Οι επιβάτες της κατηγορίας Business πλέον περιμένουν πολλά παραπάνω από μια θέση με επιπλέον χώρο για τα πόδια, η οποία μπορεί να γίνει κρεβάτι για να ξεκουράσουν τα πρησμένα από την πίεση πόδια τους.

Οι καλύτερες αεροπορικές του κόσμου προσφέρουν πλέον στους εκλεκτούς πελάτες τους ξεχωριστές εμπειρίες και υπηρεσίες που πριν από μερικά χρόνια μπορούσαν μόνο να φανταστούν οι επιβάτες της κατηγορίας First class.

H Qatar Airways προσφέρει γεύματα και σνακ που έχουν επιμεληθεί διεθνώς καταξιωμένοι σεφ, όπως οι Nobu Matsuhisa, Tom Aikens, Vineet Bhatia και Ramzi Choueiri, οι οποίοι μοιράζονται μεταξύ τους αρκετά αστέρια Michelin.

Κι αν διψάσετε και θέλετε να χαλαρώσετε με ένα ποτάκι, μπορείτε να περάσετε στο lounge, όπου θα σας περιμένει ένα πολυτελέστατο μπαρ, χώρος διακοσμημένος με φρέσκα λουλούδια και ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος με χρυσές νότες… για «κερασάκι στην τούρτα».

Οι επιβάτες της κατηγορίας Business της Etihad απολαμβάνουν έναν… αιθέριο ύπνο, σε θέσεις-κρεβάτια που ξαπλώνουν εντελώς, ενώ προσφέρουν και τη δυνατότητα ρύθμισης της σκληρότητάς τους, μασάζ και ρύθμισης του φωτισμού… όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακόμη, κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του μια οθόνη τηλεόρασης 18 ιντσών για την προσωπική του διασκέδαση.

Όσοι πετούν στην κατηγορία Business της Emirates με τα αεροσκάφη A380 και Boeing 777 εκτός από μια θέση-κρεβάτι, μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση σε πρίζα για το laptop, ένα μίνι-γραφείο για όσους θέλουν να εργαστούν και φυσικά, ένα μίνι, προσωπικό μπαρ.

Όσοι θέλουν να κοινωνικοποιηθούν, υπάρχει φυσικά και χώρος lounge, όπου μπορεί να απολαύσει τις καλύτερες σαμπάνιες και τα πιο απαιτητικά κοκτέιλ.

Εννοείται ότι το φαγητό επιμελούνται βραβευμένοι σεφ.

Τα γεύματα της Cathay Pacific στους ναύλους Business σερβίρονται σε λευκή πορσελάνη και τα κρασιά σε γυάλινα ποτήρια, ενώ στη Singapore Airlines το σερβίτσιο έχει την υπογραφή του οίκου Givenchy.

Αυτό θα πει… πολυτέλεια στον αέρα!