Λατρεύετε τη μουσική και ασχολείστε με την ιστορία καλλιτεχνών – θρύλων, που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία; Τότε η επόμενη λίστα θα καθορίσει και τις προσεχείς αποδράσεις σας!

Από τη Γαλλία ως τη Τζαμάικα και από το Ηνωμένο Βασίλειο ως τη Στοκχόλμη, σας παρουσιάζουμε έξι μουσεία αφιερωμένα στη μουσική και σε σπουδαίους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Musée Edith Piaf, Παρίσι, Γαλλία

Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στον τάφο Edith Piaf στο νεκροταφείο Père Lachaise του Παρισιού κάθε χρόνο, αλλά λίγοι γνωρίζουν για το μουσείο, που είναι αφιερωμένο σε εκείνη.

Το Musée Edith Piaf στεγάζεται σε ένα ιδιωτικό σπίτι στο 11ο διαμέρισμα της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα από τη ζωή της διάσημης τραγουδίστριας, όπως ρούχα, φωτογραφίες και αντικείμενα κινέζικης τέχνης.

Καθώς δεν πρόκειται για επίσημο μουσείο, μην περιμένετε ξενάγηση ή συμπληρωματικό υλικό, αλλά οι θαυμαστές της Piaf δεν χρειάζεται να γνωρίζουν γαλλικά για να συγκινηθούν από την αγάπη, με την οποία διατηρείται η συλλογή.

The Beatles Story, Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Μπορεί η διάσημη οδός Abbey να είναι στο Λονδίνο, αλλά η καρδιά των Beatles ανήκει στην γενέτειρα τους, το Λίβερπουλ. Εδώ θα βρείτε το “The Beatles Story”, μέρος της περιοχής του Liverpool, που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το διαδραστικό μουσείο, προσφέρει 4-D εκδόσεις ορισμένων από τους χαρακτήρες σε τραγούδια των Beatles, κάποια από τα κλαμπ, όπου η μπάντα έπαιξε στις πρώτες συναυλίες της και πληροφορίες για τα μέλη του συγκροτήματος.

Μουσείο Bob Marley, Κίνγκστον, Τζαμάικα

Παρά το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες στην Τζαμάικα προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους χαλαρώνοντας στον ήλιο, αξίζει να βγείτε στην πόλη για μια επίσκεψη σε αυτό το μουσείο, που είναι αφιερωμένο στον θρύλο της reggae.

Ο Bob Marley έζησε εδώ μέχρι το θάνατό του το 1981, έτσι οι επισκέπτες μπορούν να δουν προσωπικά αντικείμενα και να εξερευνήσουν το στούντιο ηχογράφησης, όπου γράφτηκαν μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του.

Μουσείο Johnny Cash, Νάσβιλ, ΗΠΑ

Το ψευδώνυμο του Νάσβιλ είναι η “πόλη της μουσικής” και όχι άδικα. Η πόλη φιλοξενεί το Grand Ole Opry και το Country Music Hall of Fame και από το 2013 διαθέτει ένα μουσείο αφιερωμένο στον Johnny Cash.

Το μουσείο ισχυρίζεται ότι έχει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από αναμνηστικά του “Man in Black” και μάλλον έχει δίκιο, αφού εδώ θα βρείτε τα πάντα, από παλιές κιθάρες, μέχρι χειρόγραφα με στίχους τραγουδιών, αλλά και ένα μικρό θέατρο, στο οποίο προβάλλονται αποσπάσματα από εμφανίσεις του Cash σε συναυλίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Όπως είναι αναμενόμενο, το κατάστημα με είδη δώρων είναι επίσης πολύ καλά εφοδιασμένο.

Beethoven Haus, Βόννη, Γερμανία

Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής αναμφισβήτητα θα θελήσουν να κάνουν ένα “προσκύνημα” στη γενέτειρα του Μπετόβεν, στη Βόννη της Γερμανίας.

Το μικρό, ταπεινό μουσείο αποτίει φόρο τιμής στο συνθέτη με εκθέματα από τη ζωή του, όπως γράμματα, βιβλία και παρτιτούρες. Αλλά η πραγματική απόλαυση είναι η μουσική που σας ακολουθεί, καθώς περπατάτε μέσα στο κτήριο.

ABBA The Museum, Στοκχόλμη, Σουηδία

Είτε είστε θαυμαστές του σουηδικού supergroup από το Mamma Mia, είτε γνωρίζετε όλες τις επιτυχίες τους, η εγκυκλοπαιδική συλλογή του μουσείου ABBA θα σας μαγέψει.

Αν και πολλά από τα μουσικά μουσεία δημιουργήθηκαν μετά το θάνατο του καλλιτέχνη, τα μέλη των ABBA είχαν ενεργό ρόλο στην δημιουργία του μουσείο, δωρίζοντας τα κοστούμια τους και ηχογραφημένους οδηγούς στα σουηδικά.

Ως αποτέλεσμα, το μουσείο μοιάζει με μια ζωντανή ιστορία. Οι επισκέπτες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό έκθεμα, όπου θα γίνουν το μέλος των ABBA, τραγουδώντας αγαπημένες επιτυχίες.