Μια προσιτή luxury εμπειρία προσφέρει το Icelandair Hotel Akureyri της Ισλανδίας, κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να γνωρίσουν πώς ζουν οι κροίσοι.

Λιγότερο γνωστό από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, το Akureyri είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας και μια νέα προσθήκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθώς έχει να προσφέρει κι αυτή γερές δόσεις ισλανδικής μαγείας και παραξενιάς. Αλλά και περισσότερες πιθανότητες να ζήσεις από κοντά το Βόρειο Σέλας, καθώς είναι βορειότερα από την πρωτεύουσα.

Μέσα σε όλα, υπάρχει και ένα κομψότατο και οικολογικό ξενοδοχείο που λειτουργεί ως παράθυρο στον μικρόκοσμο όσων είναι και σημαίνει η Ισλανδία.

Τα 99 δωμάτια είναι όμορφα και προσεγμένα, γεμάτα με ντόπια έπιπλα και παραδοσιακή τέχνη, και χαρίζουν χορταστική θέα στο υπέροχο τοπίο της χώρας. Ακόμα και εξωτερικά παρατηρητήρια θα βρεις εδώ με εστίες για να χαρείς το Βόρειο Σέλας.

Και το εστιατόριό του προσφέρει όλες τις τοπικές λιχουδιές με εκλεπτυσμένο τρόπο, από σολομό και αρνί μέχρι και φρέσκα μούρα από τον κήπο.

Όσο για τα τζακούζι και την πισίνα του, γεμίζουν από τις φυσικές γεωθερμικές πηγές.

Και οι πίστες του σκι δεν είναι παρά 5 χιλιόμετρα μακριά. Ενώ το γειτονικό γήπεδο του γκολφ μόλις 2,5 χιλιόμετρα.