Οι Σποράδες, αν και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών, στην πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν το νησιωτικό σύμπλεγμα, ανεξάρτητα από τον τύπο διακοπών που επιθυμούν.

Οικογενειακές διακοπές στη Σκόπελο

Ιδανική για οικογενειακές διακοπές είναι η Σκόπελος, με τις γαλάζιες παραλίες της και το καταπράσινο τοπίο. Διαθέτει δυο λιμάνια κι εύκολη πρόσβαση από Αγ. Κωνσταντίνο, Μαντούδι ή Βόλο. Οικονομικά ξενοδοχεία κι ακόμη πιο οικονομική ζωή και διασκέδαση.

Η Σκόπελος δεν είναι το νησί του απόλυτου ξεφαντώματος, καθώς δε θα συναντήσεις φωνές, ένταση και ξέφρενους ρυθμούς. Αντίθετα, ο ταξιδιώτης θα απολαύσει στη Σκόπελο καλό φαγητό, και υπέροχες αμμουδιές ή παραλίες με βότσαλα, όλες μέσα στο πεύκο! Είτε είναι οικογενειακή επιλογή, είτε χαλάρωση με το άλλο σας μισό, θα σας ενθουσιάσει. Είναι η ενδιάμεση λύση σε όλα, σε σχέση με τα άλλα δυο νησιά.

Απολαύστε τη φυσική ομορφιά της Αλοννήσου

Αν περάσουμε λίγο πιο ανατολικά, θα συναντήσουμε την Αλόννησο. Αν λατρεύετε το καλό ψάρι, σας αρέσουν τα θαλασσινά, το τσίπουρο, η ξεκούραση και δεν θέλετε να ακούτε παρά μόνο τα τζιτζίκια και τις φώκιες στις διακοπές σας, η Αλόννησος είναι το κατάλληλο μέρος. Φυσική ομορφιά πέρα από κάθε φαντασία, υπέροχες θάλασσες και απομόνωση! Γι’ αυτό άλλωστε και θα την επιλέξετε. Δεν είναι ούτε τα καταλύματα που θα σας ενθουσιάσουν, ούτε η νυχτερινή ζωή. Είναι όλα τα υπόλοιπα!

Ξέφρενη διασκέδαση στη Σκιάθο

Από την άλλη, αν το μόνο που αναζητάτε στις διακοπές είναι η ξέφρενη διασκέδαση, θα προτιμήσετε τη Σκιάθο! Πληθώρα ξενοδοχείων στις παραλίες, ακόμη περισσότερα ενοικιαζόμενα στο κέντρο, για να είστε κοντά στα clubs και τα bars. Υπέροχες παραλίες, μικρές αποστάσεις για μετακίνηση. Σαφώς πιο κοσμικό περιβάλλον, με μια ατμόσφαιρα που όλο και περισσότερο παραπέμπει σε Μύκονο τα τελευταία χρόνια. Δεν αποκλείει τις οικογένειες, αλλά σίγουρα το κύριο βάρος πέφτει σε πιο ελεύθερες καταστάσεις.

Βρείτε το νησί που σας ταιριάζει, επιλέξτε ξενοδοχείο και ημερομηνίες, και φύγαμε! Το καλοκαίρι είναι δικό σας!