφάλεια για όλους όσοι χρησιμοποιούν και πετούν με τα προϊόντα μας» τόνισε η Boeing στο BBC.

BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX BOEING 737 MAX