Οι σκανδιναβικές χώρες είναι γνωστές για τους μύθους και τους θρύλους τους και το ξενοδοχείο Ion χτισμένο ανάμεσα σε βουνά λάβας θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένας από αυτούς, έτσι όπως ξεπροβάλει στο τοπίο της Ισλανδίας.

Το τεράστιο κτίριο του, άψογο δείγμα μοντερνισμού, ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον του, στην πλευρά του βουνού Hengill, που φιλοξενεί ένα ενεργό ηφαίστειο, του οποίου η ενέργεια αξιοποιείται για τη θέρμανση του ξενοδοχείου.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι γνωστές για τους μύθους και τους θρύλους τους και το ξενοδοχείο Ion χτισμένο ανάμεσα σε βουνά λάβας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα μείγμα σύγχρονων και φυσικών στοιχείων, με τις τσιμεντένιες επιφάνειες, το ξύλο και τις λεπτομέρειες από δέρματα ζώων να συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα συνολικά 46 δωμάτια του, εκ των οποίων τα 22 είναι standard και τα 24 deluxe έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοποθεσία του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, μακριά από τη ρύπανση και τον θόρυβο της πόλης.

Κάθε δωμάτιο διαθέτει οργανικά λευκά είδη και προσφέρει μαγευτική θέα στην περιοχή, ενώ τα μπάνια διαθέτουν σύστημα εξοικονόμησης νερού, φιλικό προς το περιβάλλον. Τα κρεβάτια είναι υποαλλεργικά και εξαιρετικά άνετα.

Το εστιατόριο Silfra συνδυάζει στις γεύσεις του την τοπική κουζίνα και το πνεύμα της Ισλανδίας , με εποχιακά και σύγχρονα πιάτα με έμφαση στα φρέσκα υλικά από το αγρόκτημα του resort.

Οι σεφ στο Silfra ακολουθούν την τακτική του «αργού μαγειρέματος», καθώς όλα τα πιάτα ψήνονται σε χαμηλή φωτιά για πολλές ώρες, γεγονός που εμπλουτίζει τη γεύση του φαγητού, δίνοντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το spa διαθέτει υπαίθριο υδρομασάζ, σάουνα και αίθουσα χαλάρωσης, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι η ημιυπαίθρια πισίνα με την εκπληκτική θέα.

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ